Sårbare Samtaler

Sårbare Samtaler

22. nov.  kl. 10-18.00 i Lille Sal på Dokk1

En dag, hvor man udforskede og aftabuiserede forskellige aspekter af sårbarhed og trivsel.

Sårbare Samtaler satte fokus på sårbarhed i alle dens nuancer, herunder fysiske, psykiske og sociale aspekter. I år under temaet: at gå fra mistrivsel til trivsel. Programmet var fyldt med spændende oplæg og samtaler fra en række organisationer, der arbejder med sårbarhed på forskellige måder: 

- Trivselsalliancen for Børn og Unge - En organisation, der fremmer børns og unges mentale sundhed og trivsel, og tilbyder anonym rådgivning og støtte til forældre.

- Foreningen Trinitas - Uddanner og certificerer psykiatriske servicehunde og terapihunde til sårbare mennesker.

- Stemmernes Fællesskab - En frivillig forening dedikeret til at støtte stemmehørere og fremme forståelsen af stemmehøring.

- Fremtidens Børn - En NGO, der arbejder for at forbedre forholdene for udsatte børn og kommende generationer.

- Projekt BRUS - Et gratis samtaletilbud til børn og deres familier, med fokus på familier, der er påvirket af rusmidler.

- Fortællekoncert med SUNI - En unik musikoplevelse med den aarhusianske sanger og sangskriver Jonas Suni, der deler sin personlige historie om at overvinde sygdom.

Arrangementet er gratis og åbent for alle interesserede. Tilmelding ikke nødvendig.

"Sårbare Samtaler" er et samarbejde mellem Kultur & Borgerservice, Sociale Forhold & Beskæftigelse i Aarhus Kommune og FO-Aarhus.

 

Program

10.00: Velkomst og Officiel åbning v/Mahad Yussuf, Rådmand Kultur og Borgerservice og Anne Thorø Nielsen, Skoleleder FO-Aarhus.

10.30: Samtaletilbud til børn og unge v/Camilla Lykke Nielsen, projektmedarbejder i projekt BRUS.

I BRUS kan børn og unge tale med professionelle rådgivere, der lytter til hvad børnene synes er vigtigt at tale om. Rådgiverne er erfarne professionelle, som har oplevet hvordan rusmidler kan påvirke en familie. I BRUS kan børn også møde andre børn og unge, der har prøvet nogle ting, som måske vækker genkendelse. BRUS er for børn og unge helt op til 24 år. Er man 25 år eller derover, kan man henvende sig til TUBA.

11.45: Bliv ven med din sårbarhed som forældre v/Inger Thyrre Sørensen, Trivselsalliancen ÅbneForældrerådgivning  - Trivselsalliancen for Børn og Unge. Sårbarhed er et vilkår for alle mennesker, og en særlig sårbarhed opstår hos forældre, når deres børn og unge ikke trives. Gennem cases blev denne øgede sårbarhed i den indbyrdes kommunikation i hjemmet og i samarbejdet med skoler, dagtilbud mv. beskrevet. Forældre oplever desuden ofte følelser af afmagt, fordi det ikke lykkes at få den rette hjælp til deres barn. I den åbne, gratis og anonyme forældrerådgivning er det vores mål at skabe grundlag for konkrete initiativer, samt støtte forældrenes bestræbelser på at hjælpe deres børn og unge ud af mistrivsel.

13.00: Firbenet støtte v/Trine Bargmann & to hundeejere med deres servicehunde - Trinitas - Psykiatriske service- og terapihunde. Psykiatriske Servicehunde kan nogle helt uvurderlige ting for mennesker med psykiske udfordringer. Trine Bargmann fra foreningen Trinitas fortalte om sit arbejde med service- og terapihunde og forklarede, hvad en psykiatrisk servicehund kan hjælpe psykisk sårbare mennesker med i dagligdagen. De to hundeejere fortalte om livet med en psykiatrisk servicehund.

14.45: Er det et problem at høre stemmer? v/Anna-Christina Andersen, formand & Ophelia Carlson, bestyrelsesmedlem - Foreningen Stemmernes fællesskab. Foreningen Stemmernes Fællesskab giver information og støtte til mennesker, der hører stemmer og deres pårørende. Stemmernes Fællesskab går ind for samarbejde og har til formål er at oplyse, hjælpe og skabe netværk for stemmehørere, fag-professionelle og andre interesserede i stemmehøring og/eller sansefornemmelser. Anna-Christina og Ophelia vil dele deres personlige rejse ind i foreningen.

15.30: Er en Sårbar mor = en svær start på livet? v/Michela Wedel, socialrådgiver og stifter & Tine Anthony, psykoterapeut – Foreningen Fremtidens Børn. Hvilke konsekvenser har det for starten på et barns liv, hvis en sårbar mor ikke hjælpes nok under graviditeten? Fremtidens Børn præsenterede deres arbejde samt informationer og data, der perspektiverede samfundets nuværende opmærksomhed på fosterlivet.

- Starter barndommen først når barnet bliver født?

- Hjælper vi nok, når en gravid kvinde opleves sårbar?

- Hvad kan vi gøre, så længe børn ikke har en retsstilling uden CPR-nummer?

16.45: Fortællekoncert med SUNI - Sengeafsnit 2. Jonas Suni blev ramt af alvorlig sygdom og skulle igennem tre alvorlige operationer. Undervejs skrev han sangene til det følelsesladede debutalbum "Sengeafsnit 2" der er udgivet under kunstnernavnet SUNI. Jonas er uddannet i sangskrivning og komposition fra Det Jyske Musikkonservatorium.

Der bliver mulighed for spørgsmål efter hvert oplæg, og i pauserne er der mulighed for at tale med oplægsholderne.