Studenterhus Aarhus

24. marts kl. 19.00: Lantern Walk

Ishuset ved Marienlund (Marienlundsvej 2, 8240 Risskov)

Take a social walk with us in the woods, in small groups of 10. Enjoy the crisp air and relaxed conversation as the darkness descends and our lanterns create that special atmosphere of that can only be found on a Danish spring evening.We will meet at the kiosk near the forest on Marienlundsvej 2, 8240 Risskov  at 19.00. You will be divided into groups when we meet.

It’s free, but you have to sign up. Get out the gloves and earmuffs and join us for a magical evening!

https://www.facebook.com/events/1169656633490185

https://www.studenterhusaarhus.dk/event/lantern-walk-3/

https://flexbillet.dk/studenterhusaarhus/event/5d0duy

 

4. april kl. 16.30: Studiemonopolet -Online (Zoom)

Skal du være med, når vi afholder Studiemonopolet?! Det bliver uformelt og sjovt, men også med plads til seriøsitet. I studiemonopolet findes der ikke dilemmaer der er for store eller små – hvad enten de omhandler studie- eller erhvervslivet, den irriterende ekskæreste eller noget helt andet! Vi vil gerne sætte fokus på jer og lige netop det der rører sig i jeres hverdag!

Med inspiration fra det kendte radioprogram Mads & Monopolet har vi skaffet et knivskarpt monopol til jeres rådighed! Der er tale om intet mindre end fire vidt forskellige repræsentanter fra erhvervslivet, der vil vende og dreje de dilemmaer, som I sender ind! Monopoldeltagerne vil løbende blive afsløret her på begivenheden, så følg med!

Eventet kommer til at blive afholdt over ZOOM, men du skal stadig hente en billet! Og som noget nyt arbejder vi på at skabe en mulighed for at lytte til Studiemonopolet som en podcast efterfølgende.

Dilemmaerne kan sendes ind til os på forhånd på studhusaar@gmail.com, eller de kan stilles direkte på ZOOM, når eventet løber af stablen. Vi behandler alle på forhånd indsendte dilemmaer anonymt – det samme vil være muligt under eventets afholdelse, via Menti.

Nu mangler vi bare dig og dine kammerater, så inviter dem med til eventet, hent en billet og få sendt nogle dilemmaer afsted!

https://www.facebook.com/events/441596753928493

https://www.studenterhusaarhus.dk/event/studiemonopolet/

https://flexbillet.dk/studenterhusaarhus/tec4ez

 

12. april kl. 19.00-20.00: Go’ Genstart: Webinar om mental sundhed i studielivet - Online (Zoom)

Life is a bitch and then you die. Men lad os se om vi kan gøre hverdagen lidt nemmere. Headspace Aarhus, Studenterpræsterne i Aarhus og Studenterhus Aarhus afholder webinar, og giver dig gode råd til, hvordan du plejer din mentale sundhed i dit studieliv med hjemmeundervisning, selvstudie og deadlines. Er du gået sur i surdej, har du købt 20 planter, der alle er visnet, og ender hjemmefitness altid bare med online shopping – eller er du bare ved at være træt af det hele? Du er ikke alene! Kom med til en time, hvor den mentale sundhed i fokus, og hvor Headspace giver en kort introduktion til mental trivsel, og vi samler nogle tips til hverdagen.

Go’ Genstart er arrangeret af StudenterSpace: Headspace, Studenterpræsterne i Aarhus og Studenterhus Aarhus.

https://www.facebook.com/events/1689501388104075

https://www.studenterhusaarhus.dk/event/go-genstart/

Find os her:

https://zoom.us/j/91294770144?pwd=UTFqeFVXaEJoZnlWQ3JvQ0RHZTV5dz09

 

16. juni kl. 20.00: Kompot: Musokes Odysse

Tag med på en musikalsk rejse med jazzrap-kvartetten Musokes Odysse.

