FO-Aarhus og festugeaktiviteter

 

Festugen for trivsel - i Byparken

I medier og blandt forskere og politikere taler man om "trivselskrisen", mens målinger for børn og unge og mænd peger på henholdsvis faldende trivselstal og udbredt ensomhed. Men hvad skal der til for at vende udviklingen? Og hvad sker der, hvis man faktisk spørger om råd hos dem, det hele handler om? Det var afsættet for en lang række arrangementer i Kuplen og på Hvælvingen i Byparken under Aarhus Festuge 2023, som stod i trivslens tegn. Dette blev realiseret ved blandt andet at række ud til en række organisationer, drevet af unge ildsjæle, der på den ene eller anden måde arbejder på at forbedre ungdommens trivsel. Festugen stillede rammer til rådighed, og gav de unge frie tøjler i forhold til format og indhold. Dette blev til serien ‘Festugen for Trivsel’, som bestod en række events, primært i Kuplen, som var med til at sætte fokus på denne vigtige dagsorden, fra ung til ung.

 

Gråzonens livetalk

Søn.  27. aug. kl. 17.00-17.45 i Hvælvingen. Gråzonen podcast har fanget opmærksomheden fra lyttere i alle aldre med deres evne til at kombinere dybdegående samtaler med en sprudlende portion humor. Ahmed Omar og Hassan Hagi inviterede ind i de komplekse spørgsmål, der ikke altid har klare svar, og skabte en åben og respektfuld dialog om forskellige perspektiver og holdninger. Dette event gav en unik chance for at opleve værterne i aktion, som de diskuterede aktuelle emner og udfordrede konventionelle tænkemåder. Denne særlige talk fokuserede på trivsel blandt unge i en digital verden – en tematik, der er mere relevant end nogensinde før. Værterne tog tilhørerne med på en oplevelse, der spændte fra grin til seriøse tanker, og som efterlod dem med en ny forståelse for de nuancer, der ikke altid bliver påtalt.

 

Styrk din Kerne: Pilates Workshop i Byparken

Man. 28. aug. kl. 8:30-12:20. En velfortjent pause fra en travl hverdag eller start på dagen med energi og fokus. FO-Aarhus inviterede til Pilates-workshop. Man kunne opleve kraften i Pilates, en træningsmetode der styrker, strækker og forbedrer kropsbevidstheden. Uanset om man var nybegynder eller erfaren, kunne man deltage i workshoppen og nyde fordelene ved denne effektive træningsform. Man udforskede grundlæggende Pilates-principper og lærte øvelser, der styrker kernemusklerne, forbedrer holdning og øger fleksibiliteten. Alle fitnessniveauer var velkomne. Man var velkommen til at kigge forbi, når det passede – det var ikke nødvendigt at være der under hele workshoppen eller fra starten.

 

Kunstværker i Det Fri: En Rundtur i Rådhusparken

Man. 28. aug. kl. 13-14.00 v/Helene Gottfred Rosenfeldt. Du har nok gået tur i Rådhusparken før og måske lagt mærke til nogen af alle de skulpturer, der er rejst rundt omkring. Du har nok også set griseskulpturen foran Rådhuset, som i folkemunde bliver kaldt Grisebrønden, men faktisk officielt hedder Ceres Brønden. Men hvad er historien bag - og hvad gemmer Rådhusparken ellers på? Helene Gottfred Rosenfeldt stod for kunstvandringen i Rådhusparken, hvor man gik på opdagelse i noget af alt den kunst, der omkranser Rådhuset. Man så på mindesten og kvindeskulpturer og fordybede sig i historien, kunsten og de betydninger, der findes i Rådhusparken og rundt om Rådhuset.

