Studenterhus Aarhus

Studenterhus Aarhus

 

Tværs Kommunikation - fyraftensmøder

Tværs Kommunikation startede lige på og hårdt med en ny sæson fyraftensmøder, der skulle samle Aarhusianere på tværs af daglige gøremål til debat om tidens varmeste spørgsmål tæt på publikum og uden filter. Blandt andet Anders Samuelsen og Morten Albækb kiggede forbi for sammen med publikum at diskutere politik, sport, medier, marketing og PR, kønsroller og ligestilling - og meget andet.

 

POLITISK IVÆRKSÆTTERI - levebrød eller idealisme?

"Politikere klæber til taburetten", medierne debatterer, hvorvidt det er rimeligt, at folketingspolitikere kan hæve en godtgørelse på næsten en million kroner for at blive siddende perioden ud i stedet for at stoppe, når idealismen brænder ud. Er politik i dag levebrød eller idealisme?

De fleste kender iværksættere som driftige ildsjæle med tro på eget projekt og en evig stræben efter mere. Men hvad driver egentlig en politisk iværksætter og hvad skal der til for at starte et nyt og levedygtigt parti? Hør Anders Samuelsen fortælle om vejen fra Det Radikale Venstre til Liberal Alliance, om omvejene og det politiske hul, om betydningen af netværk og organisering, om talent og det personlige drive.

Fyraftensmødet afholdes torsdag d. 3. februar kl 20.00 i Studenterhuset. 40 delt.

 

NO 1 ENERGY IN THE WORLD - jysk snusfornuft og global markedsføring

Marts måneds ‘fyraftensmøde på tværs’ byder på et eksklusivt blik ind i Vestas globale marketingsstrategier og eksterne kommunikation – leveret af Vestas koncerndirektør, Morten Albæk. Markedsføring i en global verden - hvordan spænder man som global virksomhed med afdelinger i hele verden over en multikulturel medarbejderskare - og hvad kan vi lære af det i Danmark.

Mødet finder sted d. 14. marts kl 17.00 i Studenterhus Aarhus.

Vestas - fra nørdet flipperbevægelse til global big business 21. marts

 VESTAS har i løbet af tredive år udviklet sig fra nørdet flipperbevægelse til global big business med et ædelt formål, men hvordan brander man egentlig verdens førende vindmøllevirksomhed, og kan man være grøn på vegne af hele verden? Vær med, når koncerndirektør i VESTAS og filosof Morten Albæk giver et sjældent indblik i VESTAS globale markedsføringsstrategi og sin egen utraditionelle vej til toppen af en af Danmarks mest globalt profilerede marketingposter. Mødet finder sted mandag d. 21. marts kl.19.30 i FO-Aarhus' lokaler på Vester Allé 8.

 Morten Albæk

 

Boldhovedernes aften: Vinderhold og mandskabshåndtering – kollektivets styrke eller individuelle evner? Talentudvikling og elitedyrkelse.

Hvordan får man det bedste ud af sit mandskab og hvad skal der til for vinde mesterskaber? Det er der delte meninger om, også når man spørger assisterende herrehåndboldlandsholdstræner, Peter Bredsdorff-Larsen, og AGF’s kommende Superligatræner, Peter Sørensen. Dato i april følger.

 

Andre arrangementer i Studenterhus Aarhus:

17. jan.: Pub Quiz

Quizaften i Baren, hvor der var mulighed for at få testet sin paratviden af en quizmaster. 60 delt.

 

24. jan.: Pub Quiz

Quizaften i Baren, hvor der er mulighed for at få testet sin paratviden af en quizmaster. 70 delt.

 

7. febr. Pub Quiz

Quizaften i Baren, hvor der var mulighed for at få testet sin paratviden af en quizmaster. 75 delt.

 

10. febr.: SKAT, Hvad Gik der Galt?

SKAT, Studenterhus Aarhus og fire studerende fra Kandidatuddannelsen i Oplevelsesøkonomi, gav en aften for at give deltagerne mulighed for at få styr på deres forhold til SKAT!

Man fik en oplevelsesrig aften, hvor SKAT blev præsenteret på en ny, sjov og forståelig måde. Derefter var der gratis adgang til Studenterhusets koncerter med Kasper Vig og Källing.

