Sustendabilidad

Sustendabilidad - det er portugisisk og betyder bæredygtighed

 

Samarbejdspartnere: Nepenthes, Max Havelaar Fonden, Guldsmedgadeforeningen, Randers Regnskov, Væksthuset i Århus, Firmastewardesserne fra Frit Oplysningsforbund, Mellemfolkeligt Samvirke og den grønne guide for Århus midtby.

Sponsorer: Danida, Frit Oplysningsforbunds debatpulje og Føtex Guldsmedgade.

Arrangementet foregik i Århus Festuge og i ugens løb var der være fokus på den 3 verden og på hvordan vores indkøbsvaner påvirker natur og befolkning i andre lande. 

Lotte Heise delte ud af en kæmpebanankage, der var ”krydderi-rejse” i Væksthuset, Randers Regnskov udstillede i Guldsmedgade og Nephentes fortalte om regnskovens beboere, stort eksotisk marked i Guldsmedgade og masser af gratis kaffe fra Max Havelaar.

 

Det skete i Guldsmedgade

Lørdag d. 31 august kl. 13.30 delte Lotte Heise, protektor for Max Havelaar Fonden ud af en kæmpebanankage, fremstillet af Max Havelaar produkter og bagt af Føtex-bagerne. Lotte Heise snakkede desuden med folk, som kom forbi, om bæredygtig handel. (ca. 200 deltagere)

 

Mandag d. 2 til onsdag d. 3. september udstillede Randers Regnskov i Guldsmedgade, med spændende regnskovsplanter og Nepenthes fortalte i tidsrummet kl. 11-16 om regnskoven og dens beboere. Max Havelaar Fondens frivillige fortalte om vilkårene for 3. verdens bønder og uddelte smagsprøver på Max Havelaar mærkede produkter i gaden. (ca. 200 deltagere)

 

Max Havelaar Fonden viste hele ugen udstilling om kaffens, teens og kakaoens vej fra plante til bæredygtig produkt i facadevinduerne hos Føtex. (Ca. 200 deltagere)

 

Torsdag d. 5 september kl. 13 -18 var et stort eksotisk marked i Guldsmedgade, hvor man kunne  købe frugter, krydderurter, kaffe, te, snaks og ting fra d. 3.verden, se mærkelige dyr og planter og i det hele taget opleve en duft og stemning af Brasilien, Mozambique mm. (Ca. 200 deltagere)

 

Det skete i Væksthuset i Botanisk have

På hverdagene i festugen kunne man i Væksthusets åbningstid fra kl. 13-15 deltage i en konkurrence om at finde spiselige planter. Konkurrencen var sjov for både børn og voksne og der var mulighed for at vinde en fin eksotisk plante og bæredygtige produkter.

Fredag d. 6 september kl. 11-13 var der ”krydderirejse” med udgangspunkt i Væksthusets planter. (Ca. 100 deltagere). Søren Gericke var engageret til opgaven at være ”krydderirejseleder”, men blev desværre syg.