 

Headspace Aarhus - #når noget gør dig glad

Man.  28. aug. kl. 14.30-15.30 og ons. 30. aug. kl. 14.00-15.00 i Kuplen. Headspace satte fokus på alt det, der giver mening, glæde og værdi i livet. Det er vigtigt, at vores krop fungerer, men det er mindst lige så vigtigt, at vi trives og har det godt. At gøre ting alene, sammen med andre og for en større mening, er godt for vores mentale helbred. Vi er alle sammen hverdagens helte, og selv med de små ting kan vi styrke vores egen og andres mentale sundhed. Ligesom latter smitter, så smitter trivsel også, og vores handlinger gør en forskel for os selv og dem omkring os. Ved du, hvad der gør dig glad, og ønsker du at inspirere andre? Er du i tvivl om, hvad der gør dig glad? Eller har du bare ikke overskud i hverdagen til at få det prioriteret? Headspace gjorde de besøgende klogere på, hvad vi hver især og sammen kan gøre for at styrke vores trivsel.

 

Den Grønne Ungdomsbevægelse Aarhus – Klimadilemma

Man. 28. aug. kl. 15.30-17.00 i Kuplen. Ville du egentlig gerne spise mere vegetarisk, men du kan kun komme i tanke om ingredienserne til pasta med kødsovs, når du står i supermarkedet kl. 17? Eller ville du egentlig gerne cykle til arbejde, men det er bare nemmere at tage bilen, når du allerede er forsinket, og det regner? Det kender vi godt…

Men sådan behøver det måske ikke at være? I Den Grønne Ungdomsbevægelse tror de på, at vores verden kunne se helt anderledes ud. De mener, at det ikke kun skal være op til den enkelte at tage de grønne beslutninger, men at vi skal gøre det lettere som samfund. De inviterede derfor ind til en samtale, hvor de satte fokus på strukturer i stedet for individet, så det blev nemt at tage det bæredygtige valg.

 

Ventilen Aarhus - Gør ungdommen mindre ensom

Man. 28. aug. kl. 17-18.00 i Kuplen. Alle unge kan blive ramt af ensomhed og ifølge Ventilen Danmark føler 22 procent af unge mellem 16 og 24 år sig ensomme. I Ventilen Aarhus er det lige netop den følelse, de forsøger at komme til livs. Ventilen Danmark er en landsdækkende organisation, og i Aarhus har de et skønt hold af frivillige, som til dagligt driver et mødested i frivilligcentret ved rutebilstationen. De fleste kender til følelsen af ensomhed, omend det måske ikke er alle, der kender følelsen af at være langvarigt ensom. Men blot at kende en flig af det at være ensom er de frivilliges rygstød, når de praktiserer Ventilens ung-til-ung-princip. De møder de unge i øjenhøjde, uden at være uddannede til at gøre det, og de tror på, at de kommer længst i kampen mod at bekæmpe ensomhed ved at danne et hyggeligt, inkluderende og trygt fællesskab. De afholdt talk i Kuplen og de frivillige fortalte om arbejdet med at bekæmpe ensomhed lokalt – en by ad gangen!

 

LGBTQ+ Slænget - Queers’ Talk

Man. 28. aug.  kl. 18-19.00 i Kuplen. På denne talk gik de i dybden med, hvordan vores samfund er at være nonbinær i. I talken kom de ind på emner som:

• Hvordan er det at gå på arbejdsmarkedet?

• Hvordan er det at gå på gaden?

• Hvordan er det at gå i skole?

• Hvordan er det at være nonbinær i nutidens danske samfund?

Måske forestiller man sig ikke de helt store udfordringer her, men man blev overrasket over hvordan det var fra deres perspektiv. Dette event var en talk, men det var også mere end det: spørgsmål, erfaringer, tanker og oplevelser fra deltagerne, der medvirkede til at alle gik derfra rigere.

 

Tir. 29. aug. kl. 16-17.00 i Kuplen. Om body positivity: om oplevelser med kroppen, kropspositivisme, samt hvordan man oplever unge (queer) kroppe blive repræsenterede i medier og gennem dating(apps). ‘Body positivity’ eller kropspositivisme er et begreb der i de sidste 5-10 år har lavet et brag af et gennembrud på sociale medier, men hvordan opleves kroppe for unge LGBTQ+ personer i nutiden? I talken blev følgende vendt:

• Hvordan skiller LGBTQ+ kroppe sig ud, og hvordan er de positivt/negativt portrætteret i sociale medier?