Havde man lyst til at arbejde med sin årsopgørelse under SKATs oplæg, skulle man medbringe sin computer (og strømstik) og nemID eller anden adgang til TastSelv Borger. 80 delt.

 

14. febr., 21. febr., 28. febr.: Pub Quiz

Quizaften i Baren, hvor der var mulighed for at få testet sin paratviden af en quizmaster. 220 delt.

 

1. marts: DM/MA

Kan du sælge dig selv på 30 sekunder? Kom i form til Karrieredagene! Det er ikke nok at være det rigtige sted, på det rigtige tidspunkt. Det gælder også om at sige det rigtige til de rigtige mennesker. Før du går på karrieremesse, må du gøre dig klart, hvad du vil have ud af dagen, og lægge en strategi for hvordan du når dine mål. Jobkonsulent Nina Hallgren gav gode råd, inspiration og redskaber til, hvordan man griber Karrieredagene an. 20 delt.

 

7. marts: Pub Quiz

Quizaften i Baren, hvor der var mulighed for at få testet sin paratviden af en quizmaster. 75 delt.

 

10. marts: Anders Thyrring Andersen, post.doc.

Knockin’ on Heaven’s Door – Bob Dylans kristne modernisme. 25 delt.

 

14. marts: DM/MA

Hvad er et godt cv og hvordan skriver man en god ansøgning? Der er mange forskellige måder at formulere en ansøgning og et cv. Det afhænger af, hvor du søger job. MAs jobkonsulent gav gode råde til cv – hvad skal med, hvad bør udelades og hvad skal stå i ansøgningen. Se konkrete eksempler på hvordan forskellige typer cv’er kan opbygges og på hvordan en motiveret ansøgning kan se ud. Ved jobkonsulent Holger Andersen fra Magistrenes Arbejdsløshedskasse. 15 delt.

 

16. marts: Northside Festival Workshop

Studenterhus Aarhus er partner på denne co-creation workshop, hvor Northside inviterede samtlige relevante fakulteter og enkeltpersoner i regi af byens uddannelsesinstitutioner, kreative miljøer og virksomheder til brainstorm over processen omkring udviklingen af fremtidens musik-og byfestival, NorthSide Festival. Visionen var at skabe Danmarks mest innovative, bæredygtige og brugerinvolverende festival. 100 delt.

 

21. og 28. marts: Pub Quiz

Quizaften i Baren, hvor der var mulighed for at få testet sin paratviden af en quizmaster. 150 delt.

 

29. marts: Xfelt Århus

Dagen var sammensat af en foredragsrække og en jobsøgningsworkshop og henvendte sig til studerende på sidste del af deres studier. Formiddagen bestod af en Graduate introduktion, hvor graduates fra Grundfos, Arla, og Energi Danmark kom og fortalte om deres erfaringer. Om eftermiddagen kunne man møde en stribe erhvervsledere, der kom med indspark til de studerende i forhold til vejen fra studieliv til erhvervsliv. Desuden stillede Studiejob Århus en studiejobstand op, DM/MA tilbød karrieretjek og IDA/IAK gav råd omkring studerendes brug af fagforeninger. 60 delt.

 

4. april: Pub Quiz

Quizaften i Baren, hvor der var mulighed for at få testet sin paratviden af en quizmaster. 80 delt.

 

6. april: Hvad cand. du?

Hvad er det egentlig, du kan? Hvis du allerede har svaret på dét, er du nået længere end de fleste. Men hvordan står det så til med at sætte ord på det? Og hvad med de kompetencer, du har fået uden for studiet igennem job, frivilligt arbejde og interesser?

Dette arrangement gav redskaber til at komme i gang med sin personlige kompetenceafklaring, og viste, hvordan man kan bruge det aktivt i jobsøgningen.

Dag 1: Hvad er kompetencer egentligt, og hvordan kan man arbejde med at få afklaret egne kompetencer?

Dag 2: Fokus på formidling af kompetencer i CV. Med udgangspunkt deltagernes eget arbejde med at afdække egne kompetencer og deres CV-præsentation. For at få mest muligt ud af workshoppen skulle deltagerne arbejde mellem de to kursusdage. V/jobkonsulent Kirsten Holm Madsen. 30 delt.

