D-Factor

D-FACTOR

- i samarbejde med Verdens Børn

 

Den 4. marts var forumteateret D-factor på besøg i Beboerhuset Oasen. Der var 45 tilskuere, som også deltog i forestillingen, idet Forumteater er en form for teater, der kræver deltagelse af publikum: teater, hvor scenerne kan afbrydes og startes forfra, hvor en fra publikum kan afløse en af skuespillerne i en rolle på scenen, eller hvor publikum kan give gode råd til, hvordan man løser dilemmaerne på scenen. Omdrejningspunktet for de scener, der udspillede sig i Beboerhuset, var historien om Ali, der starter på universitetet, og i sin klasse møder Katrine. De to bliver kærester, men der er ikke altid lette vilkår for kærligheden. I en scene møder Katrine Alis faster, som ikke synes om, at Ali har fundet sig en dansk pige. I en anden scene møder Ali Katrines bror, Lars, som ikke helt ved, hvordan han skal reagere på Ali. Når situationerne på scenen gik i hårknude, afbrød en af skuespillerne scenen og bad publikum om at byde ind. Det gav mange gode og tænksomme inputs til handlingen.

 

Dilemmaer blev gennemspillet

Katrine diskuterer med Alis faster Laila. Blandt de andre situationer der blev gennemspillet var dilemmaerne blandt andet om Alis søster Shirin, som ved en jobsamtale får at vide, at hun ikke må bære tørklæde på arbejdspladsen, og om vennerne fra studiet, der ikke forstår hvorfor Ali ikke vil drikke øl. Det førte til gode snakke om, hvordan man møder hinanden, om alkohol, om at være kærester, selv om forældrene ikke lige synes om det, og om at møde hinanden åbent og snakke om fordomme, i stedet for bare at afvise andre på grund af deres religion, baggrund, eller hudfarve.

På grund af den store vilje til at deltage blandt publikum, sluttede aftenens forestilling først kort før kl. 21, men alle kunne gå hjem med en god forumteater-oplevelse i baghovedet.

 

D-factor inviterer alle publikummer til at fortsætte de gode debatter på deres facebook-side.

Læs mere og se billeder her: http://8380.dk/d-factor-fyrede-op-under-diskussionerne/

+ video: https://www.youtube.com/watch?v=bvi2sJCzCqk

 

D-factor spillede desuden forestillingen følgende steder:

16. jan.: Kulturhus Herredsvang

31. jan.: Egå Ungsdomshøjskole

28. febr.: Bispehaven - pigeprojekt

7. mar.: Oasen i Trige

10. mar.: Søndervangsskolen for Boligforeningen Århus Omegn, Viby Syd

15. mar.: Århus Efterskolen

20. mar.: Tranbjerg skole

22. mar.: Århus Tekniske Gymnasium

29. maj: Huset Engdalsvej

Juni: Foreningernes Hus