Musokes Odysse kombinerer kræfter fra Uganda, Ghana og Congo. I deres show veksler trioen mellem storytelling og jazz-rap, og leverer en oplevelse med poetisk tyngde, funderet i en socialrealistisk fortælling. Aftenen indledes af et oplæg med litteraturkender Therese Wiwe Vilmar, som vil sætte Musokes Odyssé i en lydlitterær kontekst. Derefter lægger vi op til en modereret samtale mellem Therese og Isaac Musoke, og til sidst slutter vi dagen med en koncert med Musokes Odysse. Dette arrangement er en del af arrangementsrækken KOMPOT – Ny musik, Ny Viden, Nysgerrighed! og er ligeledes en del af LiteratureXchange. KOMPOT er støttet af Tuborgfondet. 

https://www.facebook.com/events/360752768243575  

https://www.studenterhusaarhus.dk/event/kompot-musokes-odysse/   

https://flexbillet.dk/studenterhusaarhus/vs8o18

COVID-19:

Vi tager alle nødvendige forholdsregler for at undgå yderligere smitte med covid-19, men vi har brug for din hjælp. Husk venligst at:

• Vask dine hænder tit eller brug håndsprit

• Host eller nys i dit ærme – ikke i dine hænder.

• Undgå håndtryk, kindkys og kram – begræns den fysiske kontakt.

• Vær opmærksom på rengøring – både hjemme og på arbejdspladsen.

• Hold afstand og bed andre tage hensyn.

• Bliv hjemme og kontakt din læge, hvis du føler dig sløj.

 

17. juni kl. 17.30-20.00: Intercultural Storytelling: An Interactive experience

Sted: Studenterhus Aarhus

Everyone has a story. Each of those stories is unique, individual, and important. Sharing those stories allows us to understand each other, and ourselves.

PhD Matthias Stephan will guide you through this interactive experience with intercultural storytelling at its center. You will be guided in creating your own individual character and collaborate in building a world and a common story. The workshop is about creating dialogue, and learning from each other in a creative and open setting, about building a community and learning about our differences and, more importantly, what we all share.

Questions about the workshop can be directed to Sigrun at sigrun@studenterhusaarhus.dk

The event is free, and includes dinner. Sign up here: https://flexbillet.dk/studenterhusaarhus/lavmjw

 

14. sep. kl. 16.15-18.00: How to Get a (Student) Job in Denmark

Studenterhus Aarhus.

Learn more about your (student) job opportunities as an international in Denmark, which channels you can use and learn from the experiences of internationals that have already found jobs. We will introduce you to the Danish CV and cover letter, as well as provide insight into how to find a job. You will also meet internationals who have already been through the whole process and will share their experiences in finding a job with you.

Program:

- The Danish CV

- The Danish cover letter

- Personal stories

- Reflections and questions

Sign up here: https://pretix.eu/jbc21/htjdk/

This event is part of @JOBBootCampAarhus

https://www.studenterhusaarhus.dk/event/how-to-get-a-student-job-in-denmark/

https://www.facebook.com/events/545162750158303

 

15. sep. kl. 20-23.00: KOMPOT: Mirja Klippel

Studenterhus Aarhus.

Til arrangementet kommer oplægsholderen Eva Guttorm, der er Pædagogisk Psykologisk Uddannelsesrådgiver hos Rådgivnings- og Støttecentret. Hun holder et kort oplæg med temaet ’Identitet’, hvorefter publikum inviteres til modereret dialog omkring identitet og personlige erfaringer sammen med den finske singer-songwriter Mirja Klippel, der er bosiddende i København, og som har markeret sig ved at forbinde personlige erfaringer med billeder fra den nordiske natur, har hun markeret sig som et særligt talent på den alternative folk-scene.

Efter oplæg og dialog kan publikum opleve koncerten med Mirja Klippel og hendes faste guitarist Alex Jønsson.

