Enkeltstående arrangementer

Onsdag den 24. november 2021, Kultursted Brabrand: Adrian Hughes

Mors afskedsbrev Vi har hørt ham i Klog på sprog, og han er klog på sprog selvom han er halv Waliser. Vi har set ham i Kunstquizzen, og Historiequizzen som kompetent modspiller til de meget vidende quizzere, og som uhæmmet udklædte kunstværker. Nu har han produceret en biografisk podcast-serie med titlen Mors afskedsbrev, som endevender hans familie og den utrolige opvækst han har haft, med udgangspunkt i det brev som hans mor, Jette Dreyer, efterlod til sine fem sønner efter sin død.
Adrian Lloyd Hughes er uddannet på journalisthøjskolen i Aarhus. Han har været vært på TV2 Lorry og har siden 1996 været fast vært på det da nystartede DR2. Han modtog DR’s Sprogpris i 2004 ” for sikker, original og engageret sprogbehandling, som fastholder lytterne og seerne i hans udsendelser.” Kom og hør ham fortælle om sit spændende og til tider dramatiske liv. Onsdag den 24. november 2021 kl. 18.00 til ca. 20.00, Kultursted Brabrand JP Larsens Vej 17 F, 8220 Brabrand.

Sådan reserverer du billetter
1. Send en mail til: info@budstedet.dk
2. Udfyld emnefeltet med: Adrian Hughes "Dit navn og din adresse" og antal billetter. Billetter á 150,- kr. Kan alene reserveres via mail. Reserveres efter "først til mølle" princippet.
Senest 1 døgn efter din reservation vil du modtage en bekræftelse via mail.
Betal billetterne ved indgangen den 24. november 2021, med kontant eller mobilepay.
Dørene åbner kl. 17.30
Venlig hilsen Kultursted Brabrand

Arrangementet støttes af FO-Aarhus' debatpulje.

 

23. nov. kl. 18.20-20.30: Jazz i 2021

Niels Overgård - jazzblogger på Jazznyt.com og Gaffelprismodtager 2019 – giver sit bud på hvordan jazzen lyder anno 2021. Han tager pladespilleren med og spiller eksempler på nutidens jazz.

Udgangspunktet er den danske jazz, hvor der vil være fokus på de aarhusianske udgivelser, coronaens indflydelse på jazzen, og en gennemgang af de bedste danske jazzplader fra 2021.

Niels kommer også omkring den internationale jazz, der gennemgår en rivende udvikling. Han dykker ned i tendenser og nybrud i jazzen - og løfter sløret for, hvor det sker.

Der er lagt op til uhøjtidelig aften, hvor dialog og debat er velkommen. Kærligheden til jazzen kommer til at drive ned ad væggene.

Niels Overgård anmelder hvert år over 200 jazzudgivelser på bloggen Jazznyt.com. Han står desuden bag den populære facebookgruppe Jazzogvinyl, hvor jazznørder, og andre nysgerrige, flasher deres jazzplader.

I samarbejde med Højbjerg Bibliotek. Billetprisen er sat til 50,- kr. Sted: Maritza-salen i Frederiksgade 78C, Aarhus C.

  

Offentlig præsentation af Open Space og deres nye lokaler i Kulturhus Bunkeren, Olof Palmes Alle 11. 

26. okt. kl. 19:00-21:00 i Frøberts Auditorium

* Hvem er Open Space Aarhus, hvor, hvornår, og hvor til?

* Homeassistent : En kort introduktion til at koble hjemmeautomatiserings systemer sammen

* Sy med Projektioner: Brug en projektor, spar papir og spræng skabelon grænserne

* Nerdy Julepynt: Pynt op til Jule med elektronik


I pauserne og bagefter vil vi vise værkstederne frem og have tid til at høre mere om OSAA.

Kontaktperson: jacob@rotand.dk

Arrangementet støttes af FO-Aarhus' debatpulje

 

16. sept.  kl. 16-19.00: Dialogaften: Social inklusion og samarbejde på tværs af organisationer. 

