Møde den 23. marts kl. 19.-23.00 i Stiften Loungen i FO-byen. Oplægsholder: Steen Møller.
Steen Møller, livs-filosof og øko-entreprenør
Økologisk byggeri og det affalds-fri samfund – om forbrug, misbrug og klimakrise og hvordan vi kommer fra klimakrise til klimasikring, men med afsæt i menneskelivet.
Foredraget blev holdt i Stiften Loungen, Frederiksgade 78B, st., 8000 Aarhus C – arrangeret af Øko-net i samarbejde med FO-Aarhus.
Om foredraget:
Har du tænkt over eller interesserer du dig for...
- - at leve et gældfrit liv
- - at bygge alternativt og økologisk
- - at prøve kræfter med en bæredygtig levevis
- - om ler og halm virkelig kan bruges som byggemateriale
...så kom og mød manden der i de sidste 20 år har udfordret de vante tankegange.
Steen Møller ville med sit foredrag gå aktivt ind i debatten om løsningen af klimakrisen og samfundets bæredygtig udfordringer. Han har været en frontkæmper for økologisk byggeri og alternative løsninger når det gælder bosætning og udvikling af leveområder. Han er nok mest kendt for økosamfundet Friland, samt har i en årrække haft sit eget tv-program omkring at bygge halmhuse mv.
Steen Møller var medstifter af økosamfundet Friland på Djursland ved Feldballe, der kan besøges her: www.friland.org
Arrangementet er støttet af FO-Aarhus' debatpulje
21. april kl. 19.00: Seniorer uden grænser
Møde om Indien med oplæg fra Inge Bertelsen og Margrethe Bogner.
Sted: Stiften Loungen i Frederiksgade 78B, st.
Indien - har altid haft en dragende kraft - og mange forfattere og poeter har beskrevet "deres" Indien.
Mark Twain var ingen undtagelse - og han skrev:
'Indien er drømmenes og romantikkens land, et land med eventyrlig rigdom og eventyrlig fattigdom, pragt og pjalter, paladser og usle hytter, sult og pest, ånder og kæmper og Aladdins lamper, tigre og elefanter, slanger og junglen.
Et land med mange nationer og mange sprog, tusinder religioner og to millioner guder.
Inge Bertelsen berettede om et projekt i Chennai ( det gamle Madras) - i et stort slumkvarter - et projekt som har fået midler til af 2 gange hos CISU - og hvor der nu søger midler til et afsluttende projekt.
Margrethe Bogner gav et rids af Indien - geografisk- økonomisk- politisk - befolkningsmæssigt. Et land i stor fremgang, men også et land med utroligt store udfordringer..
Mors dag med Kirsten Brosbøl og Nina Groes
Søndag den 10. maj 2015 kl. 10.15 - 12.00 Kvindemuseet, Domkirkepladsen 5
Debatarrangement med miljøministeren og direktøren i Kvinfo.
Kan man både være karrierekvinde og mor?
2015 var året, hvor vi fejrede, at kvinderne i Danmark har haft stemmeret i 100 år. I den anledning havde kvindemuseet i Aarhus i samarbejde med SIKIA og FO Aarhus arrangeret et åbent brunchmøde for alle. Direktøren for Kvinfo, Nina Groes, trækkede de historiske linjer for kvindernes kamp de seneste hundrede år, og samtidig gav sit bud på, hvor langt Danmark var i kampen for ligestilling, og hvilke udfordringer der er forude.
Miljøminister, Kirsten Brosbøl deltog ligeså og talte om udfordringerne, der er ved at være toppolitiker og mor på en og samme tid. Hun kom med anekdoter fra sit eget liv og fortalte om vejen til toppen i dansk politik, mens man samtidig skulle få en familie til at hænge sammen.
Der var efterfølgende tid til spørgsmål og debat.
Tilmelding og yderligere information var via kontakt@kvindemuseet.dk / 25454510
135 kr. koster arrangementet inkl. en lækker brunch
30. maj: BLISS POINT – ARTIVISTISK PERFORMANCE SALON
DER ER JAGTSÆSON PÅ DIN LYKKEFØLELSE! Med denne uhøjtidelige og topunderholdende kultursalon satte Kassandra Production jagten ind på ’the bliss point’ - det ultimative lykkerush. Og du kunne være med!
BLISS POINT ARTIVISTISK PERFORMANCE SALON bød på interaktiv performance- og kropskunst, sansepirrende smagsbomber, en groovie DJ, body & brainstorming sessions, og masser af gør-det-selv inspiration. Alt sammen i selskab med en markedsføringsekspert, en madkunstner, en ekspert i japansk bondage og et par tændte performancekunstnere, som alle gav deres bud på, hvor lykken findes.
