Formidlingsdag om Indien på Dokk1 29. april
Konferencier: Master Fatman, der kort præsenterede dagens oplægsholdere og holdt en 'rød tråd' i løbet af dagen.
14:10-14:50: Thomas Sehested: "Alt hvad du ikke troede var indisk". Inderne er et af klodens mest dynamiske folkefærd, og samtidig er landet et af de mest konservative. Hvad der tilsyneladende er modsætninger står i kø, når det handler om Indien. Der findes næppe et land i verden med større etnisk og kulturel forskel end Indien, og det også et urokkeligt demokrati med et retsvæsen, som fungerer. Der er masser af korruption og snubletråde for erhvervsliv i Indien, men landet er også fyldt af driftige iværksættere, der sætter nye standarder for hvad innovation kan betyde for mennesker og samfund. Hvordan hænger kludetæppet Indien sammen, hvor er Indien på vej hen og hvad kan vi forvente af den fremadstormende kommende stormagt? Indien-eksperten og historikeren Thomas Sehested viste og fortalte om det moderne, fascinerende
og altid farvestrålende Indien. Man kan sige meget om Indien, men kedeligt er det ikke.
15:00-15:45: Stinne Hjulmann: Aktion Børnehjælp er en dansk NGO, som arbejder for at skabe tryggere rammer og en bedre barndom for fattige og marginaliserede børn i Indien. Ved at skabe forbedret adgang til uddannelse og sundhed for børnene, har Aktion Børnehjælp siden 1965 bidraget til at højne livskvaliteten for indiske børn. Med sit oplæg gav projektkoordinator og fundraiser, Stinne Hjulmann et gribende og nuanceret billede af børnenes liv og færden under den indiske himmel.
16:00-16:45: Lars Møller, dirigent og komponist og drivkraften bag projektet Bollywood Beats and Big Band. Med en stor interesse for det kulturelle møde gennem musikken, og hvordan det kan skabe forståelse på tværs af landegrænser, perspektiverede han det musikalske projekt til en højest aktuel problemstilling i dagens verden: indvandring. Lars Møllers credo er, at skal vi have en relevans i det 21. århundrede, skal vi vende blikket ud ad. Og netop i den indiske kultur er der meget vi kan lære. Og det er netop, hvad Bollywood Beats and Big Band er et eksempel på.
17:00-17:45: Abhijit Banerjee er en af de absolut bedste tabla-spillere i Indien. Tablaen er et indisk percussioninstrument, hvor musikeren sidder på gulvet og spiller med fingre og hænder. Abhijit viste tablaen frem og gav et spændende indblik i det instrument, som han efter mange års hård træning er en af verdens førende på.
18:00-18:45: Master Fatman fortalte historier fra sine oplevelser i Indien. Han har rejst meget i landet, og føler sig på flere punkter tættere forbundet med Indien end med Danmark, fortæller han.
19.30-20.30: ”Bollywood Beats and Big Band”-koncert.
Arrangementet blev støttet af aftenskolen Såma.