Klub Østjylland

Klub Østjylland – Århus Stiftstidende

17. sept. kl. 19.00: Skal Aarhus have et nyt fodboldstadion?

Sted: Aarhussalen, Skt. Knuds Torv 3, 1. sal, Aarhus C.

Århus Stiftstidende og FO inviterede til debataften om fremtiden for hele området omkring stadion og væddeløbsbanen. Det er længe siden en debat om byens udvikling i den grad har splittet befolkningen. Men debatten omkring Aarhus Folkepark har virkelig sat sindene i kog.

Den ene halvdel kalder det et visionært projekt, der vil sikre etableringen af en helt ny bydel samt sikre at Aarhus endelig vil få det fodboldstadion, som hele fodbold-Aarhus har sukket efter så mange år. Mens den anden del kalder det en skamplet, der vil ødelægge et af byens skønneste områder, få trafikken i området til at bryde helt sammen og gøre det ulideligt for beboerne i området. Men hvem har egentlig ret, og kan det lade sig gøre at lave et kompromis, der tilfredsstiller alle? Det er nogle af de spørgsmål, der blev taget under kærlig behandling, da Århus Stiftstidende og FO-Aarhus inviterede til debataften om fremtiden for området omkring stadion og væddeløbsbanen.

Fortalerne for projektet byudvikler Rune Kilden, Jørgen Noes fra Århus Håndbold og Lars Fournais fra AGF mødtes med repræsentanter fra de to grupper, der kæmper imod etableringen. Derudover var de politikere, der meget snart skal træffe en afgørelse, inviteret. Blandt andet borgmester Jacob Bundsgaard samt rådmændene Bünyamin Simsek og Rabih Azad-Ahmad. Debatten blev ledet af den tidligere TV2 journalist Nick Horup og Århus Stiftstidendes chefredaktør Jan Schouby. På mødet så man nærmere på de forskellig forslag, som indtil da havde set dagens lys og pressede et svar ud af de folkevalgte, så alle blev klogere på, hvordan fremtiden ser ud for området omkring byens opvisningspark. Der var mulighed for at følge og deltage i debatten online via Liveblog.

Arrangementet var gratis.

 

31. okt. kl. 19.00: Forfatterforedrag med Mogens Lykketoft.

Sted: Stiften Loungen, Frederiksgade 78B, st.

Mogens Lykketoft fortalte om et langt liv i dansk og international politik med udgangspunkt i sin helt nye erindringsbog: Holdning og handling. Foredraget blev afviklet som en samtale mellem Mogens Lykketoft og moderator Jan Schouby (Chefredaktør Århus Stiftstidende). For første gang nogensinde fik vi Mogens Lykketofts egen fortælling om sit liv og sit politiske virke. Erindringer der er skrevet på baggrund af den unikke samling af noter og dagbogsnotater, som Lykketoft har skrevet og gemt helt fra begyndelsen og frem til i dag. Mogens Lykketoft er blevet kaldt Danmarks mest magtfulde mand, Den Røde Eminence og højrefløjs-socialdemokrat. I bogen beskriver Mogens Lykketoft, hvad der har formet og inspireret ham, hvordan det har været at kæmpe for de værdier, han tror på. At balancere mellem idealisme og realisme. Om vanskelighederne ved at vinde frem i kampen om samfundets udvikling og samtidig bevare båndende til dem, man holder mest af: Ægtefællen, børnene, børnebørnene og de gamle venner. Holdning og handling er et enestående blik ind i maskinrummet fra en mand, der til fulde mestrer det politiske håndværk. Samtidig fik læserne her også muligheden for at komme tæt på mennesket bag politikken. Mogens Lykketoft (f. 1946), uddannet cand.polit. 1971 og socialdemokratisk folketingsmedlem siden 1981. Er tidligere skatteminister, finansminister, udenrigsminister, formand for Socialdemokratiet og formand for Folketinget. I 2015-2016 varetog han formandsposten for FN’s 70. generalforsamling i New York. Teknisk arrangør: Jysk Fynske Mediers Fordelsklubber.