• Hvordan opleves kroppe i dating og på datingapps?

• Hvordan oplever LGBTQ+ personer deres kroppe i forhold til verdenen omkring dem?

• hvordan kan LGBTQ+ kroppe blive mere positivt skildret?

Der var både fortællinger om frisættelse, kærlighed til kroppe, men også kasser, forventninger og skam på spil i dette emne. De ønskede at fortælle deres historie, men svarede lige så på spørgsmål og kom i åben debat med publikum for at opnå fælles læring og forståelse.

 

Kultur der dur

Tir. 29. aug. kl. 10-14.00. 

Musik- og Medieværkstedet og Kulturgyngen

Tirsdag d. 29/8 lavede Kulturgyngen og FO-Aarhus i samarbejde med Musik og medieværkstedet en dag for landets brugerbands (handicapbands). Formålet var give de mange brugerbands en platform med et publikum, og være med til at synliggøre deres kreative og musikalske kompetencer. Koncerterne blev afviklet i Rådhusparken, for "det almindelige" publikum og brugere fra aktivitetscentrene. 

Byparken var igen i år fyldt med liv og aktivitet, men tirsdag den 29. blev stemningen ekstra god i formiddags- og de tidlige eftermiddagstimer. For her var der ’Kultur der dur’, hvor Byparken fik fornemt besøg fra en række bands fra Musik og Medieværkstedet, der er et værksted for aarhusianske borgere med psykisk og/eller fysisk udviklingshandicap. Bl.a. ikoniske The Mumes, der siden dannelsen i 1989 har optrådt i mange forskellige konstellationer bl.a. under navnet Øl, Pølser og Popcorn, og som de indviede fans kort og godt vil kende som ”verdens ultimativt bedste coverorkester”. Desuden fantastisk energiske The Jess, som i en årrække udmærkede sig ved Handicap Grand Prix som Jeanette & Rødderne, og siden har de forkortet bandnavnet og skiftet covernumre ud med deres egne samfundskritiske sange, hvor deres fede, feststemte punkattitude for alvor skinner igennem. Programmet:

Kl. 10:00 – 10:30 - DJURSLANDS FOLKEHØJSKOLE

Kl. 10:45 – 11:15 - TUNG TRAFIK (Bøgeskovgård aktivitetscenter)

Kl. 12:15 – 12:45 - THE JESS (Musik & Medieværkstedet)

Kl. 13:15 – 14:00 - THE MUMES (Musik & Medieværkstedet)

Arrangementet blev støttet af Såma.

 

ROSA: SOLO - Koncerter til unge med særlige behov

Tir. 29. aug. kl. 14-15.00 i Kuplen. ROSA fortalte om sit nye udviklingsprojekt SOLO. Et projekt der ønsker at sikre at unge, som føler sig ensomme også får adgang til kultur. Det skal ske ved at arrangere små intime koncerter for dem i trygge rum - et særligt koncertformat, som tilgodeser den voksende marginaliserede gruppes behov. Her vil en professionel musiker give en lille koncert i små overskuelige fællesskaber - skabt i samarbejde med kulturinstitutioner og udvalgte organisationer, der arbejder direkte med unge og trivsel. Med SOLO er musikkens helbredsmæssige potentiale i fokus i henhold til øget trivsel og mindre ensomhed blandt målgruppen. Musikerens rolle fungerer som en ‘musikalsk besøgsven’. Besøget varer cirka 60 minutter, som består af 30 minutters koncert og dialog mellem musiker og publikum den resterende tid. ROSA samarbejder med Aarhus Universitet – Institut for Antropologi, som følgeforsker projektet. ROSA vil afvikle ca. 100 koncerter årligt over 3 år. Under Aarhus Festuge afholdt ROSA tre SOLO-koncerter takket være støtte fra FO-Aarhus. De fandt sted på henholdsvis UngK, Café Mellemfolk og Super. Koncerterne talte ind i et vigtigt emne, nemlig at give unge en musikalsk oplevelse, som de ellers normalt er afskåret fra.

