Fighterprisen ved DM-festen

Fighter-prisen 2019

Fighterprisen blev uddelt for første gang i 2018. Prisen tildeles en udøver eller et hold, der med stor fightervilje og masser af hårdt arbejde har fightet sig til en stærk position inden for deres sport. Det kan være over en hel sæson, til et mesterskab eller i en enkeltstående særlig situation, der har krævet exceptionel og ekstraordinært initiativ og kampgejst. Foreninger, forbund, trænere, ledere og holdkammerater kan indstille kandidater til prisen.

Prisen er på 10.000 kr., der sponsoreres af FO-Aarhus.

 

Vinderen af fighter-prisen 2019:

Julie Leth - Frederikshøj Cycling Club. Julie er en af verdens bedste atleter inden for Cykling, og så er hun indbegrebet af en sand fighter. Julie har i 2019 vundet et hav af internationale topplaceringer – bl.a. Guld ved EM og bronze ved VM i parløb – og det på trods af flere styrt. Den århusianske cykelrytter sluttede sæsonen som nr. 1. på verdensranglisten. 

Cykelrytter Julie Leth (født 13. juli 1992 i Aarhus) fik den 18. nov. overrakt Fighterprisen af kulturrådmand Rabih Azad-Ahmad. Ved samme lejlighed fik hun også Byens Gave.

Julie blev som 16-årig danmarksmester i scratch i 2008 og i scratch, Sprint og omnium 2009. Hun blev juniorverdensmester i pointløb 2010. Dansk mester 2010 3000meter ITT. Dansk mester Omnium i 2011, 2013, 2018 og 2019. Dansk mester i Pointløb 2010 og 2017. 

Fra TV2-Østjyllands hjemmeside 15. juni 2015 efter at hun styrtede i det amerikanske løb Winston-Salem Cycling Classic:

Den 22-årige cykelrytter Julie Leth er alt, man forbinder med sejhed og viljestyrke, og når man besøger den danske mester i enkeltstart i forældrenes hus i Mårslet uden for Århus fyldes man med stor respekt…

Efter grundig undersøgelse i USA stod det klart, at Julie havde været ude for et styrt i den alvorlige kategori. Hun brækkede kæben to steder, brækkede albuen og fik en fraktur på ryghvirvlen. Skader, der holdt rytteren på hospitalet i USA i en lille uge, inden hun for få dage siden fik lov til at vende hjem til Danmark igen, hvor familien lige nu tager sig godt og grundigt af hende…

Siden operationen i kæben har Julie haft svært ved både at tale og spise. Men som hendes forældre smilende formulerer det.

- Det er svært at få hende til at tie stille ...

https://esaa.dk/for-klubber/dm-festen/