Move'n Act

19. feb. kl. 12.45-15.00: Humor på scenen: typer, trends og tabuer.

Debat og workshop arrangement med Michael Eigtved.

Humor, satire, ironi og komik er en meget vigtig bestanddel af scenekunsten. Fra Holbergs komedier til Anden på Coke, fra revyernes parodier til Rytteriets. Hvad kan de forskellige typer? Hvad er virkemidler og greb? Hvad griner vi af - og hvorfor? Det gav Michael Eigtved et bud på.

Det blev diskuteret, hvad vi selv synes er sjovt og hvad der er for meget. Hvordan humor kan nedbryde tabuer og komik bryde mure mellem mennesker. Michael Eigtved er lektor ved Institut for Kunst og Kulturvidenskab i København. Han er desuden teateranmelder og har udgivet flere bøger, bl.a. bogen "Forestillingsanalyse - en introduktion".

Sted: Teaterskolen Move’n Act, Grønnegade 93E, 8000 Aarhus C

 

30. sept. kl. 12.45-15.00: Humor og revy.

Debatarrangement med Michael Eigtved. Som danskere bryster vi os gerne af at være lidt mindre selvhøjtidelige og lidt mere humoristiske end mange andre folkeslag. Oplæg om humorens væsen og studier i, hvordan den danske humor kommer til udtryk i sommerrevyerne – denne unikke danske genre, som i over halvandet århundrede har taget temperaturen på livet i Danmark: Fra kongerøgelse til politikerlede, fra hverdagspjat til højstemt visekunst. Med afsæt i masser af filmklip og billeder fra de sidste 150 års revyer prøvede deltagerne at finde ind til humorens og komikkens kerne, til skuespillerens rolle og teknik, og til revyen betydning som genre.

Michael Eigtved er lektor ved Institut for Kunst og Kulturvidenskab i København. Han har desuden udgivet flere bøger, bl.a. bogen " Scala ", og har tidligere været direktør for Alhambra-museet for humor og satire.

Sted: Teaterskolen Move’n Act, Grønnegade 93E, 8000 Aarhus C