Mødested: Kulturhus Bunkeren, Olof Palmes Alle 11, Aarhus N

Arbejder du for en civilsamfundsorganisation og/eller en etnisk minoritetsforening? Kunne du tænke dig at høre mere om FO-Aarhus ´ arbejde med social inklusion og interkulturel forståelse? Og har du selv erfaringer, som du gerne vil dele? Så skal du være med til dialogaften i Kulturhus Bunkeren!

FO-Aarhus inviterer alle interesserede til en gratis og uforpligtende dialogaften, hvor vi vil dele nogle af vores erfaringer omkring social inklusion og interkulturel forståelse, samt fortælle lidt om konceptet bag Kulturhus Bunkeren. Aftenen vil have fokus på, hvordan samarbejdet på tværs af organisationer kan være med til at øge social inklusion og interkulturel forståelse.

Program:

LIAISON: Et EU-projekt med fokus på interkulturel forståelse og understøttelse af samarbejdet ml. civilsamfundsorganisationer og etnisk minoritetsforeninger v/Elizabeth Gregersen og Anna Louise Kristensen, FO-Aarhus

Præsentation af konceptet bag Kulturhus Bunkeren og de fremtidige planer: Drøftelse af hvordan skaber et godt samarbejde mellem civilsamfundsorganisationer og lokale myndigheder v/Torben Dreier, skoleleder i FO-Aarhus

Præsentation af "Fællesskaber på tværs" og samarbejdet mellem AarhuSomali, Studenterhus Aarhus og LGBT+Huset v/AarhuSomali, Studenterhus Aarhus og LGBT+Huset

Feedback på det overordnede koncept bag LIAISON-projektet og erfaringsudveksling fra følgegruppen og deltagere

Arrangementet støttes af FO-Aarhus' debatpulje.

Tilmelding: Tilmelding til dialogaften (google.com)

 

15. sept.

 

 

LBGT+Hus indbyder til debat den 24. juni kl.  16.30-18.30 i foredragssalen, Vester Alle 8, 1. sal, Aarhus C

I 2019 modtog politiet 76 anmeldelser for LGBT+ baserede hadforbrydelser. Men undersøgelser og eksperter på området peger på at der potentielt er et stort mørketal, da mange LGBT+ personer aldrig anmelder oplevelser med tilråb, chikane eller vold. En rapport fra Aarhus Kommune viste eksempelvis at næsten halvdelen af deltagerne har oplevet en hadforbrydelse.

I samarbejde med Aarhus Pride Warm Up, afholder LGBT+HUSET en paneldebat for at tale om hadforbrydelser mod LGBT+ personer i Danmark, om hadforbrydelsers historie og hvordan vi kan forbedre både antallet af anmeldelser og LGBT+ personers oplevelser i det offentlige rum.

Deltagere:
- Mizz Privileze, der står bag LEV OG LAD LEVE kampagnen
- Allan Aarslev fra Forebyggelsessektionen i Østjyllands Politi
- Lotte Cederskjold fra Kammeradvokaterne
- Jakob Søgaard (DF)
- Liv Gro (SF)

Program:

Ordstyrer Peder Udengaard fra LGBT+HUSET byder velkommen. Opstart m. afspilning af kampagnevideo fra #LevogLadLeve.

Del 1: Hvor stort et problem er hadforbrydelser mod LGBTQ+ personer i Danmark?

Oplæsning af en af 1000 eksempler på had

Del 2: Hvordan sikrer vi at flere anmelder hadforbrydelser?

Oplæsning af en af 1000 eksempler på had

Del 3: Hvordan forebygger vi hadforbrydelser i Danmark?


Arrangementet er gratis og tilmelding er ikke nødvendig. Deltagere skal have gyldigt coronapas.

Arrangementet støttes af FO-Aarhus' debatpulje.

