Århus Stiftstidende

Aarhus Stiftstidende/Klub Østjylland

 

24. feb. kl. 19.00: Foredrag om en sand mordgåde: Højbjergmordet v/Johannes Abildstrup

Foredragssalen i Vester Alle 8 i FO-byen.

Et medrivende foredrag om Højbjergmordet. Der blev præsenteret refleksioner omkring, hvem det var, der 10. november 1967 klokken 10.50 om formiddagen ringede på døren på Hestehavevej 2b i Højberg, og kort efter skød og dræbte husets beboer Marie Lock-Hansen og sårede husholdersken. Det var en medrivende fortælling, da Johannes Abildtrup, som er ét af de mennesker, der ved mest om mordgåden, dykkede ned i den spektakulære sag.

Hvem var morderen? Det spørgsmål har gennem årene optaget massevis af mennesker, og der er ikke ret mange andre mordgåder, som har formået at optage danskerne så meget, som dette tilsyneladende helt meningsløse mord på en 43-årig husmor.

Aarhusianeren Johannes Abildtrup har været dybt fascineret af sagen og vendt hver en sten, og denne aften inviterede han i samarbejde med Århus Stiftstidende til foredrag om mordet. Johannes Abildtrup har sin helt egen teori om, hvem der står bag mordet. En teori, der var så overbevisende, at Østjyllands Politi genoptog efterforskningen og brugte over tre år på de nye spor, som blandt andet ledte til en afhøring af en tidligere århusianer, der i mange år boede i Canada.

 

11. aug. kl. 15-17.00: Elsk dine ører - et foredrag om hørelse v/Mia Svenningsen Hansen

I Stiften Loungen, Frederiksgade 78B, Aarhus C.

Et spændende og tankevækkende foredrag om, hvad hørelsen betyder for vores helbred, vores sundhed og vores hjerne. Om, hvordan teknologien på høreområdet hele tiden udvikler sig. Hvordan påvirker hørelsen vores helbred og livskvalitet? – og hvad er der sket med teknologien på høreområdet? Man fik også et godt overblik over både behandlingsmuligheder og tilskud. Desuden var det muligt at få foretaget en gratis høretest. Et oplysende foredrag med en række informative, inspirerende og rørende oplæg.

Vores hørelse er en vigtig del af vores liv. Mange mennesker, heriblandt en del ældre, oplever at blive sat uden for fællesskabet, når de ikke længere kan deltage aktivt i samtaler. Det bliver for mange en form for social isolation, et manglende nærvær fra omgivelserne. Det kan dermed være svært at forstå, hvad folk siger, uden at have nok lydinformation. Den tyske filosof Immanuel Kant formulerede det i sin tid således: “Når du mister dit syn, mister du kontakten med ting. Når du mister hørelsen, mister du kontakten med mennesker.” Men sådan behøver det ikke længere at være.

Arrangeret i et samarbejde med Jysk Fynske Medier og Audika, der er en danskejet kæde af Oticon-certificerede hørecentre, og som er førende inden for høresundhed og har mere end 100 års erfaring på området. Ca. 800.000 personer i Danmark lider af et høretab, men kun 350.000 personer bruger til dagligt et høreapparat.