Angstens Ansigter

Guldsmedgade-spillet: Angstens Ansigter

I samarbejde med Guldsmedgadeforeningen og Musisk Oplysningsforbund. 

Den 4. og 5. maj 2002 opførtes ”Angstens Ansigter” i Guldsmedgade og på Klostertorv. Lørdag kl. 16.00 og 19.00, søndag kl. 14.00 og 16.00.

Spillet er skrevet af Rikke Agnete Olsen og iscenesat af Jørn Holstein. Stykket er en billedfortælling om forskellige sider af angst, mennesker oplever og må leve med til alle tider. Angstens Ansigter er delt i 3 afsnit af hver ca. et kvarters længde og spillet bevæger sig fra Klostertorv gennem Guldsmedgade og tilbage igen i løbet af forestillingen. De tre episoder udspilles på hver sit tidspunkt i historien: en dag ca. 1530, 4. maj 1945 og 11. sept. 2001.

1530: De religiøse modsætninger mellem de gammelkatolske præster og ”lutheriet”. En gruppe gøglere kommer til Klostertorv og opfører en slags narrespil, hvor bispen optræder med rævefjæs og der laves parodi på præsternes utugtige levevis og på handlen med afladsbreve – et spil, som det kunne være foregåeet præcist i 1530.

4. maj 1945: Gadebilledet er nu præget af tyske soldater og der udspiller sig et lille drama, da en modstandsmand hugger en af soldaternes cykel og bliver beskudt. I et lille mellemspil på vej fra 1945 til nutiden, opleves en gammel dame, der har mistet sin taske med smykker under bombardementet i Guldsmedgade og hun øjner nu en chance for at finde den igen, da hun hører om udgravning og nybyggeri i gaden i 2002.

11. sept. 2001: Der kører optagelser af World Trade Centers fald i TV-skærme i butikkerne og spillet i gaden drejer sig nu om folks reaktioner på tragedien – både fra danskere og flygtninge/indvandrere.

Skuespillerne spillede både hovedroller og blandede sig mellem publikum, så publikum helt konkret blev en del af spillet og dermed nærmest tvunget til at vælge side. Mindst 1000 så spillet.