 

HUSRUM Aarhus: Ståsted - om at høre til

Tir. 29. aug. kl. 15-15.50 i Kuplen. Om fællesskabets betydning og vigtigheden af at høre til. De bragte egne erfaringer i spil og inddrog forskningens blik.

Kl. 15.00: Fællesskabets betydning v/koordinator i HUSRUM Aarhus, Line Laxy

Kl. 15:20: Personlig fortælling om ensomhed v/ung i HUSRUM Aarhus

Kl. 15.40: Tid til dialog og spørgsmål

Ensomhed kan ramme os alle. Måske er det endda et livsvilkår ved at være menneske? Vi mennesker har brug for at føle os forbundet. Relationer og fællesskaber er afgørende for vores trivsel og mangel på samme har store konsekvenser - for den enkelte og for samfundet. Nye fællesskaber spirer, både i den fysiske og digitale verden. Vi har aldrig haft så mange sociale initiativer til at forebygge og bekæmpe ensomhed. Samtidig vidner det sidste årti om en markant stigning i ensomheden. Gør vi noget galt?

HUSRUM er et frivilligdrevet fællesskab for unge i alderen 16-30 år, som oplever ensomhed og psykisk sårbarhed. De tilbyder samtalegrupper, sociale arrangementer og venskabsordning.

 

Sex og Samfund Aarhus

Tir. 29. aug. kl. 17-19.00 i Kuplen. Den moderne mandeopfattelse. Sex og Samfund inviterede til en snak om ‘det mandige’ 2023. De satte spotlight på, hvordan vi tænker og gør maskulinitet i det moderne danske samfund og stillede bl.a. spørgsmålene: Hvilke krav stilles der til dét at være mand? Hvordan finder man sin egen plads? Er der maskuline idealer vi som samfund bør genoverveje? Hvorfor efterspørger samfundet mere end nogensinde før mandens følsomme sider? Sex og Samfunds kampagne om nattelivets dilemmaer blev også lagt ud fra mandens perspektiv, da det er et vigtigt aspekt i debatten. Sammen med et stærkt panel af mænd med forskellige positioner inviterede de publikum til sammen at blive klogere på, hvordan man navigerer rundt i og finder sin egen plads i et konstant omskifteligt mande-landskab.

Ons. 30. aug. kl. 15-17.00 i Kuplen. Et tryggere natteliv. Sex og Samfund inviterede til en snak om hvordan vi kan skabe større tryghed i nattelivet. Mange oplever krænkende adfærd, som kan tage festen ud af byturen. I Sex og Samfund arbejder de for, at alle skal føle os tryggere, når de går i byen. Hvordan kan man uddanne barpersonale til bedre at håndtere ubehagelige episoder, hvordan kan man som gæst i nattelivet øve sig på at gribe ind, når man ser noget der virker forkert og dele oplevelser om, hvilke dilemmaer og situationer, der kan opstå i nattelivet. Med et panel bestående af aktører og gæster i nattelivet snakkede man om, hvordan vi bedst muligt kan skabe større tryghed for hinanden, når vi går i byen.

 

Anders Witzel: Kan mænd blive FOR følsomme?

Tir.  29. aug. kl. 19.15-20.15 i Kuplen. Mænds følsomhed – eller mangel på samme – er blevet et hot emne i alt fra sociale medier og sange til diverse fjernsynsprogrammer og thinkpieces. Mange mænd har fået øjnene op for, at de skal kunne mærke og udtrykke deres dybe følelser og tilgå andre mennesker med stor omsorg, empati og forståelse. Men er det (kun) en god ting? Eller er der også bagsider ved, at den moderne mand er drejet væk fra den traditionelle maskuline vej? I denne talk kiggede MandeMentor og tantramassør Anders Witzel på, hvordan efterspørgslen på mænds følsomhed overhovedet er opstået, og hvem der efterspørger det. Moderator på talken var Per Smedegaard, kunstnerisk direktør ved Teatret Svalegangen. I talken undersøgte de sammen, hvorfor det ikke er ubetinget gavnligt, når mænd bliver mere følsomme og kom med bud på, hvordan manden kan bruge det rum, efterspørgslen skaber, til at folde sig selv mere ud som mand - uden at få 'følsomheds-kvababbelse'.

