Crossing Borders

Crossing Borders

18. nov.: In The Same Boat. Flygtningekrisen er på agendaen i hele Europa, hvor diskussioner og medier fokuserer på hvor mange, hvis nogen, bør lukkes ind på kontinentet. Med eventen In The Same Boat fokuseredes i stedet på hvordan Europa kan leve op til sine internationale obligationer og sørge for tilstrækkelig beskyttelse og forståelse, der kan gøre flygtninge velkomne i Danmark.

I ønsket om at skabe positiv debat inviteredes akademikere, socialarbejdere, flygtninge, samt repræsentanter for medier og Aarhus civilsamfund. Først taltes der om hvad vi kan gøre bedre for flygtningen, der kommer til Europa og derefter blev der givet plads til at flygtningene kunne dele deres historier og fremtidsperspektiver.

Program onsdag den 18. november fra 16:30 til 20:00

Officiel åbningstale af Catarina Santos (CB Aarhus koordinator).

Hovedtale.

Panel 1 – Det store billede: I det første panel præsenterdes indsigter fra eksperter og forskere med fokus på de lokale konflikter, som forårsagede flygtningekrisen, samt på de principper om retfærdighed og menneskerettigheder, der er på spil i denne sammenhæng, og hvordan disse skildrers i mainstream medier. Medvirkende:

Dasilva Ayeotan (AAU) - Konflikt resolution (afventer bekræftelse)

Sten Schaumburg-Müller (AU) - Global lovgivning

Nikolas David Feith Tan (AU)- Menneskerettigheder

Henrik Bødker (AU og chefredaktør for Jutland Station) - Medie repræsentation

Moderater: João Silva (Portugal) - Journalist og Erasmus Mundus studerende.

Panel 2 - Street Level: I det andet panel blev der give plads til flygtninge fra forskellige lande, som ville dele deres erfaringer med at komme til Europa og Danmark. Panelet bestod også af socialarbejdere og aktivister, der ville give et vigtigt insiderperspektiv på udfordringer og muligheder ift. flygtningesituationen. Medvirkende:

Elena Nedozhogina (Ukraine) – Internt fordrevne flygtninge

Ahmad Alali (Syria) – Ankomst til et nyt land

Tanja - #RefugeesWelcome Aarhus

Maria Møller Kursch - Amnesty International Aarhus".