 

7. april: Mobilise Europe

WHY BOTHER?! er et spørgsmål, man kan stille sig selv. 'Mobilise Europe' samlede politikere, erhvervsfolk og studerende i Aarhus. Hvorfor er det vigtigt at have en mening og at være en aktiv europæisk borger? Det overordnede emne for begivenheden var, hvordan Europa kan blive mere konkurrencedygtigt.

Debatører: Søren Winther Lundby (adm. direktør i New Europe, koordinator og redaktør Global Citizen, medem af Socialdemokraterne). Michael W. Hansen (Junior Chamber International i Århus, Executive Vice President). James Pearson (AIESEC Århus, Lokaludvalg, formand). Waleed Ahmed (administrerende direktør for Grønt Norge, iværksætter). Debatten foregik på engelsk. 40 delt.

 

11. april: Pub Quiz

Quizaften i Baren, hvor der var mulighed for at få testet sin paratviden af en quizmaster. 75 delt.

 

13. april: DM/MA

Et lynkursus i hvad man egentlig kan tilbyde sin kommende arbejdsgiver. Opfølgning på foregående uges arrangement om kompetenceafklaring. Arrangementet var primært for dem, der deltog sidste gang. V/jobkonsulent Kirsten Holm Madsen. 25 delt.

 

27. april: DM/MA

Et kursus i at forebygge og håndtere stress. Stress er kroppens svar på længerevarende overbelastning og kan føre til, at vi bliver syge af det. Stressreaktioner forekommer ikke kun på arbejdsmarkedet, men også hos jobsøgende og blandt studerende - særligt i slutningen af uddannelsen og i forbindelse med specialeskrivning.

Man kunne lære tegnene på stress at kende og høre, hvad man selv kan gøre for at forebygge, opdage og afhjælpe stressreaktioner. V/konsulent Ole Grønne. 30 delt.

 

30. april: Dostojevskij-foredrag

Workshop om Dostojevskij - litteratur, eksistens og ideologi:

Kl. 10.45: Dostojevskij og hans samtid. Dostojevskijs historiske kontekst. Hans politiske, ideologiske og kulturhistoriske omgivelser i datidens Rusland. Ved Michael Frederiksen, ekstern lektor ved Afdeling for Østeuropastudier, Århus Universitet.

Kl. 11.25: Dostojevskijs flerstemmighed. Den klassisk litterære del af seminaret. Behandler den såkaldte polyfoni i Dostojevskijs forfatterskab, som først beskrevet af den russiske litteraturhistoriker Bakhtin. Ved Ph.D. Tine Roesen, Århus Universitet, anmelder, oversætter, forfatter og redaktør af www.russisklitteratur.dk

Kl. 12.45: Kældermennesket som sindstilstand. Fra en psykologisk perspektiv vil begrebet kældermennesket behandles. Ved mag.art Flemming Houe, idehistorie, Århus Universitet.

Kl. 13.40: Dostojevskij og Kierkegaard. Den filosofiske del af seminaret. Fokus er på de to forfatteres eksistentialisme med særligt fokus på kærligheden, syndsbegrebet og dæmonibegrebet. Ved Alex Fryszman, lektor i russisk ved Københavns Universitet.

Kl. 15.00: Hvorfor bringe Dostojevskij i en nutidskontekst? Ved Rune David Grue, teaterinstruktør på bl.a. Forbrydelse og Straf og Idioten. 70 delt.

 

2. maj: Pub Quiz

Quizaften i Baren, hvor der var mulighed for at få testet sin paratviden af en quizmaster. 75 delt.

 

4. maj: Beat The Bosses

Har du en drøm om at blive Big Time erhvervsleder, tjene masser af penge og grine af alle konkurrenterne? Tør du udfordre dig selv, dine kammerater og hele det århusianske erhvervsliv til en kamp på penge og ære?

4. maj kl. 16-22 var der dømt Business Fight Night i studenterhuset. Her fik deltagerne mulighed for at banke hold fra erhvervslivet i et realistisk virksomhedsspil, hvor det team, der tjente flest penge vandt. I Fight Night spillet er deltagerne en virksomhed, som spiller i konkurrence med de øvrige teams. Virksomheden skal manøvrere i de økonomiske, personalemæssige og samfundsmæssige udfordringer, som moderne virksomheder arbejder under på et konkurrencepræget marked. Undervejs i spillet ændrer markedsvilkårene sig, f.eks. i forbindelse med politiske beslutninger, ændringer i udbud og efterspørgsel, ligesom der kan forekomme strejker og lignende. Spillet hedder Reagens og bruges af uddannelsesinstitutioner og i virksomheder til teambuilding, ledertræning og øget forretningsforståelse. 25 delt.

