Hvor regnbuen ender

Hvor regnbuen ender

 

Samarbejdspartner: Opgang 2.

HVOR REGNBUEN ENDER er en børne-og familieforestilling med et handlingsmæssigt omdrejningspunkt i en gammel mands møde med en lille udenlandsk dreng. I den transportable teaterfortælling sættes fokus på integrationsproblematikken.

Det kulturoffensive og oplysningsmæssige sigte med forestillingerne er at skabe debat og diskussion og i det hele taget igangsætte, påvirke og initiere integrationsprocesser her i Århus kommune.

HVOR REGNBUEN ENDER er altså noget så interessant som en integrations-inspireret teaterfortælling, der både er rettet til børn, til voksne – og ikke mindst – til ældre voksne. Altså en familieforestilling med vægt på de yngste og de ældste i familie-hierarkiet. Idéen er at opføre forestillingen et antal gange for ældre og børn på pleje-og ældrecentre/lokalcentre/ældreforeninger eller i andre sammenhænge, hvor ældre og børn kan bringes sammen og mødes om at opleve ”Hvor Regnbuen Ender” sammen.

Forestillingen er spundet over mødet mellem drengen, Muhammed, og pensionisten, Gamle Olsen, som mødes i elevatoren i højhuset, hvor de begge bor. I fortællingen knyttes de to – den gamle dansker, som først er uforstående over for den (og de) fremmede – og den nysgerrige fremmed-danske dreng til hinanden i et fælles projekt, som kommer til at udgøre afsættet for et begyndende venskab mellem de to: findes der mon virkelig en krukke med guld, dér hvor regnbuen ender? Forestillingen kan ses fra 8 år og opefter, af børn og deres forældre og andre nysgerrige og barnlige sjæle. Stykket er på mange planer en øjenåbner.

Forestillingen er opført på skoler i Århus: Risskov Skole, Engdalskolen, Samsøegade skole og Hasselager skole. Herudover opføres stykket 8 gange på biblioteker og i ældresektoren på følgende lokalcentre: Elmevang, Brabrand, Carl Blochs Gade og Dalgas, hvor også lokalområdets børn var inviteret med – samt på følgende biblioteker: Højbjerg, Lystrup, Beder-Malling og Harlev.

Desuden er der spillet en ekstraforestilling hos Århus Kommune i Jægergårdens forhal.

(Stykket er set af mere end 5.000 personer.) www.opgang2.dk