Sculptures by the sea 2013

SCULPTURE BY THE SEA AARHUS 2013

Sculpture by the Sea Aarhus 2013 listede aktiviteter på nyt site i samarbejde med FO-Aarhus. Sideløbende med udstillingens mange kunstoplevelser bød juni måned også på alt fra foredrag, debat, børneworkshops, sejlture, mindfulness, omvisninger såvel som alskens motion og sport - herunder svømning, kajakroning samt 'kunst med puls'.

Alle disse spændende initiativer var samlet online i en aktivitetskalender på www.fo.dk/sculpture (åbner nyt vindue) eller via linket på forsiden af www.sculpturebythesea.dk

  

FO-Aarhus, Megavol A/S, Haugsted Køl og El A/S og Havefolkets Lagersalg støttede Anja Frankes skulptur ved årets Sculpture by the Sea Aarhus.

 

Igen i år var FO-Aarhus med som sponsor af Sculpture by the Sea Aarhus og bidrog med sit beløb til den debatskabende del af arrangementet. Desuden var FO-Aarhus formidler mellem kunstner Anja Franke og Megavol A/S omkring montering af solcelleanlæg på kunstværket, som ses ovenfor. Denne skulptur er en "interaktiv skulptur": en stor ramme, hvor gæsterne kan sætte sig, lave en kop te og nyde udsigten ud over vandet, men det interessante er at værket er drevet af solceller.

 

Den 16. juni kl. 14.00 lavede Anja Franke en artist-talk, hvor hun fortæller om sit kunstværk.

Anja Franke udstillede en ganske spektakulær skulptur ”Tea with a view”. Hvad driver Anja Franke? Hvad ønsker hun at fortælle med sin kunst? Det er blot to af de spørgsmål man fik svar på, da Anja Franke på denne Artist Talk førte tilhørerne med ud til sin skulptur og fortalte om sit værk og produktion.

FO-Aarhus sponsorede sammen med Megavol A/S, Haugsted Køl og EL A/S og Havefolkets Lagersalg kunstværket med kr 30.000,- til solcelleanlæg og urter. Megavol A/S leverede anlægget, og Haugsted Køl og El A/S monteringen og serviceringen. Havefolkets Lagersalg leverede de friske krydderurter, der kunne nydes i en kop te. Se mere på http://instantherlev.dk/?page_id=52

Efterfølgende har Fredensborg Kommunes Kunstfond erhvervet Anja Frankes skulptur Tea with a View  og deponeret den i parken ved Nivaagaards Malerisamling, hvor der var indvielse af skulpturen den 25. sept. 2013.

 

Herudover støttede FO-Aarhus følgende konkrete debatarrangementer:

3. juni kl. 15.00: Axel Arnott, kurator, fortalte om principperne for udvælgelsen og placeringen af kunstværkerne på Sculpture by the Sea Aarhus 2013. Det var tredje gang at Sculpture By The Sea satte sit præg på strandområdet syd for Aarhus. Hver gang har det været et puslespil at vælge de rette værker og efterfølgende få dem placeret rigtigt på det store areal. Rundvisningen foregik på engelsk

 

5. juni kl. 16.00: Trine Ross, anmelder på Politiken, anmeldte udstillingen live. Hun er kunsthistoriker og skarp kunstanmelder på Politiken. Mange vil nok især kende Trine som dygtig holdleder i tv-programmet "kunstquiz"'. Trine Ross tog deltagerne med rundt på Sculpture By The Sea, fortalte om udvalgte værker, satte dem i en kunsthistorisk kontekst og ikke mindst anmeldte dem og udstillingen som helhed

 

6. juni kl. 19.00: Jette Gejl tog tilhørerne med på en artist talk. Hun er en særdeles kendt spiller på den aarhusianske Kunstscene. Dels som udøvende kunstner med en lang række anderkendte udstillinger bag sig, men også som et særdeles kompetent organisationsmenneske, hvilket hun blandt andet har vist i kraft af sin formandspost for byens kunstråd og som formand for Statens Kunstråds Billedkunstudvalg. På Sculpture By The Sea 2013 udstillede Jette Gejl sammen med Bjorn Goodwin værket ‘The Garden of Natural Delights (after Bosch)”. Ved denne Artist Talk førte Jette Gejl deltagerne hen til værket og fortalte om det og dets oprindelse.

 

17. juni kl. 16.00: Vibeke Nørgaard Rønsbo

"Flaskeposten skal ligge ude i vandet, som det her universelle tegn på kommunikation. Men som kontrast til vores tids digitaliserede samfund, så symboliserer flaskeposten langsomheden og vilkårligheden," Således forklarede Odderkunstneren Vibeke Rønsbo i lokalavisen det værk hun havde indsendt og fået antaget på Sculpture By The Sea. Hvad driver Vibeke Rønsbo og hvad ønsker hun at fortælle med sin kunst? Det er blot to af de spørgsmål man fik svar på, da Vibeke Rønsbo på denne Artist Talk fortalte om sit værk og sin samlede produktion. Der var rig lejlighed til at tale med kunstneren undervejs.

http://www.tv2oj.dk/arkiv/2013/6/5?video_id=37505&autoplay=1