 

5. maj: Jobcrawl

Er du studerende på en videregående uddannelse? Er du begyndt at tænke på livet efter studiet?

 

En række spændende virksomheder stod klar til at møde deltagerne. Barerne blev skiftet ud med virksomheder og 6 forskellige busser med studerende sendt på jobcrawl i det østjyske. Hver bus havde sit eget faglige område - Økonomi, Kommunikation, It & teknologi, Design & arkitektur, Sundhed & velvære, Organisationer & offentlig administration. Deltagerne kunne finde ud af, hvad virksomhederne kunne tilbyde dem og opdage, hvad de kunne tilbyde virksomhederne. 18 delt.

 

11. maj: DM/MA

Dette arrangement var målrettet specialestuderende. I løbet af arrangementet blev de forskellige etaper i et ansættelsesforløb berørt - lige fra hvordan man forbereder sig til en jobsamtale, til hvad man skal bede om i løn og hvilke ting man skal være opmærksom på, som står - eller ikke står - i kontrakten, før man underskriver. V/jurist Peter Høeg Juel Carton og jobkonsulent Kirsten Albæk Jensen 40 delt.

 

15. maj: Pub Quiz

Quizaften i Baren, hvor der var mulighed for at få testet sin paratviden af en quizmaster. 75 delt.

 

1. sept.: Festuge

Kvinders Seksualitet v/Pia Struck, der har 20 års erfaring med seksualterapi, og i sit oplæg introducerede hun nogle af de dynamiske kropsteknikker, hun underviser i, og som gennem træning kan gøre både mænd og kvinder multiorgastiske. Pia Struck tog udgangspunkt i sine erfaringer fra mange års weekendkurser med kodeord som seksuel ”healing”, ”empowerment” og ”enrichment”. Hun har senest optrådt som kærlig coach for en gruppe unge mænd i TV2 Zulu-programmet ”ZULU Love Camp” og i DR2 Tema-aften om Kussen. Pia Struck er pt. blandt verdens bedste til at kurere ikke-orgastiske kvinder. Underviser også mænd i ekstatisk seksualitet! 50 delt.

 

15. sept.: Valgaften

Alt efter politisk overbevisning kunne man drikke gravøl eller sejrsskål i Studenterhuset den 15. september: Man viste valget som det skred frem på DR, TV2 og DR2 fra kl. 20 i Caféen.

 

20. sept.: Candportalen.dk

Finpuds studieteknikken - gode råd til, hvordan studielivet kan optimeres! Trænger dine studievaner til en justering, eller er du lige begyndt at studere og mangler et par råd til, hvordan du griber studielivet an?  Her kunne man få gode råd til læseprocessen, teknikkerne og der var tid til at afprøve de nylærte færdigheder. 35 delt.

 

22. sept.: Oplevelsesøkonomi

Chance for at mød det aarhusianske erhversliv og udbygge sit netværk, da Studenterhus Aarhus i samarbejde med Erhverv Aarhus og Dansk Industri (DI) afholdt et brobygningsevent mellem studerende og erhvervslivet i Stakladen. Temaet var oplevelsesøkonomi, og eventet gav studerende og erhvervsfolk mulighed for sammen at idéudvikle på en legende og uformel måde, for til sidst at lære hinanden bedre at kende over en god middag.

 

Virksomhederne er på jagt efter gode idéer til videreudvikling af deres produkter, så dette var chancen for at dele ud af sin viden og samtidig blive klogere på, hvordan virksomheder forholder sig til oplevelsesøkonomi i praksis. Arrangementet var gratis for studerende. 65 delt.

 

29. sept.: DM

Gratis kursus for alle interessede. Kurset bød på følgende punkter:

- Strategi, marked og økonomi

- Markedets dynamikker

- Hvordan tænker og handler kunder og konkurrenter?

- Kundepsykologi, marketing og distribution.

- Hvor kommer pengene fra og hvordan administreres de?

