Kosmos-optog

Kosmos-optog

Fre.-lør.-søn. den 28.-29.-30. aug.

Farverigt og fortryllende optog i Aarhus’ gader. I dette livlige, farverige og fortryllende optog præsenterede Teater KOSMOS en tre meter høj dukke, maskefigurer, komiske figurer, livemusik, mm. Good Life-optoget skabte liv i gaden og spredte glæde i interaktivt spil med de mange mennesker i alle aldre og fra forskellige kulturer, som var at finde i Aarhus’ gader under Festugen.

Optoget startede i Mathilde Fibigers Have bag Kvindemuseet, hvorefter det bevægede sig gennem gaderne i Aarhus Midtby og sluttede af med en sidste dans i Mathilde Fibigers Have. Et visuelt stærkt og tryllebindende eventyr med teater, dans og musik og chance for at opleve de fascinerende figurer på nært hold. Den rene magi!

 

14.-15. nov. kl. 14.00: Spektakulære dukker og live-musik på Katapult: Teatret Kosmos – eventyr og optog. Det var eventyrligt, musikalsk, spektakulært og familievenligt. Vækstlagsnetværket Quonga var nødsaget til at corona-aflyse sin festival, QuongaFest 2020, hvor forestillingen skulle have spillet, men: Nu var der mulighed for at opleve den på Katapult, og det endda med gratis entré. Teatret Kosmos – optog og eventyr var en familieforestilling med teater, dans, komik, store dukker, ma-skefigurer og live-musik. Instrueret af Teatret KOSMOS' kunstneriske leder, Maria Lexa. Et farverigt og fortryllende optog med en 3 meter høj dukke, maskefigurer og live-musik indledte forestillingen. Derefter udfoldedes det hele i et eventyrligt landskab. En enkel fortælling om Moder Lys, hendes trofaste beundrere, om en uartig abe som skaber splid og kaos … og om hvordan harmoni og glæde skabes igen. Humor, poetisk fantasi og original musik samler sig til en festlig og magisk stemning. Stykket appellerede til et bredt publikum i alle aldre og fra enhver kulturel baggrund. Målet og visionen var at kanalisere gadeteatrets livlige ånd og stærke energi ind i en indendørs produktion tilpasset corona-tiden.

Instruktør og kunstnerisk leder Maria Lexa har en lang historie i Aarhus som bl.a. skuespiller, mesterlærer, teaterleder og festivaldirektør med speciale i storslåede forestillinger i byens rum. Multi-musikeren Johan Plesner er kendt i området for sit samarbejde med De Splittergale, Gøglerskolen og De Jydske Helte. De medvirkende repræsenterer Aarhus’ mangfoldige vækstlag i forskellige generationer – den opkommende unge generation såvel som pensionister fra GeLinde/Rethinkers’ dynamiske miljø.

Teatret Kosmos’ masker og store dukker er kunstværker i sig selv. Maskerne er håndlavede, dels af maskemestre i Bali og dels af den danske kunstner Kirsten Gitz-Johansen. 'Moder Lys' er designet og fremstillet af Maria Lexa.

Gratis entré // Varighed: Ca. 40 min.

Instruktør: Maria Lexa // Musik: Johan Plesner // Moder Lys, stor dukke: Line Martinsen // Abe, maskefigur: Inge Strandby // De Gyldne Maskefigurer: Lis Ericson, Chrishanthi Bendtsen, Margherita Ronchini // Masker: Kirsten Gitz-Johansen, Made Sutiarka // Dukke: Maria Lexa // Produceret i samarbejde med: FO-Aarhus.