 

15. sept. kl. 18-20.00: Tom Buk-Swienty

Den virkelige historie om Karen Blixen i Afrika Med sin selvbiografiske roman “Den afrikanske farm” fra 1937 om sine 17 år som kaffefarmer i Kenya slog Karen Blixen for alvor sit navn fast som internationalt kendt forfatter. Men selv om hendes bog har mange selvbiografiske elementer, er der tale om en roman. Store dele af bogen – og næsten alt i den senere Oscar-belønnede spillefilm “Out of Africa” (1985) med Meryl Streep og Robert Redford – er fiktion eller glamourisereringer. Men hvad er den virkelige historie om Karen Blixen i Afrika? Det fortæller forfatteren Tom Buk[1]Swienty i dette foredrag med udgangspunkt i sin nye store biografi, “Lioness”, om Blixens liv i Afrika, baseret på mange års research og rejser i hendes fodspor i Kenya. Store dele af biografien har Tom Buk-Swienty skrevet, mens han lejede sig ind på en farm i Afrika. Under sin research opdagede Buk[1]Swienty, at virkeligheden også i tilfældet af Blixen overgår fantasien. Hendes liv i det billedskønne og dybt fascinerende Kenya var langt vildere, farligere og både mere romantisk og dramatisk, end hun selv fortalte i sin bog. Det var faktisk, som det vil fremgå af foredraget, lidt af et mirakel, at hun overhovedet overlevede sit ophold i troperne. Glæd jer til et oplysende og fængende foredrag, hvor I bliver inviteret med ind i Tom Buk[1]Swientys forfatterunivers og gennemgribende research og ikke mindst får et unikt indblik i Karen Blixens tilværelse i Kenya.

Kultursted Brabrand og KulturGas, JP Larsens Vej 17 F, 8220 Brabrand.

 

8. sept. kl. 19-21.00: Georg Metz på Gasværket i Brabrand

En bovlam krikke – Dansk kulturpolitik i 2020´erne Georg Metz, tidligere chefredaktør, tidligere tv[1]medarbejder, tidligere Statens Filmkonsulent, tidligere forfatterformand, formand for den2radio, forfatter, billedkunstner, kolumnist og foredragsholder, der med stor humor giver sit syn på dansk kulturliv netop nu. Den offentlige debat Georg Metz blander sig gerne i offentlig debat via klummer i aviser, tv-optrædener og foredrag. Han er kendt som den sure gamle mand, men selv mener han blot, at han forholder sig kritisk. I sine foredrag dykker Georg Metz ned i dansk identitet og humor eller revser kulturlivet, dannelsen og den førte politik i Danmark. Det er foredrag på den klassiske måde, og det hele bliver serveret med et glimt i øjet og knivskarp humor.

 

Gasværket Byleddet 2c, 8220 Brabrand

 

Hanne Højgaard Viemose i samtale med Lise Vanborg på Gasværket i Brabrand Onsdag den 16. juni 2021.

Hun skåner hverken sig selv eller sine læsere

Hanne Højgaard Viemoses forfatterskab er båret af en fiktiv, fragmentarisk og stilistisk eksperimenterende stil. Hun kredser om voldsomme livserfaringer med stor sproglig energi og originalitet og skåner hverken sig selv eller sin læser i skriften. Samtale om sit forfatterskab I en samtale med Lise Vandborg fortæller HHV om sit forfatterskab. Lise Vandborg er cand. mag i nordisk sprog og litteratur samt filosofi og har siden midten af 2003 været chefredaktør på Litteratursiden - og har et stort kendskab til dansk og nordisk litteratur.
Hanne Højgaard Viemose debuterede med Hannah i 2011. Ligesom forfatteren selv i sin tid rejste down under, handler ’Hannah’ om en backpackers bekendelser fra Australiens og en ung piges søgen efter frihed og identitet. Hanne Højgaard Viemose modtog Munch Christensens debutantpris for romanen.

Den selvstændige fortsættelse Mado (2015) handler om moderskab, parforhold, angst og overlevelse. I et fragmenteret sprog med mange indskud og associationer skriver hun med hud og hår og en vildskab og råhed, der spejler det retningsløse i hovedpersonens liv.
Hanne Højgaard Viemoses seneste roman HHV, FRSHWN – Dødsknaldet i Amazonas (2019) blev nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris 2020. Fortælleren ville egentlig skrive en bog om Anita, der som antropologistuderende rejste til Amazonas og overhovedet ikke frelste indianerne og måske blev voldtaget. Men oplevelserne blander sig hele tiden, Anita bliver til Hanne, og sådan udvikler historien sig. Romanens forskellige spor med blandt andet en barsk ungdom og en voldtægt skrevet i fragmentereret form kredser om fortællerens grænseløshed uden at forklare den.