Hvem er Anders Witzel?

Anders Witzel har altid arbejdet med mennesker. Først med menneskekroppe efter endte idrætsstudier på Københavns Universitet, så med menneske-adfærd i form af 15 år med salg, sociale medier og marketing i det danske erhvervsliv - og sideløbende med det hele som samtaleterapeut for både mænd, kvinder og par. De senere år er hans fokus drejet dedikeret ind på den tantriske vej, hvor han hjælper sine klienter til at blive mere sansende gennem sit virke som fuldblods tantramassør, tantra-underviser og tantrafestivalarrangør. Godt 4000 klientsessioner og et livslangt brændende hjerte for at forstå, hvad det er der foregår i mænd og kvinder, har gjort ham til en passioneret debattør, når det kommer til kønsroller, mandens seksualitet og at forstå dynamikkerne mellem mennesker.

 

Herlige Svend: Opgøret med manderollen og den stereotype maskulinitet

Tir. 29. aug. kl. 20.45-21.45 i Kuplen. ”Rigtige mænd fortjener lige så meget kærlighed som alle andre”. ”Måske er vi mindre ensomme end andre, fordi for mange os ikke ved, hvordan det modsatte af ensomhed føles”. ”Samtalen om den gode maskulinitet er svær at finde”. Tag ikke fejl af de nuttede dyrememes og det lyserøde skyunivers på Instagramprofilen 'Herlige Svend'. For de mange følgere har personen bag profilen, Sebastian Lynggaard, i høj grad også tiltrukket i kraft af sine både morsomme og skarpe perspektiver på hverdagsfænomener, dansk politik og ikke mindst den moderne manderolle. Netop den moderne manderolle fik kærlig behandling af Sebastian Lynggaard i denne talk, hvor han bl.a. diskuterede mænds manglende moderne forbilleder og behovet for at være følelsesmæssig nysgerrig og for at lære at tale sammen mand til mand. Moderator på talken var Per Smedegaard, kunstnerisk direktør ved Teatret Svalegangen.

Talken kom også ind på nogle af de temaer, som man finder i Sebastian Lynggaards bog 'Mandsforræder' fra 2022, hvor han med egne ord " forråder en generationslang tavshedspagt mellem mænd". I tråd med sine opslag gav han sig undrende og uden omsvøb i kast med mænds manglende følelseshåndtering og den dertil knyttede vrede og ensomhed.

 

Om Sebastian Lynggaard: Sebastian Lynggaard, aka @Herligesvend oprettede i 2019 sin memeprofil, der i dag har 92.000 følgere. Her møder man underholdende og samfundsrelevante memes om alt fra hverdagens banaliteter til sexisme. Foruden den populære profil giver 33-årige Lynggaard også sine stærke meninger tilkende i diverse podcast, dagblade og magasiner samt foredrag. I 2022 udkom hans bog 'Mandsforræder', hvor han med udgangspunkt i sine erfaringer fra sociale medier gør op med den måde, mænd definerer sig selv, og hvordan de sjældent håndterer deres ofte vrede følelser.

 

Lav din egen sommerkoldskål

Ons. 30. aug. kl. 9-12.00: Sommerens (måske) sidste portion koldskål. Vi kender den alle – den gule liter koldskål fra køledisken serveret med kammerjunker. Men der findes utallige måder at spise og servere koldskål, og her kunne man blive lidt inspireret til andre variationer af den klassiske servering. Der blev stillet an med en lækker koldskål, skyllede bær og frugt, en hjemmelavet müsli – og så gik man i gang med at lave alverdens variationer af den klassiske sommerforfriskning til formiddagssnack eller en let frokost.