Det er ARTivisme - og alt kan ske!
HVORNÅR: Lørdag den 30. maj kl. 15 – 16:30
HVOR: Gastro & Vino, Klostergade 68 i baggården, 8000 Aarhus C
BILLETTER: www.ilt.dk
MEDVIRKENDE:
Performance: Lisbeth Sonne Andersen, Andreas Constantinou og Annika B. Lewis.
Musik og video: Jens Mønsted.
Særlige gæster: Michael Larsen (kok og madkunstner), Bob Hjelm Pedersen (rebspecialist, Klub Nawa), Tino Bech-Larsen (markedsføringsekspert), m.fl.
Kunstnerisk ledelse: Annika B. Lewis.
BLISS POINT – ARTivistisk Performance Salon var støttet af FO-Aarhus Debatpuljen og var produceret af Kassandra Production i samarbejde med ILT15 og Gastro & Vino.
BLISS POINT er støttet af: Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst, Bikubenfonden, Aarhus Kommunes Kulturudviklingspulje. Co-produceret af Bora Bora – dans og visuelt teater.
9. juni kl. 19-21.30: Seniorer uden Grænser
Mødestedet er FO - Huset, Frederiksgade 78B , 8000 Århus C,
baggården, mødelokale nr. FRB-001 – Stiften Loungen
Aftenens program:
Kl. 19:00: Nyt fra bestyrelsen
Kl. 19:10: Generelt oplæg fra Konsulent, Donna Meyer CISU (Civilsamfund i Udvikling) http://www.cisu.dk
Hvorfor er projekter i samarbejde mellem SuG og en NGO i et u-land et godt koncept for udvikling?
- Hvilke indsatsområder er vigtige?
- Hvilke metoder, erfaringer og udfordringer er vigtige?
- Hvordan kommer du/I i gang?
Kl. 20:10: Pause, kaffe/the og networking
Kl. 20:30: Oplæg til gruppesamtaler om konkrete SuG-projekter:
- Erfaringer fra projektdeltagere
- Hvordan kan nye medlemmer blive aktive?
Kl. 21:30 Mødet sluttede
Vi opfordrede både nye og erfarne medlemmer til at komme, så vi kunne få en dialog på tværs af erfaringer og ideer.
Du var også velkommen, hvis du ikke var medlem, men havde en interessere i at at høre om, hvordan man kunne lave udviklingsarbejde ’i øjenhøjde’.
FORBEHOLD I BEHOLD? Et videointerview med Holger K. Nielsen.
Med Holger K. Nielsen ved roret som formand spillede SF en afgørende rolle ved afstemningen i 1992 om Danmarks medlemskab af Den Europæiske Union. Det nationale kompromis med de fire forbehold, som førte til optagelse i EU, blev indgået med deltagelse af SF, hvilket var et opsigtsvækkende brud med partiets tidligere EU og EF-modstand. Den 3. december 2015 skal danskerne stemme om bevarelse eller afskaffelse af det ene af forbeholdene: retsforbeholdet, og i den anledning har Thomas Castro for FO-Aarhus lavet et højaktuelt videointerview med Holger K. Nielsen. Den tidligere SF-formand kommer blandt andet ind på baggrunden for partiets holdningsskift og om betydningen af afstemningen for en række forhold på forskellige områder i dagens og fremtidens samfund. Interviewet varer ca. 8 minutter og giver værdifuld indsigt i retsforbeholdets opståen, betydning og aktualitet forud for den kommende afstemning.
Thomas Castro præsenterer sit interview med Holger K. Nielsen torsdag d. 19. november kl. 19.30 i Folkeoplysningens Hus i FO-byen, lokale 203. Der er gratis adgang. Samtidig udsendes interviewet på FO-Aarhus Facebook-side.
Se videoen her:
https://www.youtube.com/watch?v=jMn37KKqmaY
Kvinder og ADHD
09. december 2015 , kl. 19 - 21.30
Foredrag af Camilla Fabricius, selvstændig ADHD- og autismekonsulent.
Har du, din veninde eller din datter fået stillet diagnosen ADHD eller ADD, og er du i tvivl om, hvad og hvor meget det egentlig betyder? Der har i lang tid været en nysgerrighed på, at ADHD, sammen med andre psykiatriske lidelser og handicap, optræder væsentligt anderledes for kvinder end for mænd.
