Straksafklaring

Straksafklaring – Bøgekilde Industri

- i samarbejde med Straksafklaringerne i Århus Kommune.

 

Foredragsrække i Folkeoplysningens Hus under den fælles overskrift ”Det brænder jeg for”:

25. januar kl. 13.00 – 15.30: Hans Christian Beck-Jensen

Hans Christian Beck-Jensen, der er medlem af Folkekirkens Nødhjælps styrelse, IT-konsulent og landmand, fortalte om nogle af sine interesser og fritids- og frivilligaktiviteter. Han har en mening om, at der skal mere end fast arbejde til at give et meningsfuldt liv. Han fortalte især om Folkekirkens Nødhjælp og sit frivilligarbejde der. Et arbejde rettet mod den fattigste del af befolkningen i Afrika, Asien, Mellemøsten og det østlige Europa. Et arbejde med akut hjælp til ofrene for tørke, krig, oversvømmelse og med det lange seje træk det er, at genopbygge og udvikle et område, tale de undertryktes sag og støtte de demokratiske kræfter. Foredragene var et led i undervisningen på straksafklaringerne, men blev tilbudt såvel Århus Kommunes straksafklaringer som de private aktører, der arrangerer straksafklaring for Århus Kommune. (43 deltagere)

 

22. februar kl. 13-15.30: Bo Sundgaard fra Esbjerg Højskole.

Bo Sundgaard er projektmager i ”Mindscope” - for unge under 30 som er medlem af en LO fagforening. Han fortalte lidt om, hvad i alverden der får ham til at beskæftige sig så meget med fagbevægelsen i en tid, hvor fagforeninger af mange betragtes som overflødige og ude af trit med tiden. Er fagbevægelsen ikke bare en ”eksklusiv klub for gråhårede mænd og kvinder med tandprotese”?

Mindscope er både for fagbevægelsens almindelige medlemmer og for dens mange aktivister. De laver spændende kurser som tager udgangspunkt i unges dagligdag og behov, både i forhold til arbejde, fritid og fagligt engagement. Deres mål er, at skabe aktiviteter og kurser som er med til at forny og udfordre fagbevægelsen. De tror ikke på, at unge er flasker, der skal fyldes, men bål der skal tændes! (50 deltagere)

 

22. marts kl. 13-15.00: Jens Winther og Anders Glahn.

Jens Winther er tidl. byrådsmedlem for Venstre og nu ansat på Familiecenter Vest. Anders Glahn er klubleder i Gellerup. De to fortalte om deres mangeårige engagement med unge i den vestlige del af Århus. (55 delt.)