Verdensbilleder: Europa

Verdensbilleder: Europa

Green Light District I Frederiksgade 4. juni:

Frederiksgade har i forvejen en grøn og bæredygtig profil og det tema blev der bygget videre på, da århusianerne blev inviteret med til Green Light District under Verdensbilleder 2014. Her var der musik, lys, kunst på gaden og spændende tiltag. Aarhus må godt være lidt grønnere, hvis det står til Frederiksgade, så den blev på dagen pyntet i grønne bæredygtige farver og lysinstallationer.

”Vi vil gerne understøtte den grønne profil, som Frederiksgade allerede har. Derfor laver vi et grønt og bæredygtigt arrangement under Verdensbilleder. Vi overdækker stykker af gaden med sejl, vi laver forskellige lys installationer og så gør vi gaden så grøn som muligt. – Green Light District.

Det bliver ikke nødvendigvis med planter, men mere med innovative grønne installationsløsninger”, forklarede Daniel Walsh, der er formand for Frederiksgades Gadeforening, samt initiativtager til Idébutikken sammen med FO-Aarhus.

 

Musik, Lys, spændende gadekunst og oplæg: Den sydligste del af Frederiksgade blev lukket af for biltrafik og omdøbt til ”Street of dreams.” Her lavede den aarhusianske kunstgruppe GRISK deres to 4 x 4 meter store malerier i løbet af dagen og borgerne kunne følge dem blive til og det gav en god interaktion med brugere af Frederiksgade og gav dem ejerskab over Frederiksgade.

 

RealMægler-scenen havde livemusik fra upcoming aarhusianske kunstnere mellem kl. 16-23.00: The White Dominos, FRöN, Velvet Volume, Røgsignal, TurboChild, Annasaid.

 

Den gamle Raahauge-butik fik besøg af Digital Design fra Aarhus Universitet, der udstillede deres seneste interaktive installationer. Man kunne selv afprøve objekterne: læder, glas, bolde, teknologi og der var lyd, larm, nåle, der stak, interaktive handsker, hackede legetøjsbiler og en masse spændende diskussion. Desuden fortalte stadsarkitekt Stephen Willacy om et grønt og bæredygtigt Aarhus, samt om sine drømme og idéer for en grønnere Frederiksgade.

 

Madrouletten Creative Mornings bød aarhusianere på en lille bid mad og drikkelse i form af creative lunch til dem, der gerne vil være med til at gøre væsentlige emner til samtalestof og møde nye mennesker.

Arrangementerne skete i samarbejde med Kulturhovedstad 2017.