Aarhus hylder tolerancen

Aarhus hylder tolerancen

Arrangementet blev også støttet af aftenskolen Såma.

Tolerance-arrangement på Bispetorv den 21. marts kl. 16.00 med musik, taler og underholdning.

 

Som det har fremgået af medierne, lavede den højreekstremistiske gruppe Danish Defence League en demonstration i Aarhus den 31. marts med deltagelse af underorganisationer fra hele Europa..  Sådanne ekstremisters menneskesyn må ikke stå uimodsagt - her eller andre steder. Aarhus vil ikke se passivt til, når byen misbruges som platform for deres synspunkter. Derfor bakkede samtlige partier i byrådet op om en tværpolitisk fejring af tolerance. Alle byens borgere, foreninger, organisationer og erhvervsliv med videre blev inviteret til at bakke op om dagen.

Manifestationen af ekstremisme er ikke en begivenhed, der kan isoleres til Aarhus.

Læs mere og følg med på www.facebook.com/fortolerance og se video fra selve dagen på http://www.youtube.com/watch?v=y5bCBuu4mGs

 

Et tætpakket program med musik og videokommentarer var på plads til stor demonstration onsdag.

Omkring 15.000 aarhusianere deltog, da der i 2006 blev holdt »Til glæden - for tolerance, dialog og respekt«. FO-Aarhus var også dengang medarrangør.

Demonstration

• 21. marts kl. 16-18 på Bispetorv i Aarhus.

• Musik med: U$O, Jøden, Jonny Hefty, Poul Krebs, Lars Lilholt, Lise Westzynthius, Le Dine’, Flødeklinikken, sopran Lina Valantiejute, Aarhus Jazz Orchestra feat. Mike Andersen og Jomi Massage og Pigekoret Maestra.

• Flere kendte aarhusianere hyldede tolerancen på demonstrationens facebookside. Her kunne man bl.a. se videoer med musiker Poul Krebs, Hummel-ejer Christian Stadil, entertainer Lotte Heise og biskop Kjeld Holm.

• 21. marts er udpeget af FN som International Antiracismedag.

 

Eksempler på relaterede artikler

• Poul Krebs m.fl. hylder mangfoldigheden

• K: Brug Lømmelpakken i Aarhus

• FOA: Nægt ekstremister adgang til Mølleparken

• SF: Brug lømmelpakken

• Anti-islamister fra hele Europa mødes i Aarhus

• Borgmester: »Anti-islamister er ikke velkomne«

• Svar til ekstremister: Vi åbner os mereTirsdag den 20. marts 2012, 06:40

 

På facebook har 785 personer i skrivende stund tilkendegivet, at de kommer, mens over 5.600 har delt invitationer med hinanden på facebook.

 

Invitationen til at fejre tolerancen kom fra et enigt byråd, og den var et modtræk til den ekstremistiske demonstration, som Danish Defence League lavede i byen lørdag 31. marts.

»Aarhus vil ikke identificeres med ekstremistiske grupper - uanset deres ideologiske afsæt. Ekstremisme repræsenterer alt det, vi som en tolerant by ønsker at tage afstand fra. Derfor vil Aarhus ikke se passivt til, når vores by misbruges som en platform for den form for synspunkter,« lød det i en fælles byrådsudtalelse.