Mirja Klippel er en finsk singer-songwriter, bosiddende i København, som forener vildskab, poesi og melankoli i smuk og intensiv musik. Med en stor stemme, et inderligt klangunivers og en sans for at skrive sange, der forbinder dybt personlige erfaringer med billeder fra den nordiske natur, har hun markeret sig som et særligt talent på den alternative folk-scene. Allerede hendes debut-EP Lift Your Lion (2016) indbragte den københavner-baserede musiker en Danish Music Award Folk som årets sangskriver. Siden har hun turneret flittigt i både Europa, Rusland og Nordatlanten, ligesom hun i 2018 udsendte det roste fuldlængde-album River of Silver. Med sit seneste album, Slow Coming Alive, føjer hun atter nye nuancer til sin alternative og poetiske folk og fortsætter med at udvide dybderne og højderne i sin sangskrivning. Med sin faste medmusiker Alex Jønsson drager hun publikum ind i et organisk og atmosfæriske univers, hvor personlige erfaringer åbner op for psykologiske dybder, og hvor intime rum går hånd i hånd med rå og vilde landskaber.

Den 15. september gæster hun Studenterhus Aarhus sammen med guitarist Alex Jønsson.

Dørene åbner kl. 20.00. Koncerten begynder kl. 20.30.

Billetter:  Forsalg: 20,- (medlemmer) 40,- (ikke-medlemmer)

Dørsalg: 40,- (medlemmer) 60,- (ikke-medlemmer

https://www.studenterhusaarhus.dk/event/kompot-mirja-klippel/

https://www.facebook.com/events/200693448769881

https://flexbillet.dk/studenterhusaarhus/2jfmzy

 

13. okt. Kl. 20-23.00: Kompot: iomfro

Oplev den fantastiske sanger og sangskriver iomfro i Studenterhuset!

iomfro laver poetisk pop, med tekster der handler om at føle alt for meget, og føle, at andre siger én for lidt. Musikken er legende, dansabel og et bragende nyt indspark på den dansksprogede scene.

iomfro debuterede d. 8 marts 2021, og siden er det gået stærkt. Med omtale i både Politiken, GAFFA og Soundvenue samt fast rotation på P6 Beat og koncert på SPOT Festival og på landsdækkende TV til Kronprinsparrets Priser, er iomfros poetiske og anti-ekstreme pop for alvor ved at markere sig på den danske musikscene.

Teksterne sætter i følsomme og finurlige vendinger ord på overgangen fra teenageårene til voksenlivet med relaterbare tekster om ensomhed, kærlighed og tankemylder hos generation z. Udtrykket er iscenesat uperfekt og bevidst tilfældigt og en stikprøve af at være i 20’erne i 2020’erne. iomfro er kunstner-alias for musiker og sangskriver Alma Kjær Agergaard.

Inden koncerten vil du kunne opleve professor ved Musikvidenskab på Aarhus Universitet Morten Michelsen fortælle om musikkritikken, de seneste års opmærksomhed på kønnets rolle, på de forskellige måder at skrive musikkritik på, og på de kanaler som kritikken går igennem.

Dette arrangement er en del af arrangementsrækken KOMPOT - Ny musik, Ny Viden, Nysgerrighed!, som er støttet af Tuborgfondet. Arrangementet er også en del af Newbees 2021 i Studenterhus Aarhus, hvor vi sætter fokus på upcoming musik, og det musikalske vækstlag.

BILLETTER:

Forsalg: 40,- (medlemmer) / 60,- (ikke-medlemmer)

Dørsalg: 40,- (medlemmer) / 60,- (ikke-medlemmer)

https://www.studenterhusaarhus.dk/event/kompot-iomfro/

https://event.it/studenterhusaarhus/1rxvnt

https://www.facebook.com/events/401987884615850

 

27. okt. kl. 20-22.00: Kompot: Klimaforandringer - afro-rock med Klimaforandringer i Studenterhuset!

