Hjertedag

Hjertedag

Fre. 29. okt. i FO-byen, Aarhus

Kl. 10:00: Velkomst i Stiften Lounge v/bestyrelsen

Kl. 10.15: Morgensang v/ Lungekoret

Kl. 11.00: Foredrag om hjertestop v/ Nadia Iraqi, reservelæge v/ Hjerteafdelingen, Aarhus Universitetshospital. Et meget lærerigt foredrag om hjertestop, hvordan det opstår, genoplivning, forebyggelse. Efterfulgt af en halv times samtale og svar på tilhørernes generelle og personlige spørgsmål (hjertestop, behandling, hjertestartere og overlevelse).

Kl. 12.30: Frokost i Café Nicolai.

Kl. 13.30: Efter frokost er der flere forskellige tilbud, som man kan gå til efter interesse i Maritzasalen, Frederiksgade 78C:

• Lær hjertelungeredning i små hold: Samtale med instruktør Jørn Gade: kan man gøre noget forkert, der forværrer situationen? Han underviste to hold i hjerte-lungeredning, og man talte om forskellige temaer, bl.a. om man kan forværre situationen, og hvad en hjerteløber er.

• Mød træner Jakob Studsgaard i motionsrummet til samtale og spørgsmål om sekvenstræning og hvad de forskellige maskiner er gode for.

• Gå en tur med Tove Sandberg i Rådhusparken og Musikhusparken og få en snak om motion i det fri - ”walk and talk” om værdien af motion og fællesskabet.

I Stiften Loungen:

• Mød ernæringspraktikanterne Katarina og Maiken til samtale og gode råd om mad og sundhed. De fortalte også om Børnebørnenes Madværksted, som de forbereder til at begynde i januar 2022.

• Mød Vincent Löffler fra Hjerteforeningens professionelle Team Vest og hør om deres arbejde med bl.a. patientstøtter i det regionale projekt Patientvenner. Hvad skal der til, hvis man er interesseret i at blive det? (To tilhørere meldte sig som interesserede.)

• Mød bestyrelsen og hør om det frivillige arbejde i Aarhus lokalforening og find ud af, om der er opgaver, der kan interessere jer. Det kan være at stå for gåture på hjertestierne, cykelture, nye hjertestier, pege på lokaler til nye motionshold.

Det var første gang Hjerteforeningen Aarhus indbød til sådan et heldagsarrangement med debat og samtale. Så vidt vides, er det ikke prøvet i andre af Hjerteforeningens frivillige lokalforeninger.