Børnepuls 12. Maj

Børnepuls 12. maj

I Børneområdet ”den kreative kvadratkilometer”, kunne børn og deres forældre deltage i alle mulige former for musikalske aktiviteter og børn kunne opleve musik på nye og sjove måder. Man kunne høre, hvordan lyde og ord blev til musik, bygge sit eget instrument, opleve hvordan musik skaber stemninger, hvordan form, farver, arkitektur og lyd spiller sammen, og hvordan man med simple computerprogrammer kunne skabe avanceret elektronisk musik.

Alle arrangementer var gratis. For skolebørn og deres mindre søskende.

 

Stopleg med lyd og farver på ARoS

Kl. 10-16: I det Åbne Rum på ARoS lavede børn et kæmpe kunstværk, der bliver til gennem leg. Blev man ”skudt” af lydkanonen, var det bare om at male alt hvad man kunne, med den farve man havde valgt. Når man holdt kunstpause kunne man prøve nogle af de andre sjove interaktive lydaktiviteter.

 

Musikmaskiner på Voxhall

Kl. 10-16: På Voxhall fandt man interaktive musikmaskiner, loopstations, installationer med lyd og medier. Lege med alle former for lyd, styre musikelektronik med stemme og krop, høre hvordan lyde kan samples og manipuleres og blive til musik i computeren.

 

Film og lyd i FO-Århus: Folkeoplysningens Hus

Kl. 10-16: I gården bag FO-Århus kunne man lege med lyd og musik til film. Hvordan skaber man forskellige stemninger ved brug af lyd? Lægge sjove lydeffekter på, selv være med i en, lave billedeffekter, hvor man kunne tale med sig selv, tage en flyvetur på den grønne skærm, være med til et rekordforsøg, hvor man så hvor mange hundrede børn, der kunne være i en bil.

 

Leg og lyd i Huset

Kl. 10-16: På Huset kunne man være kreativ, få trykt PULS-t-shirts, bygge sine egne instrumenter og opleve hvordan musik kan give inspiration til alle former for skabende og kunstneriske aktiviteter. Vester Allé 15.

 

Byg til Lyd hos Realkredit Danmark

Kl. 10-16: Sammen med en arkitekt og en musiker kunne man gå på opdagelse i spændende byggematerialer og bygge modeller og konstruktioner med lyd og musik som inspiration.

 

Rundvisninger i Realkredit Danmark

Kl. 11, 13 og 15: Et af Århus’ gamle huse set indefra. Rundvisning med sjove opgaver for alle aldre i Realkredit Danmarks smukke bygning, der rummer både stuklofter og otte byvåben.

 

Ordflor på Hovedbiblioteket

Kl. 10-14: På Biblioteket kunne man lege med ord, digte og historiefortælling. Man kunne give et ord til digteren, være med til at lave sin egen historie og høre hvordan ens egne ord kunne samples og indgå i et stort lyddigt. På Hovedbiblioteket kunne man også høre musik.

 

Pulsfestival 12 maj

Denne dag afvikledes ca. 250 koncerter på spillesteder, caféer, i taxaer, i busser, i baggårde, på gaden, i butikker m.m. Projektet var det måske største enkeltstående, musikalske arrangement i Århus´ historie. Alle koncerter var gratis, ligesom musikerne ikke fik betaling for deres optræden. Et af de bærende koncepter i PULS var, at koncerterne hemmeligholdtes. Alle orkestre, spillesteder og spilletidsrum var offentliggjort, og kunne findes på hjemmesiden. Men hvor præcis de enkelte orkestre optrådte, blev ikke offentliggjort. Vores håb var, at publikum vil bevæge sig rundt i byen med åbne ører for musikalske oplevelser og overraskelser.