 

Hummus Workshop: Fra Grundopskrift til Smagsfuld Oplevelse

Ons. 30. aug. kl. 14-17.00. Karryhummus, hummus med basilikum, hummus med persille, hvidløgshummus... Der findes utallige varianter af den samme spise - nemlig hummus. Grundopskriften er den samme, og herefter kan smagen peges i mange forskellige retninger. Det v var også det, man oplevede her: at smage hummus til. Basen var lavet på forhånd og der var taget forskellige krydderier, krydderurter og andre smagsgivende elementer med, så man selv kunne tilsmage en portion hummus. Den tilsmagte hummus blev serveret med gulerodsstænger og kunne enten tages med videre eller nydes ved bordet.

 

Peech Aarhus: Peech debatterer s3ksuel sundhed

Ons. 30. aug. kl. 17-19.00 i Kuplen. Peech inviterer til to timers cute debat, hvor de fortalte om, hvordan vi forbedrer den seksuelle trivsel blandt unge. Hvad er lyst, nydelse og seksualitet overhovedet, og hvordan påvirker det vores generelle velbefindende? Peech modererede debatten, da et diverst panel kom med deres bud på, hvordan den seksuelle sundhed kan løftes. Der var selvfølgelig mulighed for at stille spørgsmål undervejs.

 

Indre Balance og Energi: Qigong Workshop

Tor. 31. aug. kl. 9-12.00 i Byparken. Man kunne opleve den gamle kinesiske praksis med Qigong, der kombinerer blide bevægelser, åndedræt og fokuseret sind for at skabe balance og harmoni. Uanset om man var nybegynder eller erfaren, kunne man deltage i workshoppen og nyde fordelene ved denne smukke praksis. Forskellige Qigong-øvelser, der øger energi, styrker kroppen og beroliger sindet blev udforsket. Gennem opvarmning, flydende bevægelser og dyb vejrtrækning blev der skabt en forbindelse mellem krop og sind.

 

Fagforeningen DM: Generationer på arbejdspladsen

Tor. 31. aug. kl. 12.30-14.30 i Kuplen. At have forskellige generationer repræsenteret på arbejdspladsen kan skabe innovative tanker, berigende samarbejde og gode resultater på bundlinjen. Dette vil dog ikke nødvendigvis komme helt af sig selv. For at opnå de gode resultater og skabe et godt arbejdsmiljø, når generationer mødes, er det vigtigt, at alle parter kan være åbne og nysgerrige overfor hinanden. Her kunne man høre en samtale om generationer på arbejdspladsen, og hvordan man skaber bedst mulige forhold for alle. Fagforeningen DM talte med en række gæster og forsøgte at finde frem til, hvordan man skaber det bedst mulige samarbejde generationer imellem på arbejdspladsen. Dette indebar også en samtale om, hvad de forskellige generationer forventer af deres arbejdsplads, samt hvad både arbejdspladsen og dens ansatte får ud af øget diversitet blandt de ansatte. Alt sammen med fokus på trivsel, respekt og mangfoldighed.

 

Morice

Tor. 31. aug. kl. 19-19.45. Morice er en ung Århusiansk rapper, der i sommeren 2023 debuterede med sin første EP ‘KVALME’. Morice fortalte om følelsen af at skulle komme ud med noget og den sårbarhed og overeksponering der skal til. Det var en fortælling om at have vænnet sig til en deprimeret mentalitet, apati, lavt selvværd og selvtillid, men med et ønske om at forbedre sig selv. Hans musik omfavner det alternative hiphop med jazzede produktioner, der understøtter vokalen og lyrikken. Med alt fra søde og drømmelige sange til det hårde og mærkelige.

 

Efteraar - i Hvælvingen

Tor. 31. aug. kl. 20-20.45. Med en længselsfuld vokal, drømmende guitarer og en dynamisk rytmesektion formår det aarhusianske band efteraar at skabe en lyd, der både er atmosfærisk og energisk. Inspireret af kunstnere som Barselona, Guldimund, Àsgeir og Ben Howard har bandet siden deres dannelse i 2022 balanceret mellem kraften fra popmelodier og et eksperimenterende indieunivers, der både forsøger at forføre, udfordre og danne rammerne for refleksion. Selv om det ikke indledningsvist var intentionen, er band-navnet gået hen og blevet en rød tråd i et tekst-univers, der ofte omhandler de uundgåelige efterårs-dage, som livet nu engang byder på. I 2023 var de i studiet, hvor de arbejdede på deres debut-EP. Medarrangører: Kulturgyngen.