Hanne Højgaard Viemose er født i Frederikshavn i 1977 og uddannet fra Forfatterskolen i 2011. Hun bor i dag på Island.

Onsdag den 16. juni 2021 kl. 19.00 til ca. 21.00, på Gasværket Byleddet 2c, 8220 Brabrand.

Sådan reserverer du billetter:
Send en mail til: dgg@detgamlegasvaerk.dk 
Udfyld emnefeltet med: "Dit navn og din adresse" antal billetter
Billetter á 120,- kr. Kan alene reserveres via mail. Reserveres efter "først til mølle" princippet. Hver husstand kan reservere op til 2 billetter.
Senest 1 døgn efter din reservation vil du modtage en bekræftelse via mail. Betal billetterne ved indgangen den 16. juni 2021, med MobilePay eller kontant. Dørene åbner kl. 18.30
Arrangeres af KulturGas

 

SÅ ER VI KLAR MED EN NY DATO - D. 15. JUNI - VI GLÆDER OS!

Vi var SÅ ærgerlige over at aflyse sidst, men vi var pludseligt flere i arrangørgruppen, der måtte i selvisolation.
- Nu er vi klar igen tirsdag d. 15. juni i Solsalen på Ingerslev Boulevard 3, Aarhus C!

OM TALKTIME - INTEGRATION PÅ HOVEDET:

Kom til en debat- og dialogskabende aften, hvor vi vender integration på hovedet og inddrager os selv i mødet på tværs af minoritet og majoritet!

Sammen vender vi rundt på ’dem og os’ forestillinger og skaber fokus på at mødes på tværs af det der adskiller os.

Aftenen byder på:
- Oplæg fra antropolog Mikkel Rytter.
- Monologer af teatergruppen Into Action.
- Debat og dialog blandt deltagerne og de optrædende.

TalkTime vil skabe taletid omkring alt det, der kan være udfordrende, akavet og tabubelagt når vi mødes på tværs af kultur, oprindelse, religion mm. - og hvordan vi ændrer dette. Denne gang sætter vi integrationsbegrebet under lup.

Til TalkTime igangsætter vi handlinger, der gør os mere fri af forforståelser, misforståelser og berøringsangst på tværs.

- Sådan kan vi mødes mere frit og åbent som de mennesker vi er.
- Sådan brydes forestillingen om ‘dem og os’ og i stedet skabes et VI.

Vi glæder os til at se jer!

ENTRÈ: 40 kr. (Prisen er inkl. en sandwich/salat)

Tilmelding: https://www.fo.dk/kurser/?course=21-1941#!/ 

Tusind tak for støtte fra BUPL og FO-Aarhus' debatpulje

 

 

 

8. maj kl. 13.00: Klimastemmer - et arrangement med gæst Simon Elsborg Nygaard

Kan det at lytte, løse klimakrisen? Sikkert ikke, men det kan være med til at give dig de værktøjer der skal til for at du kan tale med andre mennesker om hvad du har lært, ændre holdninger, være med til at gøre dig parat til den grønne omstilling og måske lave ændringer i din hverdag, der kan være medvirkende til, at beskytte planeten og de mennesker du omgiver dig med.

Podcasten Klimastemmer laver portrætter af mennesker fra det danske klimalandskab der arbejder eller interesserer sig for klima, miljø eller bæredygtighed. 

Er du nysgerrig på hvem og hvad der rører sig i Danmark på klimaområdet?

Er du tændt på selv at gøre en forskel i din hverdag? 

Vært Merete H. Jensen er ikke professionel journalist, men er nysgerrig civil som gerne vil lære alle aspekterne af klimadebatten at kende og vil som almindeligt menneske gerne blive klogere på hvad hun kan gøre for at hjælpe til, med at sikre hendes børn en bedre fremtid.

