Legenden om de 3 ringe

Legenden om de tre ringe

Et kirkespil i samarbejde med ”Åben Himmel” – Foreningen til kirkespillets Fornyelse og Langenæs Kirke. Forfatter Ann Sofie Oxenvad, instruktør Birthe Bonde Niilonen og komponist Steen Raahauge.

En moderne fortolkning af den middelalderlige legende om de tre ringe: I længst svundne dage levede i Østerland en mand, som ejede en ring af stor værdi. Ringen af guld besad, udover sin skønhed en skjult kraft, som tilfaldt den, der bar den. Ejeren af ringen ligger for døden. Nødigt vil han krænke sine tre kære sønner, som stoler på hans ord. Hvem skal arve ringen? I al hemmelighed lader han en guldsmed lave to ringe, der ligner den ægte ring så godt, at han knap selv er i stand til at kende den sande fra de falske – og så har vi balladen.

Ideen med forestillingen var at vække til en dybere refleksion over ligheder og forskelle mellem kristendom, jødedom og islam, der alle har fælles rødder. Målet var med en fængslende historie at give tilskuerne en oplevelse, der bryder fordomme ned og åbner for dialog. Samtale og gensidig forståelse, ligesom fastholden ved umistelige, kristne værdier er nødvendig.

Spilles i Langenæs Kirke den 30. august kl. 17.00 og den 31. august kl. 20.00. (302 deltagere + 60 medvirkende)