Aarhus Teater: Podcast

Aarhus Teater: Podcast

I november lancerede Aarhus Teater en ny podcastserie om livet bag scenen. I KULISSEN kom lytteren gennem 8 afsnit med rundt i afdelingerne på Danmarks største landsdelsscene. Hvert afsnit havde et tema, der gik i spænd med en aktuel forestilling. Podcasten satte teaterfagligheden højt, og derfor kunne man i KULISSEN høre medarbejdere på et teater nørde løs på deres specifikke fagområde. Hvilke håndværk skal der til for at skabe en teaterforestilling? Og hvem er de mennesker der får teatermagien til at ske? På Aarhus Teater oplever man i øvrigt en øget interesse for historier fra livet bag scenen i den store efterspørgsel på rundvisninger samt i responsen på teatrets egne behind-the-scenes-videoer på teatrets hjemmeside og sociale medier.

KULISSEN kom på et tidspunkt, hvor interessen for podcasts boomede, og hvor et stigende antal danskere udnytter muligheden for at blive klogere på et emne, når de tager toget hjem fra arbejde, vasker op eller går en tur.  

21. sept. kl. 13.30-14.30: Live Podcast med forfatter Svend Åge Madsen

Her var man med på første hånd, da Aarhus Teater på Scala-scenen optog podcast for øjnene af publikum med Aarhus-forfatter Svend Åge Madsen og litteraturprofessor Henrik Skov Nielsen.

Siden begyndelsen af 1960’erne har Svend Åge Madsen stået som en af Danmarks mest toneangivende forfattere og dramatikere. Blandt hans mest kendte værker figurerer romanen Se dagens lys (1980), der nu for første gang sættes på scenen på Aarhus Teater i en dramatiseret version. Se dagens lys har urpremiere på Scala d. 13. september. Svend Åge Madsens forfatterskab er lige så omfangsrigt, som det er finurligt, og for århusianske læsere rummer hans værker den særlige bonus, at det giver mulighed for at opleve deres by fra en helt ny vinkel.

I livepodcasten på Scala talte Svend Åge Madsen med professor Henrik Skov Nielsen fra Nordisk Sprog og Litteratur på Aarhus Universitet. Henrik Skov Nielsen har bl.a. skrevet bogen tertium datur om Svend Åge Madsens forfatterskab. Samtalen var et led i Aarhus Teater-podcasten Kulissen, der beværtes og modereres af journalist og litteraturhistoriker Mathias Wissing.

Livepodcasten blev præsenteret i samarbejde med FO-Aarhus.

 

Podcasten bliver lavet sammen med Århus Stiftstidende og FO Aarhus.

Yderligere oplysninger hos kommunikationschef Morten Daugbjerg, tlf. 4213 4700 / presse@aarhusteater.dk