Danish Dynamite

Danish Dynamite - et drama af Pia Marcussen

I samarbejde med Opgang 2.

 

Danish Dynamite gav bolden op til samtaler om generationsskel, svigt, sorg, familie, forskelle og ligheder. Og ikke mindst om centrale universelle og mellemmenneskelige begreber som kærlighed, tilhørsforhold, etik og fællesskab.

Danish Dynamite gjorde op med stereotyper og fordomme, så alle danskere uanset social, kulturel og etnisk baggrund blev overraskede.

 

De medvirkende

Kulturmødet var i centrum i nyopsætningen af Danish Dynamite, hvor den klassisk uddannede operasanger Jesper Brun-Jensen spillede over for den yngre rapper og skuespiller Chadi Abdul-Karim. Forestillingen lod to generationer og to kulturer mødes i et værdiladet drama om et natligt møde mellem Aksel, en pensioneret folkeskolelærer, og Wassim, en fortvivlet nygift filmelsker.

Jesper Brun-Jensen fejrede i efteråret 2008 25 års jubilæum ved Den Jyske Opera, hvor han har medvirket i opsætninger af blandt andet Tryllefløjten, Barberen i Sevilla og Figaros bryllup. Chadi Abdul-Karim er skuespiller, rapper og foredragsholder. Derudover har Chadi taget initiativ til to succesfulde arrangementer i Århus-bydelen Gellerup: Festivalen BLOK PARTY og koncerten Vågn Op Gellerup.

 

Undervisningsmateriale

I forbindelse med Danish Dynamite blev der udarbejdet et omfattende undervisnings- og debatmateriale, der gjorde det muligt at bruge forestillingen både som en del af et undervisningsforløb og som oplæg til en spændende diskussionsaften.

 

Premiere 24.02 kl. 20.00. Herefter blev stykket spillet 15 gange.

I alt: 699 tilskuere - skoleelever fra ældste klassetrin, lokalcenterbrugere, seminariestuderende, sprogskoleelever, boligforeningsmedlemmer, seniorhøjskoleelever og mange andre.