Stiften Loungen/Klub Østjylland i FO-byen

Aarhus Stiftstidende

12. jan. kl. 19.30: "Ingen udenfor - fortællinger og debat omkring hjemløshed blandt unge i Aarhus".  (Stiften Loungen) 

Med arrangementet ønskede de at sætte fokus på det faktum, at antallet af unge hjemløse har været stigende på landsplan og at Aarhus nu har den højeste andel af unge mellem 18 og 29 blandt de hjemløse borgere. Gennem oplæg fra unge hjemløse, folk der arbejder med de unge til hverdag og en efterfølgende paneldebat blev det belyst og diskuteret, hvad der ligger bag statistikkerne. Hvorfor er der et stort antal unge hjemløse i Århus og hvad kan vi gøre for at nedbringe antallet? Efterfølgende blev der lavet en sammenfatning af de opfordringer og bud på løsninger, der kom på bordet undervejs i arrangementet, og de blev overdraget til de lokalpolitikere i Aarhus, der har med området at gøre.

Arrangeret i samarbejde med ”Fortællelyst”.

5. maj: Pokalfinalen på storskærm i Ceres Arena

Hele byen blev inviteret til gratis at overvære braget mellem AGF og FCK på 30 kvadratmeter storskærm. Billetterne til årets pokalfinale 5. maj blev revet væk på ganske få timer. Faktisk var interessen så stor, at der på et tidspunkt var mere end 10.000 i kø for at få lov at købe billetterne.

Derfor var der naturligvis også langt fra billetter til alle, som ønskede det, men det rettede Århus Stiftstidende, Aarhuus Stiftstidendes Fond og en række partnere op på. Avisen og Aarhuus Stiftstidendes Fond inviterede sammen med Aarhus Kommune, ProShop Europe, Viasat, Ceres, AGF og FO-Aarhus til storskærmsfodbold i Arena 5. maj. Her fik 5000 AGF-fans gratis mulighed for at opleve kampen på en 30 kvadratmeter fuld HD storskærm, som ProShop Europe stod bag.

”Som byens avis ser vi det som vores opgave at være med til at sikre aarhusianerne en fantastisk fodboldfest. Desværre var der ikke billetter nok til at alle kunne se kampen i Parken. Men på den her måde får rigtig mange alligevel mulighed for at se kampen i selskab med flere tusinde AGF-fans og dermed opleve lidt af den samme stemning, som vil være i Parken”, siger Århus Stiftstidendes chefredaktør, Jan Schouby.

Dørene til Arena blev åbnet klokken 15, og klokken 16 varmede album-aktuelle Chris Herman op til finalen med en række af sine nye sange blandt andet sin nye AGF-sang, inden sportens rådmand i Aarhus, Rabih Azad-Ahmad, bød velkommen.

På storskærmen før kampen blev der  vist centrale uddrag fra tidl. fodboldsamtaler:

”Det er en historisk dag for Aarhus. Jeg glæder mig til en rigtig festlig fodboldfest sammen med hele byen. Jeg er stolt over, at byen står sammen om at fejre og støtte byens hold, og jeg ser frem til et brag af en pokalfinale,” siger sportens rådmand Rabih Azad-Ahmad.

Viasat sendte et par gange i løbet af eftermiddagen live fra arrangementet, og alle 5000 gæster  blev budt på en øl eller en Faxe Kondi sponseret af Ceres.

200 af billetterne havde FO-Aarhus på forhånd reserveret til en gruppe syriske flygtninge, der på denne måde kunne opleve dansk fodboldkultur.

 

24. nov. kl. 19.00 i Stiften Loungen: Lars Svendsen fortalte historier fra Strøget

Lars Svendsen har været Strøgforeningens formand og medlem i 35 år og denne aften viste han endnu ikke offentliggjorte fotos og fortalte om strøglivet i Aarhus med udgangspunkt i bogen ”Strøget i smilets by”. Om gamle kendte og nye forretninger, om købere og sælgere, om forlystelseslivet, seksdages-løb, den katolske kirke, banegården, sporvogne og meget mere.