Greenlight

22. februar: Bæredygtige produkter

Utroligt spændende oplæg, hvor Simon Elsborg Nygaard fortalte om, hvordan man kan få succes med at appellere til forbrugeren med bæredygtige produkter i forhold til det konventionelle!  Desuden besøg af  Charite Nielsen, der fortalte om, hvordan hun fokuserede på bæredygtighed i hendes forretning Grapeland, som sælger vin, olie og delikatesser! Se eller gense Simon og Charites oplæg, hvor du får råd til, hvordan du kan tilgå bæredygtighed i dine produkter!

https://bit.ly/2ZQNFnn

Tusind tak til @FO-Byen for lån af lokaler til vores onlinemøde! Og tak til Susanne Kristensen fra Paustian og Tom Heron fra Niras for at bidrage med spændende input om, hvordan de arbejder med bæredygtighed!

 

Tre dage med events og stof til eftertanke kickstarter den grønne omstilling i Aarhus – Aarhus i et grønnere lys. 19. - 21. marts kan aarhusianerne opleve udendørs aktiviteter og online events, der markerer byens grønne omstilling. Det aarhusianske mega-laboratorium Greenlight vil omdanne Aarhus som en bæredygtig rollemodel for Danmark og verden.

I et gigantisk partnerskab om bæredygtighed deltager alle byens sektorer med at vise sine ”grønne gearskifte” i det aarhusianske mega-laboratorium Greenlight. Nogle af byens tungeste aktører deltager som partnere og støtter af eventen, og missionen er klar: Aarhus skal samles om et fælles mål – at omstille byen til et grønt, bæredygtigt lokalsamfund.

Stifterne bag Greenlight udtaler: ”Greenlight er en unik mulighed for at samle hele byen om at markere sig som bæredygtigt fyrtårn, når vi som by hjælper og inspirerer hinanden til at gøre det grønne valg endnu mere indlysende. Det er vigtigt at understrege, at en COVID sikker kick off er gørende og prioriteret for Greenlight, Aarhus Kommune og vores øvrige samarbejdspartnere.”

Greenlight er for alle. Du kan også blive ”Grøn Omstiller”. Borgerne kan se frem til tre dage med et bredt program, der har fokus på både det inspirerende og det oplysende, som sætter spot på bæredygtige handlinger. Greenlight er en tilbagevendende by event, som aarhusianerne kan se frem til at opleve i årene fremover.

Greenlight er et privat initiativ initieret af Foreningen Grønne Dage. Stifterne og initiativtagerne er Tina Thomsen, Jane Clausen og Kristine Overgaard Nielsen, der alle er selvstændige erhvervsdrivende og kommer med solid erfaring fra det private erhvervsliv.

Greenlight har indgået et nært samarbejde med ”Aarhus Omstiller” i Aarhus Kommune. Aarhus Omstiller er et tværgående spor i Aarhus Kommunes klimaplan 2021-2024, som har til formål at skabe rammer og incitament for, at alle kommunens 350.000 borgere, erhvervslivet og kulturlivet bidrager til at nå målet om CO2-neutralitet i 2030.

Greenlight er desuden stærkt funderet i en gruppe af lokale samarbejdspartnere og sponsorer: Aarhus Kommune og Aarhus Omstiller, VIA, CAVI, Erhvervsakademi Aarhus, FO-Aarhus, Aarhus City Forening, Vestergadeforeningen, Bruuns Galleri, Salling, Paustian, Normal, Sydbank, Erhverv Aarhus, Aarhus Vand, Niras, Acter, Aarhus Event, Sager der Samler, Visit Aarhus, ARoS, Aarhus Teater, Fair Festival og gruppen vokser dagligt.

Greenlight er sponseret af Aarhus Kommunes Klimafond, Heartland A/S, NRGi Værdipulje, Globe Go Green og Ejendomsselskabet Olav de Linde og flere sponsorater er på vej.

Fra Århus Stiftstidende 12. febr.:

Ifølge Sekretariatet for Klima og Grøn Omstilling har Aarhus Kommune nået 50 pct. af målet om at være et CO2-neutralt bysamfund i 2030. Af de sidste 50 pct. har kommunen kun direkte indflydelse på ca. 10 pct. – resten af udledningen kommer fra borgere og virksomheder, siger Tina Thomsen som det bærende argument for, at det ikke er noget, kommunen kan løfte alene, men at det er nødvendigt at borgere og virksomheder også går med i arbejdet.

»Vi skal gøre resten, og det skal vi gøre ved at inspirere og lære af hinanden. Det er bæredygtigheden, der skal binde os sammen,« siger hun.

»Nogle virksomheder er meget langt, men for andre er den grønne omstilling en stor mundfuld. Det er derfor, vi laver Greenlight. Det er gratis at være med, men det er en betingelse, at du interesserer dig for bæredygtighed.«

De tre dages kickoff kommer bl.a. til at rumme talks, teater og grønne prædikener, og ude i byen vil man opleve, at ting og steder bliver oplyst af grønt lys.

 

Artikel i Jyllandsposten: https://bit.ly/379rKeZ

www.greenlightaarhus.com