Komik kontoret

Komikkontoret

Stand Up for Haiti

Komik Kontoret samlede over 20 af landet bedste komiske hoveder, som gik på scenen til fordel for Læger Uden Grænsers Katastrofefond.  

Stedet var Scenen i Turbinehallen 27. januar kl. 19.30 under overskriften:

"Stand Up for HAITI”

Med udgangspunkt i jordskælvet i Haiti, optrådte 20 af landets bedste komikere for 680 publikummer i Turbinehallen. Komikerne kom med deres skæve syn på katastrofen. Det var komikere fra hele landet, der optrådte i vidt forskellige stilarter. Men fælles for dem alle var at de hyppigt har kunnet opleves på TV inden for de sidste par år. Fælles for komikerne var at de ønskede at sende et tydeligt signal om at jordskælvet i Haiti var en naturkatastrofe af uset dimensioner, hvor alle der kunne, burde bidrage på den måde de nu en gang kunne.

Billetindtægten fra arrangementet gik ubeskåret til Læger uden grænser.  

Blandt de optrædende komikere kunne opleves:

Simon Talbot, Elias Ehlers, Thomas Warberg, Jesper Juhl, Steen Nalle Nielsen, Henrik Bruhn, Nikolaj Stokholm, Mikkel Malmberg, Morten Wichmann, Asmus Brandt, Jan Svarre, Morden May, Rasmus Olsen, Simon Astrup, Ruben Søltoft, Tommy Nielsen, Søren Dürr og Niels-Peter Henriksen.

Sted: Turbinehallerne

Aantal deltagere: 680 

 

Bl.a. følgende firmaer støttede op om arr.

  • Billetten.dk A/s gebyrfrit billetsalg
  • Kulturguiden.dk, gratis distribution af plakater og flyers
  • Kulturpressen, gratis annoncering.
  • Aarhus Stifttidende. Gratis annoncer
  • GO-FM, gratis Radio Spots
  • lasertryk.dk, Plakater
  • FO-Aarhus

 

Omtale af arrangementet var i Aarhus stiftstidende og på www.aoa.dk

 

Demokrati og Comedy 10. april:

Tommy Nielsen, stand up komiker og kommunikationskonsulent holdte et foredrag med udgangspunkt i hans erfaringer med humor som kommunikationsværktøj.  Med afsæt i hans arbejde for Cult a/s, Rådet for Større Færdselssikkerhed og EU stillede og svarede han på spørgsmålene: Kan balskørter sælge energi-drikke? Kan grin skabe øget trafiksikkerhed og hvilken forskel gør en Rap-sang om EU?

Sted: mødelokale i FO-byen

Antal deltagere: 24

 

Stand up med mening v/Yannis Pappas 2.-3. sept.:

Yannis Pappas er født og opvokset i Brooklyn, New York, og kendt som en af tidens mest spændende og indflydelsesrige komikere. Han har optrådt i en lang række amerikanske tv-shows, og hans elskede og kontroversielle karakter 'Mr. Panos' har været vist i det populære Lakis Lazopoulos Show på græsk og cypriotisk tv - og er en blockbuster på internettet. Yannis Pappas har for nyligt medvirket i sin første spillefilm 'King of B' og hans præstation i filmen har modtaget flotte anmeldelser. Yannis optrådte med et stand up show med sit syn på Danmark og danskhed.  

Yannis fik landsdækkende pressedækning i både Politikken og Metro Express. Og hans show fik 5 stjerner i Stiften.  ”Det bedste ved den New York-baserede komikers show.... er imidlertid hans skarpe observationer om vores kultur og måde at omgås hinanden på i Danmark. Efter kun en enkelt dag i landet havde han en række smågrove - men sandfærdige - beskrivelser af vores afmålte følelsesudbrud, stive kropssprog og generelle tilknappethed i sammenligning med andre nationer.” Randi Rehmeier, Aarhus Stiftstidende 5. sep. 2010:

(http://stiften.dk/article/20100905/AAS/709059935)

Sted: Teater katapult

Antal deltagere: 120

 

Stand Up med Magnus Betnér 14. nov.:

Stand Up med Magnus Betnér, sveriges svar på Anders Matthesen, havde sit show "livets ord" med til Aarhus. Showet er set af over 160.000 svenskere. I hele 90 hæsblæsende minutter tog Magnus Betnér et humoristisk og provokerende livtag med både sit eget land og Danmark, som blev skarpt spiddet og ligefrem råbt til. Intet var helligt. Måske er det af samme grund at han flere gange er blevet censureret af svensk tv.

”Dejligt befriende at opleve en komiker, der hopper ud over grænsen og i den grad giver politikere, og alt andet tørt på. Han var jo fantastisk, dem der ikke kom, gik virkelig glip af noget stort” udtalte Per storm, radio go! FM

Sted: Teater katapult

Antal deltagere: 30