Globe Town

Musikcontainere til Afrika fra Globe Town

"I Globetown arbejder vi for bedre kontakter og mere samarbejde med de afrikanske lande, med sporten og musikken som døråbnere. For at spille sammen er vi nødt til at ha noget at spille på. Derfor fylder vi en container op med udstyr vi kan undvære. Den er allerede halvt fyldt op med sportsudstyr, bolde og mål. Vi fylder den nu helt op med instrumenter der har en historie, eller forstærkere der står og keder sig på lageret. Lad det komme afsted og blive brugt og skabe en masse glæde. Og lad os få sange og historier tilbage igen - og ikke mindst nye kontakter!

Vi samarbejder med gode organisationer for sport og musik i Kibera, Kenya, der laver en sport og musikfestival i dec. 2011 Håber at I vil spille med!"

Poul Krebs, Protektor, GlobeCulture/Globetown

 

I løbet af Smukfest 2011 fyldtes en container med musikinstrumenter, kabler, strenge, forstærkere, mixerpult og mikrofoner mmm. Doneret af danske musikere, musikforretninger, lydfirmaer, sponsorer og publikum – og med bestemmelsessted i Kibera, et slumkvarter i Nairobi, Kenya. Her skulle det indsamlede gear bruges den 15. dec. på Peace- and Good Governance Festival 2012 og 9. jan. på Peace- and Sportsfestival 2013, hvor 500 børn fra 8 forskellige slumområder i Nairobi deltog. Begge festivaler satte fokus på demokratiet - og lokale stjerner optrådte gratis, samtidig med at de gav slumkvarterets up coming talenter mulighed for at være med på plakaten og vise talentet frem. Musikfestivalen er en del af samarbejdsaftalen mellem SMUK festivalen, Globetown og Culture Connect.  Culture Connect har fået en del af festivalen finansieret af VedvarendeEnergi.

Se mere på http://www.festivaltv.dk/c850/v6476

 

Se desuden video med Vicmass, et ungt rap-talent, der var den første, der fik mulighed for at indspille et af sine numre på udstyret fra Danmark: http://www.festivaltv.dk/c850/v6485

 

Gear og grej skal efter festivalerne bruges i et nystartet øvelokalekompleks i Nairobi, hvor byens mange talentfulde musikere kan få nogle gode vilkår at udfolde sig under.

 

Så efter 365 dage i Danmark til indsamling, 95 dage til afklaring af diverse dokumenter, 56 dage på vandet til Mombasa, 27 dage i tolden i Kenya og endnu 16 dage i "korruptionskarantæne" (som IKKE blev betalt) lykkedes det endelig.

 

Musikudstyr er dyrt, sjældent og af tvivlsom kvalitet i Kenya – og selv de bedste musikere, er ofte nødt til at leje forstærkere og instrumenter, når de skal ud og spille koncerter. Derfor er det også kun meget få af de Kenyanske talenter, der har mulighed for at udvikle deres musik og talent.  

Udover musikinstrumenter, gear og grej – blev containeren også fyldt med sportsudstyr, der allerede var indsamlet af andre gode Globetown kræfter. Globetown havde på forhånd skaffet sponsorer, der har skænket en 40 fods container til projektet – og efterfølgende kunne sørge for at få den fragtet sikkert til Nairobi. I Nairobi har Globetown haft samarbejde med gode lokale folk, der har forhåndssikret at udstyret, der havde en samlet værdi på ca. 800.000 kr., endte hos talentfulde sportsfolk og musikere.

 

Det overordnede mål var helt enkelt at sende gear og grej til Nairobi – og få god musik og gode historier retur. Til worldwide spredning via Facebook, Youtube og hvad der ellers er til rådighed af sociale medier. ”Globetown Vs Smukfest – Gear & Grej til Good Governance Festival”, var et initiativ, der på vaskeægte Smukfest feel-good vis rækker ud over øjeblikket og rører hjertet.

 

Følgende organisationer var modtagere:

Musikudstyr: Culture Connect

Sportsudstyr:

Kenyan Handball Federation (KHF)

Jericho Youth Sports Association (JYSA)

Strathmore University Nairobi (Handball)

Nyakongo Annual Sports Tournament (turnering I det vestlige Kenya)

Kisumu Youth Football Association (KYFA)

 

VedvarendeEnergi har fortsat samarbejdet med de unge. Et nyt projekt er påbegyndt, ’Inter-ethnic Dialouge and Peace and Reconcilliation in relation to the General Election in Kenya’. Projektet tager udgangspunkt i situationen omkring valget i 2007, hvor resultatet endte med 1300 dødsfald og 600.000 internt fordrevne flygtninge. Kibera var et af de steder, der var hårdt ramt, især Mashimoni, hvor VedvarendeEnergi arbejder. Projektet løber indtil udgangen af 2013 og er finansieret af EU. Der skal afholdes omkring 100 events af større eller mindre omfang hovedparten inden valget i marts 2013. Tre af de større events er to musikfestivaler og en sportsfestival. De unge kan evt. kan bruge musikudstyret fra SMUK/Globetown.

 

Poul Krebs har skrevet en Globetown-sang. Den blev præsenteret på en Globetown event i februar 2012.

 

Idrætshøjskolen vil i løbet af det kommende år undersøge, om der er interesse blandt kursister for komme på ”studieophold” i Kenya. KHF er klar til at tage imod dem!