- Regnskab og budget.

- Ejerskab og finansiering. 40 delt.

 

5. okt.: Klimacafé

Grønt AU afholdt KlimaCafé i Studenterhus Aarhus. KlimaCaféerne havde det formål at sprede viden om klimaudfordringen og løsninger herpå. Kåre Albrechtsen, sekretariatschef i Naturstyrelsen gjorde status over det grønne danmark samt fortalte om sit arbejde med etablering af vindmøller og biogasanlæg. Der var efterfølgende ca. en times spørgetid. 30 delt.

 

6. okt.: Studenterkredsen

I deres grundessens handler moderne politiske diskussioner om det rette svar på basale moralske spørgsmål. Er vi forpligtede overfor dem, der er svagere end os selv? Hvordan bør vi reagere overfor dem, der bryder reglerne? Og hvordan skal fællesskabets grænser defineres? Disse problemstillinger er ikke nye, men indeholder elementer som vi som art har stået over for i hundredtusinde af år. Mennesket er som allerede Aristoteles påpegede et politisk dyr af natur. Men samtidig udspiller moderne politik sig i en radikalt anden kontekst end den kontekst, som vores forfædre levede i. Vores politiske instinkter et selekteret til at håndtere politiske problemstillinger i små grupper. I dag lever vi i store abstrakte samfund, hvor vi skal forholde os til et utal af personer, som vi ikke kender og aldrig kommer til at møde. Budskabet fra evolutionspsykologien er således, at moderne mennesker forholder sig til massepolitik med instinkter, der er tilpasset et liv i smågrupper. Denne indsigt har vigtige konsekvenser på en række politiske områder såsom kriminalitet og straf og omfordeling. 30 delt.

 

11. okt.: Karrierekreds: Om ansættelse og jobsamtale

Hvordan forbereder man sig til en jobsamtale? Og hvordan gør man det bedst mulige indtryk til samtalen? Og hvad lægger arbejdsgiverne vægt på, når de kigger i bunken af ansøgninger.

Dagens første oplægsholder var konsulent Peter Kjærsig fra Akademikernes A-Kasse, som guidede deltagerne igennem jobsamtalens "do and don’t". Arrangementet blev rundet af med et oplæg af kommunikationsrådgiver Jens Hanøy Flensted-Jensen fra Regionshospitalet Randers-Grenå, som fortalte om sine oplevelser med nyuddannelse ansøgere. 35 delt.

 

13. okt.: Studenterkredsen

Den nye salmebog har skabt en forøget interesse for den nyere salmedigtning - ikke bare for de salmer, der kom med i salmebogen, men også for de principielle spørgsmål omkring en fortsat fornyelse af traditionen. Hvad er en salme? Hvordan kan man forny en så gammel genre, og er det overhovedet muligt og nødvendigt at skrive salmer i dag? Blandt de nyere salmedigtere er også Lisbeth Smedegaard Andersen, der med udgangspunkt i egne salmer fortalte om at skrive salmer i dag og redegjorde for tanker bag det billedsprog, en ændret omverden må kalde på. 40 delt.

 

14. okt.: Kulturnat

Forskere fra en række forskellige fag stillede op og fortalte om deres interesse og forskning i den antikke oldtid med udgangspunkt i bogen Antikkens Verden, som udkom i november. Små miniforedrag á 10-15 minutters varighed rundt om i Antikmuseet på Aarhus Universitet mellem 16:30 og 18:30.

Ole Sonne – Tabast og hvad mumier fortæller om oldtidens sygdomme

Erik Ostenfeld – Hvad sagde Platon?

Anders Klostergaard – Køns og seksualitetsforståelse i den antikke verden

Jakob Engberg – Accept, tolerance, kritik og forfølgelse: romerne og de fremmedes religiøsitet

Svend Erik Mathiesen – Græsk filosofi i romersk religion

Vinnie Nørskov – Romernes passion for græsk kunst

Ole Sonne – Asklepios og de andre lægeguder i antikkens Grækenland. 20 delt.

 

25. okt.: Candportalen.dk

Hvor finder du et relevant studiejob, og hvordan får du fat i det? Studiejob er et kæmpe plus på cv’et, og kan være det første spadestik til at opbygge din karriere. Jobkonsulenter og studerende med studiejob delte deres viden og erfaringer med deltagerne, og stod efterfølgende til rådighed for spørgsmål.

