Into Action-arrangementer

Into Action

9. sept. kl. 17.00: Forumteater med Into Action på Café Mellemfolk med forestillingen "Jeg kan ikke se dig..." En anderledes teateroplevelse, hvor publikum blev inddraget til snak og handling på, hvordan vi bliver bedre til at mødes på tværs af kulturforskelle, hudfarve og religion: Inga og Julie får nye naboer, da Bilal flytter ind i rækkehuset på den ene side og Mohammed på den anden. Inga vil gerne bevare Danmark som det altid har været. Bilal synes, at danskerne er umulige at komme i kontakt med og Mohammed bliver provokeret når han bliver spurgt "Hvor kommer du fra?". Konflikter opstår og alle bliver de ramt af fordomme, mistillid, magt og afmagt. Hvordan løser vi det?

Arrangører: Dialog på Tværs i samarbejde med FO-Aarhus og Cafe Mellemfolk. Støttet af Dats, Tuborgfondet, DFS, SLKS.

 

Transformation Dialogue – forestilling og åbne værksteder.

Over to dage udviklede Into Action en forestilling med improvisationer, monologer, interviews og sketches. Disse satte ord, følelser og fortællinger på barrierer mellem os. Sammen skaber vi refleksion og større bevidsthed, så vi går håbefulde derfra.

Spillere bidrager med fortællinger fra eget liv. Der laves et Open Call via de sociale medier, hvor alle kan bidrage ved at fortælle om både det svære, lærerige og gode, der opstår, når vi skal være sammen på tværs af hudfarve, etnicitet, kulturforskelle osv

Der er åbne værksteder undervejs, hvor man kan følge med, bidrage og lade sig inspirere af processen og metoderne. 

Det hele munder ud i en interaktiv - sjov, lærerig, improviseret og ærlig forestilling med overskriften Transformation Dialogue. 

Instruktion: Lotte Arnsbjerg, skuespiller og direktør for The Art of Transformation. 

Musik og lyddesign: Johannes Smed.

Spillere er: Wael Binsham, Ane Olesdatter, Ayhan Ûstük, Karen Nørskov. 

Transformation Dialogue - forestilling

Tidspunkt: D. 4.11.2020 kl. 17.30-19.00. Publikum inviteres til at løse konflikterne og dele ud af egne overvejelser eller hvad???

Sted: Dramaturgi, Aarhus Universitet, Langelandsgade 139, Aarhus C

Entre: 40/80 kr (inkl. suppe). Plakater sælges også. Mulighed for at donere.

 

Åbne værksteder 26.9 kl. 10-14.00 og 27.9 kl. 10-12.00.  På Aarhus Universitet, Dramaturgi, Langelandsgade 139, Aarhus. Gratis entre. Arrangør: Dialog på Tværs i samarbejde med Dramaturgi, Aarhus Universitet og The Art of Transformation.

Tak for støtte fra FO-Aarhus’ debatpulje, PUKK, Solidaritetspuljen ved Bupl/SL, Kulturmin. corona sommerpulje, DATS. 

 

25. okt. kl. 13-17.00: TalkTime

"Hvordan bliver vi bedre til at være sammen på tværs af "dem og os"? - På tværs af kulturforskelle, etnicitet, "brun og bleg", fordomme, på tværs af "indvandrer-" og "dansker-kasser”? Hvordan opdager vi hinanden - som de mennesker vi nu engang er fri af "kasser og båse", racisme, berøringsangst osv.? Medvirkende: skuespiller Chadi Abdul Karim, poetry-slammer Katrine Volsing, digter Ôzcan Ajrulovski, Karen Nørskov, Mino Ung, forumteatergruppen Into Action m.fl.

Gennem poesi, poetry slam, personlige beretninger, scetches blev der sat ord, følelser og fortællinger på fordomme, tabuer, negative forventninger, fremmedgørelse, andetgørelse osv. Alt det, som vi normalt ikke taler med hinanden om, men nøjes med at tænke eller kun sige højt bag lukkede døre. 

TalkTime skabte ærlig TaleTid omkring alt det, der kan være svært, kunstigt og misforstået, når vi mødes på tværs af minoritet og majoritet. TalkTime gik direkte til emnet, men på en tryg og omsorgsfuld måde, der gav plads til åbne og ærlige snakke på tværs mellem de optrædende og publikum. Det var en enestående mulighed for både at lære om os selv og om ”de andre” og opdage nye fællesskaber på tværs.

Sted: UKHs lokaler på Tage Hansens gade 2, bygning 7 i Aarhus C – Arrangementet blev livestreamet via Facebook.

Tak for uvurderlig vigtig støtte fra FO-Aarhus, PUKK, BUPL, DUF og Aarhus Kommune.

Arrangør: Dialog på Tværs i samarbejde med UKH (Ungdomskulturhuset).