Varmestuestrikkerne

Hos www.rokken.dk så et medlem i 2006 en herre i 5 graders frost med handsker på tæerne i sandaler gå på gaden, og herefter blev foreningens hovedprojekt hurtigt, at lave strik til de hjemløse og samle garn ind til formålet. Varmestuestrikkerne blev navnet på aktiviteten, som er organiseret således:
- Strikkerne
- Garncentraler fordelt over hele landet
- Tovstøtter til tovholderne
- 4 tovholdere og depotbestyrere med hver deres område i Danmark
- 1 leder med hoved-garn-depot 

Formålet er at indsamle penge og garn, således at frivillige i hele landet kan omsætte dette til varme strømper, huer, vanter, halstørklæder og meget andet. Strik udleveres til hjemløse og andre socialt udsatte, via Varmestuer, Natcafeer, Væresteder, Krisecentre, Reden, Misbrugscentre og mange andre. Varmestuestrik er 100 % baseret på frivilligt arbejde. Der er ingen udgifter til administration. Strik og garn transporteres med stafetter af frivillige. De får garn doneret af private og forretninger. De har også i mange Strikkeforretninger fået tilladelse til at opstille en kurv til indsamling af garn.

I 2014 har Varmestuestrikkerne fået langt mere strik indleveret end året før. Og det kommer de socialt udsatte og hjemløse til gode i Østjylland. Der er jævnligt tilgang af nye strikkere, plus de mange skabs-varmestuestrikkere ude omkring. Desuden er der mange trofaste støtter, der hjælper, når restgarn og ukurante garner skal sorteres fra i deres butikker, f.eks. Terapi Hobby og SpeedyNeedle.

Strømpegarn indkøbes for penge fra donationer og fonde, da strømper skal holde længe og garnet derfor skal være af god kvalitet.

FO-Aarhus har stillet depot til rådighed for garnlager, indsamlet i Aarhus-område og har i sine administrationslokaler en garnindsamlingskasse stående, hvor der årligt bliver afleveret adskillige sække garn.