 

Der blev bl.a. talt om strategier for at søge studiejob, hvad man skal forvente i løn og hvordan man skal forholde sig til en ansættelseskontrakt. Arrangementet var både for dem, der skal til at finde sit første studiejob og for dem, der er klar til et job med nye udfordringer. 45 delt.

 

26. okt.: Karrierekreds: Om mundtlig præsentationsteknik

Hvordan forbereder man sig til en jobsamtale? Og hvordan gør man det bedst mulige indtryk til samtalen? Dagens oplægsholder var udviklingskonsulent og ph.d.-studerende Linda Greve fra AU Centre for Entrepreneurship and Innovation, som gav konkrete redskaber til at forbedre sin mundtlige præsentationsteknik og guidede igennem jobsamtalens "do and don’t". Arrangementet var en del af forløbene Karrierekreds Kulturformidling og Karrierekreds Undersøgelsesdesign for studerende ved Faculty of Arts. 40 delt.

 

1. nov.: Candportalen.dk

Der er ikke én rigtig måde at skrive cv og ansøgning på, men der er mange forkerte.

Vores jobkonsulent gav gode råde til cv – hvad skal med, hvad bør udelades og hvad skal stå i ansøgningen. Konkrete eksempler på hvordan forskellige typer cv kan opbygges og på hvordan en motiveret ansøgning kan se ud. 30 delt.

 

2. nov.: Klimacafé

KlimaCaféerne havde det formål at sprede viden om klimaudfordringen og løsninger herpå. Denne gang kom Bo Rohde Jensen, civilingeniør ved Vestas og fortalte om fremtiden for vindmøller og udviklingen af grøn teknologi. Der var efterfølgende ca. en times spørgetid. 30 delt.

 

8. nov.: Candportalen.dk

Dette arrangement var målrettet specialestuderende. Arbejde med forskellige genveje og muligheder, der kan få deltagerne ud på arbejdsmarkedet. For hvis den traditionelle jobsøgning ikke lykkes, er der alligevel muligheder for at få erfaring eller en fod indenfor på det område, hvor man gerne vil arbejde.  Afklaring af, hvad der kan lade sig gøre, så man kan bruge værktøjerne optimalt og speede den proces, der skal føre en ud i drømmejobbet. Vi kommer bl.a. til at tale om:

* virksomhedspraktik

* ansættelse med løntilskud

* free-lance-ansættelser

* deltidsarbejde

* videnpilotordningen

* kurser og opkvalificering

* frivilligt arbejde. 35 delt.

 

10. nov.: Studenterkredsen

"Dansk litteratur er hypnotiseret af Herman Bang", sagde Hans Otto Jørgensen i anledning af Bangs 150-års dag. Det er der mange gode grunde til: hans forfatterskab er i alle henseender nybrydende, og hans stadige eksperimenter med romanens former placerer ham som en foregangsmand i den europæiske romans historie. Hans livtag med datidens nationalisme og sensibilitet for de europæiske udviklingsprocesser op mod første Verdenskrig vil stå i centrum for dette foredrag, der især vil handle om 1864, nationalisme og europæisk udsyn, men også om apokalyptiske undergangsvisioner i begyndelsen af det tyvende århundrede. Herman Bang var modernitetens første hovedforfatter i Danmark. 40 delt.

 

17. nov.: Studenterkredsen

Befrielsesteologien blev i mange år forbundet med venstreorienteret kamp i Latinamerika mod regionens militærjuntaer, og den forsvandt fra den teologiske dagsorden med Berlin-murens fald i 1989. I dag er der opstået en ny form for demokratisk befrielsesteologi i Israel/Palæstina blandt kristne palæstinensere i Jerusalem og Betlehem. Den er udtryk for en eksistentiel overlevelseskamp i et område, der i det 20. århundrede har været vidne til krig i gennemsnit hvert tiende år, og når der ikke har været krig, har der været våbenhvile, men aldrig fred.

