Virkeligheden kalder Borgen: ærlig snak om fremtiden for de udsatte boligområder
Tid: 12. marts kl 20.00 - 21.30
Sted: Stiften Lounge i FO-byen, Frederiksgade 78 C, 8000 Aarhus C
Aftenens tema
• Hvordan får vi blandede institutioner og skoler, så børn og forældre mødes på tværs af sociale og kulturelle skel?
• Hvordan får vi flere til at gribe jobmulighederne, som aldrig har været flere?
• Hvordan stopper vi fødekæden til banderne?
Gæster
Fadi Kassem er århusiansk pædagog og debattør, særligt i spørgsmål om integration. Hans mor er dansk-palæstinenser og hans far dansk-syrer. Kassem var hovedperson i den danske dokumentarfilm Ghettodrengen fra 2012.
Aydin Soei Sociolog og journalist. Ekspertise: integration, udsatte områder, kriminalitet og radikalisering. Aydin har forfattet flere bøger og artikler til antologier om unge i udsatte boligområder; heriblandt bøgerne "Skyld – historien bag mordet på Antonio Curra" og "Vrede unge mænd – optøjer og kampen om anerkendelse i et nyt Danmark”
Semsi Cicek, 38 år. Tyrkisk afstamning og gift med en palestinenser og mor til tre.... født og opvokset i Vollsmose, Odense. Butiksudlært i år 2000 og fitness instruktør kursus, diplomer i kosmetisk akupunktur og Hotstone massage. Arbejder hos Træning for Qvinder i Odense idag.
Vært: Morten Østergaard - politisk leder af det Radikale Venstre. Han blev valgt til Folketinget ved valget i 2005, og var Økonomi- og Indenrigsminister 1. september 2014 - 28. juni 2015.
Moderator: Povl Henningsen - ekspert i kommunikation på tværs af kulturer, personlig formidling og internationalt holdspil. Forfatter til to bøger om kommunikation. Driver virksomheden Henningsen Global med fokus på ledelse, kommunikation og samarbejde.
Arrangementet blev afviklet som en blanding af interview, samtale og forsamlingshus. Den levende samtale på tværs af forskelle med nerve, kant og humør.
Italien - hvad nu? Mandag d. 19. marts kl 19 -20 i Stiften Loungen i FO-byen
Der blev afholdt valg i Italien d. 4. Marts 2018 og det endte med et mudret resultat, hvor ingen partier eller blokke fik flertal. Det betød dog en fremgang til EU-kritiske og populistiske partier som Lega Nord og Fem-stjerne bevægelsen med komikeren Beppe Grillo i baggrunden.
Journalist og mange årig Italiens-kender Poul Breyen vil fortalte om den spegede situation og mulighederne for at lave en regering.
Arrangeret af Europabevægelsen:
https://www.facebook.com/events/498034833925652/?ti=icl
Hvad er Irlands rolle i Brexit?
Onsdag den 21. marts kl. 17.00 - 18.30 i Café Nicolai, Folkeoplysningens Hus, Vester Alle 8, Aarhus.
Skilsmissen er stort set faldet på plads. Men hvordan skal briterne og EU finde ud af at leve sammen? Det bliver i høj grad afgjort af Irland, der fortsat er EU-medlem. Kan der findes en løsning, hvor der ikke behøver at være en mærkbar grænse langs den gamle konfliktzone mellem Irland og Nordirland?
Debatmøde med centerleder Sara Dybris McQuaid og DEO’s chefanalytiker Rasmus Nørlem Sørensen.
Deltagelse: 50 kr. inkl. kaffe og et glas øl. 20 kr. for studerende. Mødet var arrangeret af DEO, FO-Aarhus og Center for irske studier ved Aarhus Universitet.
16. maj kl. 19-21.00: MIN REJSE TILBAGE TIL LIVET
Det var overskriften på et gribende og ærligt foredrag af Jacob Vang Jacobsen. Et foredrag om livet som misbruger på gaden, og rejsen tilbage til livet. Vi er stolte over at hjælpe Jacob med dette foredrag og det blev en aften der gav stof til eftertanke.
Stiften Loungen, Frederiksgade 78B.
Foredrag og debat om sorg som diagnose onsdag den 26. sept. kl. 19.30 på Studenterhus Aarhus. Arrangeret af "Studerende og Sorg".
"Den syge sorg?"
For nyligt er sorg blevet en officiel diagnose. Men hvilken betydning har det mon, at man taler om sorg som noget sygt, noget patologisk?
Dette ønskede foreningen Studerende og Sorg at belyse yderligere med to forskellige oplæg, der behandlede sorgen som diagnose samt hvilken betydning, dette måske kan have for vores sorgforståelse. Oplæggene var en del af deres overordnede ønske om at gøre det mere normalt at tale om sorg blandt studerende.
Oplægsholderne var:
- Maja O’Connor, Psykologisk Institut, seniorforsker v. Det Nationale Sorgcenter.
- Ester Holte Kofod, Postdoc v. Institut for Kommunikation og Psykologi.
Studerende og Sorg, der står bag aftenen, er en forening, der ønsker at gøre en særlig indsats for studerende på videregående uddannelser, der befinder sig i en sorgkrise. Dette gør vi udover aftener som denne også ved at køre cirka en sorggruppe pr. semester. Her er alle studerende, der har mistet en, de holder af, velkommen til at deltage. Sorggrupperne vil der være mulighed for at høre mere om efter oplæggene.
Aftenerne var arrangeret af foreningen Studerende og Sorg i samarbejde med AU Talks og Studenterhus Aarhus.
13. sept. kl. 19.00 og 5. nov. kl. 19.00: Jacob Vang Jacobsen, tidl. hjemløs, fortalte om sin vej tilbage til livet.
MIN REJSE TILBAGE TIL LIVET var overskriften på et gribende og ærligt foredrag af Jacob Vang Jacobsen. Et foredrag om livet som misbruger på gaden, og rejsen tilbage til livet.
Jacob tog tilhørerne med på en rejse igennem det, der før var hans liv. En rejse som socialt udsat, psykisk sårbar, hjemløs, kriminel og stofmisbruger. Alt sammen efter en opvækst med omsorgssvigt, selxuelt misbrug, druk, vold og stofmisbrug. Jacob fortalte også om at blive fjernet og anbrang igennem hele sin opvækst.
Fordraget handler også om HA rocker supporter, fængselsophold, senfølger, dyfunktionel personligheds struktur og vejen ud af livet som social udsat stofmisbruger og ud af kriminaliteten, og ikke mindst de følelsesmæssige konsekvenser deraf.
Jacobs foredrag var en gribende og meget ærlig fortælling om rejsen tilbage til livet.
Stiften Loungen, Frederiksgade 78B.
https://www.facebook.com/homelessaarhus/