Gentager de samme belastninger sig med jævne mellemrum,mf.eks. ændring i ansættelsesforhold, i parforhold, impulskøb og anden dramatik? Får du tit at vide, at du er for direkte og højlydt eller for stille og genert uden at vide, hvad du gør forkert? Føler du dig tit misforstået, og har du engang imellem svært ved at forstå, hvad andre mennesker i virkeligheden siger? Bliver du let så overvældet af små ting i hverdagen, at du ender med slet ikke at kunne overskue noget.
Camilla Fabricius' foredrag tog udgangspunkt i de hverdagserfaringer, hun har gjort sig i sit arbejde med kvinder, mødre og venskabsrelationer. Formålet med foredraget var at aflive myterne og vandrehistorierne og at sætte den livsudfordring, som ADHD er, i perspektiv. ADHD kan ikke helbredes, men man kan lære at leve godt med diagnosen.
Foredraget var delt i to. Første halvdel tog sit afsæt i konkrete forklaringer om hjernens forudsætninger og måder at virke på. Det tog afsæt i virkelige oplevelser med børn og unge med ADHD. Og anden halvdel tog sit afsæt i publikums oplevelser, spekulationer og spørgsmål. Det var ikke nødvendigt selv at have ADHD, blot man var nysgerrige efter at høre mere om ADHD. Ingen fortællinger eller spørgsmål var for store eller for små. Også diagnoser som ADD, Hyperkinestiske adfærds ogopmærksomhedsforstyrrelser, DAMP, Opmærksomhedsforstyrrelser og PTSD blev berørt.
Foredraget varede 2 timer incl pause. Der var ½ time efterfølgende, til korte personlige spørgsmål og eventuelle aftaler.
PRIS: ALM. ENTRÉ TIL MUSEET. GRATIS FOR MUSEETS VENNER
Foredraget blev afviklet i samarbejde med Kvindemuseet og FO Aarhus.
Om Camilla Fabricius
Camilla har arbejdet med børn og familier med ADHD i over 20 år. Hun er uddannet speciallærer og leder på Langagerskolen i Aarhus. Camilla har et langt kendskab til de udfordringer og muligheder som ADHD giver. Camilla tager altid i afsæt i det positive og anerkendende ved de vanskeligheder som ADHD er, og har en exceptionelt god forståelse af mennesker med ADHD.
SuG Midtjylland indbød dig til debatmøde onsdag, den 9. december 2015 kl. 19.00 – 21:00
Mødestedet er FO - Huset, Frederiksgade 78B , 8000 Århus C, i gården, mødelokale nr. FRB-001 – Stiften Loungen
Aftenens program var:
Kl. 19:00: Velkomst og nyt fra bestyrelsen
Kl. 19:10: Tharu kvinder i Nepal har lavet en daghøjskole!
-
Nepal lige nu:
-
- Tharu’erne i Dang distriktet i Terai
-
- Tharu skolen i Kachila og de grønne computere
-
- Sisters Home Learning centret - Hvordan kan vi støtte dem?
Oplæg v/ Lone Nordskov Nielsen og Mette Rostgaard Evald
Kl. 20:10: Pause med kaffe/the/glögg
Kl. 20:30: Orientering fra andre projekter og aktiviteter
Kl. 21:00 Mødet slutter
Vi opfordrede både nye og erfarne medlemmer til at komme, så vi kunne få en dialog på tværs af erfaringer og ideer.
Du var også velkommen, hvis du ikke er medlem, men havde en interessere i at at høre om SuG’s udviklingsarbejde og samarbejde med lokale partnere.
Mange hilsner Bestyrelsen SuG Midt
Kulturarrangement søndag den 6. dec.
Kultur og Borgerservice og Dansk Flygtningehjælp inviterede til et møde mellem flygtninge og aarhusianere på godsbanen.
Det blev en eftermiddag med hyggeligt samvær, hvor man kunne møde hinanden, mens der var tilbudt en række spændende og interaktive aktiviteter for både børn og voksne, krydret mad fra nær og fjern, afrikansk musik og indisk dans.
Flere af kunstnerne, der stod for underholdningen, var selv enten nye eller tidligere flygtninge og præsenterede de besøgende for bl.a. World Music, poesi, dans og rap.
Derudover var der rig mulighed for få et kendskab til og prøve Aarhus’ street culture activities såsom parkour, skating, slackline, street football, akro-yoga m.m. Godsbanens egne værksteder var også åbne, hvor der i keramik- og tekstilværkstedet var workshops på selve dagen.
Dato: Søndag den 6. december 2015
Tid: 13-16
Sted: Godsbanen, Skovgaardsgade 3, 8000 Aarhus C
Tilmelding: Ingen. Det er gratis at deltage og alle er velkomne
Arrangementet støttes af FO-Aarhus' debatpulje