Festuge i foråret

Festuge – nu også i foråret

 

Århus Festuge og FO-Århus tog i foråret forskud på festlighederne med tre Århussamtaler om kvalitet og fremtidsperspektiver i scenekunst, politik og fodbold. Samfundsforsker Johannes Andersen, Aalborg Universitet, gik i dialog med henholdsvis teaterdirektør Stefan Larsson, journalist og debattør Niels Krause-Kjær og fodboldtræner Erik Rasmussen. Samtalerne fandt sted i Mejlen i Hans Hartvig Seedorffs Stræde i midtbyen, der oprindeligt fungerede som børneasyl og som helt ekstraordinært blev åbnet op i anledning af Århussamtalerne. Der ventede publikum en intim oplevelse med max. 50 deltagere pr. arrangement.

Festugedirektør Jens Folmer Jepsen udtalte om Århussamtalerne i foråret:

- Århus Festuge har med Mejlen fået en enestående mulighed for at afholde arrangementer også uden for den traditionelle Festugeperiode. Det giver samtidig god mening at udvide antallet af de populære Århussamtaler, da vi på den måde kan fokusere på højaktuelle emner og samtalepartnere.

 

Kvalitet i scenekunst den 21. april 2009 kl. 19.30

Den 1. april 2009 tiltrådte Stefan Larsson stillingen som teaterdirektør for Aarhus Teater efter at have arbejdet blandt Sveriges store teaternavne: Bergman og Norén. Med sin baggrund som både skuespiller, instruktør og chef er Stefan Larsson en erfaren teatermand, der især er kendt for sin evne til at gøre publikum nysgerrig på helt ny dramatik. Hvilke erfaringer har han taget med sig fra den svenske eksperimenterende scene til Aarhus Teater? Hvordan vil han sikre kvalitet i kunsten på scenen, og hvilke fremtidstendenser spår han for scenekunst i det hele taget?   

 

Kvalitet i den politiske debat den 11. maj 2009 kl. 19.30

Journalist og debattør Niels Krause-Kjær har skrevet om dansk politik i mange år og står bl.a. bag bogen ”Kongekabale”, som blev skrevet, efter at Krause havde arbejdet som pressechef for Den Konservative Folketingsgruppe. Han har medvirket i ”Jersild & Spin” og er i dag vært på ”Krause på tværs” på P1 og skriver kommentarer om medier og politik i Berlingske Tidende. Niels Krause-Kjær er med andre ord en af de kommentatorer, der endevender og analyserer tidens politiske tendenser. Men skaber disse analyser klarhed og kvalitet i den politiske debat, eller forenkles komplekse politiske forhold til ugebladshoroskoper?

 

Kvalitet i fodbold den 18. maj 2009 kl. 19.00

AGF’s nye fodboldtræner Erik Rasmussen er gang på gang blevet fremhævet som manden, der skal løfte niveauet i AGF efter et årti med kedelige placeringer. Men hvad er kvalitet i moderne fodbold? Er det at leve op til tilhængernes forventninger om sprudlende angrebsspil, eller er det placeringen efter 33. spillerunde, og giver det overhovedet mening at skelne mellem disse? Man kunne her møde manden med det mest respekterede og mest udskældte job i Århus.

 

Samfundsforsker og samtalepartner

Johannes Andersen er lektor i almen samfundsbeskrivelse og politologi ved Aalborg Universitet, forfatter og foredragsholder. Han bruges ofte som kommentator på politiske og sociologiske begivenheder og bestrider ud over jobbet som lektor en række bestyrelsesposter bl.a. som formand for Jomfru Ane Teatret. Under Århussamtalerne i foråret vil Johannes Andersen gå i dialog med ovennævnte samtalepartnere.