 

Motorik og Leg i Fokus: En Workshop for De Små

Fre. 1. sept. kl. 10-12.00. Så skulle der leges! Man kunne tumle med kroppen og bruge sine sanser. Sjov og afslapning. Vildt og roligt. Sang og spil. Tumle, lege og hygge. Workshoppen udforskede forskellige sanser gennem blide strøg, faste tryk og kontrasterende bevægelser, suppleret af leg og tumlen der skabte en dybere kropsforståelse. Derudover var der sang, musik og interaktion, der styrkede tilknytningen mellem voksen og barn – og man fik lege- og sanseinspiration med hjem. Underviser Stefanie Vinther er pædagog, babymassageinstruktør og zoneterapeut med egen klinik i Åbyhøj. Henvendt til f.eks. mødregrupper, vuggestuer, bedsteforældre og familier.

 

Kjoler og Cocktails

Syklub Aarhus afholdt “Kjoler & Cocktails” i samarbejde med komSAMMEN, som er en del af Aarhus Festuge.

En festdag for Syklub Aarhus, inspireret af de internationale Frocktails arrangementer, hvor man fejrede fællesskabet og havde lejlighed til at lufte de fine kreationer. 

Lør. 2. sep. kl. 12-21 i FO-Byen, Frederiksgade 78C, 8000 Aarhus C. Program:

  • Kl.12-16.30 Sew-along -valg mellem 2 forskellige taskemønstre eller deltagerens eget
  • Kl.14 kaffe og kage
  • Kl.16.30 Oprydning og omklædning
  • Kl.17.00 Cocktails og lotteri med "sygodter" fra sponsorer
  • Kl.18-21 Fællespisning og hygge

Billetten gav adgang til Kjoler & Cocktails arrangementet inklusiv taskemønster/syvejledning og forplejning. Samt en mulepose goodiebag med Kjoler & Cocktails logo til minde om dagen og mulighed for at vinde lækre sponsorpræmier i lotteriet. Man skulle selv medbringe symaskine, forlængerledning, stof, sygrej og ikke mindst FESTTØJET. 

 

AFA-festugeudstilling

25. aug. til 3. sept. i Stiften Loungen, Frederiksgade 78B, FO-byen. Efterårsudstilling med fotokunst og et spændende foredrag om fotoskabelse med anvendelse af kunstig intelligens samt efterfølgende debat. AFA´s medlemmer stod igen i år bag en fotoudstilling og et debatmøde i festugen. Der var fernisering lørdag d. 26/8 kl.11.00, hvor alle var velkomne til at hilse på de enkelte fotografer, samt at få lidt godt til ganen. Udstillingen, der omfattede såvel papirbilleder som digitale billeder, var åben til og med søndag d. 3/9 kl. 17.30. Udstillingen var ucensureret og med frit emne. Åbningstider: Weekend: 11.00-17.30. Hverdage: 15.00-17.30 - Onsdag dog 11.00-18.30.

30. aug. kl. 19.00: Kunstig intelligens i fotografi - foredrag v/Ole Klintebæk.

I forbindelse med udstillingen afholdt AFA et spændende foredrag/debatmøde, hvor de fik besøg af Ole Klintebæk. Ole fortalte med lune og humor om kunstig intelligens (AI) i fotografi – et emne som bliver mere og mere relevant, da computere og algoritmer i dag kan skabe billeder som er nærmest umulige at skelne fra rigtige fotografier. Hvor går grænsen mellem fotografi, kunst og anvendelse af andres værker? Og hvad kan kunstig intelligens bidrage med på godt og ondt?

AFA, Aarhus Fotografiske Amatørklub, er en af landets største og ældste fotoklubber og er stiftet i Aarhus i 1896. AFA har i dag ca. 70 medlemmer, som kommer fra hele Østjylland. Aarhus Fotografiske Amatørklub - stiftet i 1896. AFA er medlem af SDF, Selskabet For Dansk Fotografi, og Jyske fotoklubber.