Peter Lodberg forsvarede i efteråret 2010 sin disputats ”Tro og magt i Det Hellige Land. Palæstinensisk teologi og kirke i et transformationssamfund efter 1967.” Afhandlingen undersøger de palæstinensiske kristnes bidrag til den politiske udvikling i Israel/Palæstina og peger på en række vanskeligheder med at formulere en selvstændig teologisk position mellem jødedom og islam midt i en politisk konflikt, der har rødder langt tilbage i historien. 30 delt.

 

21. nov. og 30. nov.: EU

Vil du gerne være med at sætte dit præg på det danske EU formandskab foråret 2012? Her kunne man være med til at debattere og diskutere de punkter, som man finder relevante for det danske EU formandskab, eller bare være med på en lytter sammen med de forskellige ungdomspartier (Radikal Ungdom, Venstre Ungdom, SF Ungdom og Dansk Socialdemokratisk Ungdom). Der var intet krav for at deltage.

Begge debatarrangementer blev nedfældet i en erklæring, sammen med de andre debatter på landsplan, og inden udgangen af år 2011 overrakte EUD landsforening i samarbejde med lokalforeningerne Erklæringen "Ungdommens Prioriteter For Det Danske EU Formandskab" til regeringen. Erklæringen er resultatet af forhandlinger imellem Radikal Ungdom, Venstre Ungdom, SF Ungdom og Dansk Socialdemokratisk Ungdom, samt bl.a. disse debatarrangementer med Europæisk Ungdom som initiativtager. Erklæringen indeholder en række punkter om, hvad ungdommen mener er vigtigt at sætte på dagsorden under det danske EU formandskab. Håbet er, at den danske ungdom også får lov at blive hørt, og får lov at sætte sit præg på det danske EU formandskab i 2012. 15 delt.

 

22. nov.: Candportalen.dk

Det er ikke nok at være det rigtige sted på det rigtige tidspunkt. Det gælder også om at sige det rigtige til de rigtige mennesker.  Før du går på messe, må du gøre dig klart, hvad du vil have ud af dagen, og lægge en strategi for hvordan du når dine mål. Vores jobkonsulent gav gode råd, inspiration og redskaber til, hvordan man griber en messe an. 20 delt.

 

5. dec.: KlimaCafé

- med Mette Gjerskov, fødevareminister.

KlimaCaféerne har det formål at sprede viden om klimaudfordringen og løsninger herpå.

Der vil efterfølgende være ca. en times spørgetid. 30 delt.

 

6. dec.: Candportalen.dk

Dette arrangement var målrettet specialestuderende. I løbet af arrangementet blev de forskellige etaper i et ansættelsesforløb berørt – lige fra hvordan man forbereder sig til en jobsamtale, til hvad man skal bede om i løn og hvilke ting man skal være opmærksom på, der står – eller ikke står – i kontrakten før man underskiver. 50 delt.

 

14. dec.: Welcome to Aarhus. How to be an international student city?

Aarhus has an ambition to be the number one student city in Denmark. Not only for Danish, but also for international students. Developing an overall international mindset is a constant work in progress and it is time to take the debate to the next level. Surveys have shown that international students may like Aarhus, but still experience areas, where there is room for improvement. This conference adresses these issues as well as aims to provide new ideas and new solutions to the challenges, based on the input from attending students and key stakeholders.

The Student Council at Aarhus University and the Aarhus Student House therefore had the pleasure of inviting to a conference on how to make Aarhus and Aarhus University in particular a GREAT place to study for international students.

Conference attendees included international coordinators, student counsellors, companies, volunteers, student organizations etc. and of course Danish and international students.

14.40: The 2011 AU Study Environment survey - Kim Herrmann, Center for Undervisning og Læring, Aarhus University

15.10: Studying at AU from a students perspective - Sebastian König, full degree student, Business and Social Sciences

15.40: How is it done in other countries - Rasmus Åberg, exchange coordinator, KTU, Sweden

16.20: Internationalize with us, a cultural exchange programme - Søren Adamsen, regionsdirektør, Cowi

17.15: Workshop kick-off by Mayor of Aarhus Jacob Bundsgaard, followed by optional dinner

1. Jobs for international students - What can be done to help international student integration into the Danish workplaces?

2. Networks - How to create platforms for contact and building networks between international and Danish students

3. Global/local communication - How do the different departments communicate and cooperate?

4. Aarhus, Danish for progress - What can Aarhus city do to progress as an international student city?

5. Visibility of international students - What to do to make them an active part of city life?