Klimaforandringers pulserende afro-rock er en sjælden fugl på den danske og internationale musikscene. Med en hyper-eklektisk indgang til arbejdet med et bredt spektrum af traditionstunge etniske stilarter omsmelter seksmands-bandet, som musikalske druider, ældgamle rytmiske strukturer, tonesprog og jordbundet poesi til nye originale miksturer. Klimaforandringer trives i rollen som verdensmusikkens enfant terrible: Sammensat, og samtidig ekstremt fokuseret, strømmer gruppens referencer ufortrødent på tværs af tid og sted for at samles i et pumpende reservoir af musikalske idéer. Sammen med Klimaforandringer kan du opleve Ph.D.-studerende i filosofi Benjamin Christensen, som vil holde oplægget “Filosofi i klimakrisens tid”. Der er i dag videnskabelig konsensus om, at vi mennesker påvirker klimaet i mærkbar grad. Sammen med den erkendelse, er bevidstheden om de mulige konsekvenser også vokset, og i dag har de fleste af os en idé om, hvad klimakrisen kan komme til at betyde, både for vores egne og fremtidige generationers liv. I dette oplæg spørger Benjamin, om filosofien kan bidrage med noget som helst relevant til klimaproblematikken. Og svaret er, kort sagt, at det kan den, nemlig ved at lære os at tænke grundigt over to helt konkrete spørgsmål: Hvad er det for en verden, vi lever i? Og hvem vil vi gerne være? Aftenen bindes sammen med en samtale mellem musikerne og oplægsholderen, hvor publikum har mulighed for at stille spørgsmål.

BILLETTER:

Forsalg: 40,- (medlemmer) / 60,- (ikke-medlemmer)

Dørsalg: 40,- (medlemmer) / 60,- (ikke-medlemmer)

Køb din billet her: https://event.it/studenterhusaarhus/jhelny

Dette arrangement er en del af arrangementsrækken KOMPOT - Ny musik, Ny Viden, Nysgerrighed!, som er støttet af Tuborgfondet. Arrangementet er også en del af Newbees 2021 i Studenterhus Aarhus, hvor vi sætter fokus på upcoming musik, og det musikalske vækstlag.

Debatskabende arrangementer i Studenterhus Aarhus er støttet af FO-Aarhus.

Arrangementet er også en del af Future Days, der er en klimafestival, som vi afholder i samarbejde med Klimatorium, hvor vi bl.a. præsenterer en masse forskellige måder at arbejde med klimaudfordringer på. I dette tilfælde præsenteres det, hvordan man gennem musikken og filosofien kan skabe klimadebat.

Future Days is a festival with a diversity of events full of inspiration on how to create solutions to the climate challenges we face today. The festival is created in collaboration between Klimatorium and Studenterhus Aarhus. Klimatorium is an innovative climate center in Lemvig working by the philosophy of bringing civil society, authorities, businesses, and educational institutions together to collaborate on finding lasting solutions to the problems we face today. At Future Days we showcase how collaboration is the future of significant climate solutions by bringing people together with fun, interesting, and inspiring events.

Join us at Studenterhus Aarhus for concerts, debates, workshops, lectures, cooking classes and much more!

Learn more about Future Days here: www.studenterhusaarhus.dk/futuredays

 

8. nov. kl. 20-22:00: Mental Sundhed: Kunsten at passe på sig selv

Studenterhus Aarhus.

Få en god start på eksamenslæsning og kom godt igennem vinteren. Studenterpræsterne, Headspace og Studenterhus Aarhus inviterer til oplæg og samtale om hvordan vi bedst kan passe på os selv i en ofte travl, mørk og eksamens-tung tid. Sammen med SMÅ-koret og en digtoplæser sætter vi fokus på hvordan kultur og kunst kan styrke vores mentale sundhed.

Program:

20:00: Dørene åbner

20:30: Velkommen

20:35: Digtoplæsning m. Frida

20:40: Kunsten at passe på sig selv med Studenterpræsterne & Headspace

21:00: En personlig fortælling

21:15: Q&A

21:30: Musik med SMÅ-koret

https://www.studenterhusaarhus.dk/event/mental-sundhed-kunsten-at-passe-paa-sig-selv/

https://www.facebook.com/events/4235948843190863