Klub Østjylland/Stiften

 

Århus Stiftstidende/Klub Østjylland

16. jan. kl. 19-21.00: Hvordan skal Aarhus se ud i fremtiden — byfortætning, bykvalitet og arkitektur. Sammen med Aarhus Kommune og FO-Aarhus inviterede Stiften til en aften, hvor borgerne kunne stille politikerne spørgsmål om byens udvikling. Hvis der er noget, der optager århusianerne, så er det, hvordan byen skal udvikle sig! Da der på et tidspunkt var tale om, at Tangkrogen skulle udvides, gik der ikke mange øjeblikke, før der var stablet en protestbevægelse med navnet, ”Beskyt Aarhus Bugten”, på benene. For ikke at tale om den gang Bruuns Bro skulle rives ned og erstattes af en anden, eller da planerne om at overdække Banegraven kom på bordet, eller hele udviklingen omkring Aarhus Ø.

Århusianerne bekymrer sig kort sagt om deres bys udvikling. Og det fik de nu en chance for at komme til at diskutere med de folkevalgte. Sammen med FO-Aarhus og Aarhus Kommunes Teknik og Miljø Afdeling inviterede Stiften nemlig til borgermøde og debataften i Rådhushallen torsdag 16. januar klokken 19 til 21.

- Samtlige politiske partier stillede op til debat og fik lejlighed til at komme med et ultrakort indlæg. Men det var ikke planen, at folk skulle høre på alenlange indlæg fra de folkevalgte. Det blev borgernes aften, hvor de kunne stille politikerne spørgsmål om byudvikling og byfortætning, og afkræve dem konkrete svar om, hvordan vores by skal udvikle sig i fremtiden, sagde Århus Stiftstidendes chefredaktør Jan Schouby, der sammen med den tidligere TV2 journalist Nick Horup forsøgte at styre slagets gang.

Debataftenen blev afviklet under overskriften “Hvordan skal Aarhus se ud i fremtiden — byfortætning, bykvalitet og arkitektur”, og den blev indledt med et kort oplæg fra stadsarkitekt Stephen Willacy om fremtidens arkitektur i Aarhus set fra Rådhuset.

Deltagere i debatten:

Bünyamin Simsek, Venstre

Kristian Würz, Socialdemokratiet

Jan Ravn Christensen, SF

Keld Hvalsø, Enhedslisten

Mette Skautrup, Konservative

Eva Borchorst Mejnertz, Radikale

Sander Jensen, Alternativet

Jakob Søgaard Clausen, DF

Stephen Willacy, stadsarkitekt

 

20. okt. kl. 19.30-21.00: Klimadebat i Stiften Loungen

Den grønne omstilling handler om os alle. Vores handlinger i hverdagen gør en forskel, og vi skal være sammen om at forme fremtiden i Aarhus. Derfor inviterede Stiften og Aarhus Kommune til digitalt borgermøde tirsdag 20. oktober klokken 19:30 – 21.00.

Panelet bestod af:

- Rabih Azad-Ahmad, Rådmand Kultur- og Borgerservice

- Anders Winnerskjold, formand for Bæredygtighedsudvalget

- Henrik Müller, Klimachef Aarhus Kommune

Der blev livestreamet direkte fra arrangementet på Stiften.dk og på facebooksiderne Stiften.dk og https://www.facebook.com/byudviklingaarhus/. Her kunne man blande sig i debatten og stille spørgsmål til panelet. Man kunne også gå ind på deltag.aarhus.dk, hvor man kunne læse om Aarhus’ nye klimaplan og give sin mening til kende.