Du kan nu deltage som publikum og stille spørgsmål i radioprogrammet der bliver optaget d. 8 maj kl. 13 på Dokk1 i Lille Sal.

Podcasten vil efterfølgende blive udsendt på Radio4 Talentlab.

 

 

31. jan. kl. 14.30-16.00 holder Mads Mygind, Asker Hedegaard Boye og Jakob Schweppenhäuser oplæg om Selvmål på Riisvangen Stadion.

Debatten foregår online: https://www.facebook.com/events/2466408150332890 

MÅL er et fodboldblad, der sparker til bolden på tværs af kunstneriske, kritiske og videnskabelige discipliner. Vi ønsker at udfordre fodboldkulturen i Danmark ved at bringe nye refleksionsformer om fodbold på banen, som kan forandre den nuværende diskurs, og gøre morgendagens fodboldkultur mere rummelig.

Derfor har vi lavet et blad, hvis næste nummer ønsker at debattere fodboldens slagsider. Her er temaet selvmål: at sparke bolden ind i eget net, en metafor for en handling, der i sidste ende skader én selv. Vi ønsker at lave et debatarrangement med selvsamme titel, hvor paneldeltagerne vil debattere mange af de problematikker, som optræder i sporten. Når sexisme, racisme, hooliganisme, nationalisme, storkapialtisme, toxic masculinity, ludomani eller homofobi kommer til udtryk i sportens navn, så er det i fodboldens fjenders favør. Alle os der elsker fodbold vil for alt i verden forsvare sporten, men argumenterne aftager, når vi også skal stå på mål for dens laster. Vi ønsker at lave en debat, der går til angreb på fodboldens reducerende kultur, og diskutere hvilke magtmekanismer, der fastholder eksklusionen.

Oplægsholderne består af tre aarhusianere: Digter Mads Mygind, journalist Asker Hedegaard Boye og litterat Jakob Schweppenhäuser. De bidrager alle til bladet, og vil læse deres teskt op undervejs, men også indgå i en samtale med hinanden, hvor fodboldens reducerende kultur diskuteres. Publikum vil få mulighed for at tage del i debatten undervejs og stille spørgsmål. Arrangementet har fri entré og er åbent for alle.


Den virkelige historie om Karen Blixen i Afrika Med sin selvbiografiske roman “Den afrikanske farm” fra 1937 om sine 17 år som kaffefarmer i Kenya slog Karen Blixen for alvor sit navn fast som internationalt kendt forfatter. Men selv om hendes bog har mange selvbiografiske elementer, er der tale om en roman. Store dele af bogen – og næsten alt i den senere Oscar-belønnede spillefilm “Out of Africa” (1985) med Meryl Streep og Robert Redford – er fiktion eller glamourisereringer. Men hvad er den virkelige historie om Karen Blixen i Afrika? Det fortæller forfatteren Tom BukSwienty i dette foredrag med udgangspunkt i sin nye store biografi, “Lioness”, om Blixens liv i Afrika, baseret på mange års research og rejser i hendes fodspor i Kenya. Store dele af biografien har Tom Buk-Swienty skrevet, mens han lejede sig ind på en farm i Afrika. Under sin research opdagede BukSwienty, at virkeligheden også i tilfældet af Blixen overgår fantasien. Hendes liv i det billedskønne og dybt fascinerende Kenya var langt vildere, farligere og både mere romantisk og dramatisk, end hun selv fortalte i sin bog. Det var faktisk, som det vil fremgå af foredraget, lidt af et mirakel, at hun overhovedet overlevede sit ophold i troperne. Glæd jer til et oplysende og fængende foredrag, hvor I bliver inviteret med ind i Tom BukSwientys forfatterunivers og gennemgribende research og ikke mindst får et unikt indblik i Karen Blixens tilværelse i Kenya. Onsdag den 15. september 2021 kl. 18.00 til ca. 20.00, Kultursted Brabrand JP Larsens Vej 17 F, 8220 Brabrand