Andre større projekter
Studenterhus Århus
Roadshow 30. jan. (150 deltagere)
ROADSHOW med Jacob Holdt og Henrik Fogh Rasmussen, der stillede skarpt på USA. Studenterhus Århus lagde sal til. Arrangementet markerede samtidig, at aftenskolerne i Århus introducerede studierabat på kurser og foredrag. Roadshowet var arrangeret af FOF Århus (Folkeligt Oplysningsforbund), FO-Århus (Frit Oplysningsforbund) og Skødstrup-Løgten Koret. Velkomst ved Kulturrådmand Flemming Knudsen. De to foredragsholdere Jacob Holdt og Henrik Fogh Rasmussen har debatteret med hinanden adskillige gange i både radio og TV i forbindelse med lanceringen af Henrik Fogh Rasmussens bog "Amerikanske Tilstande" i sommeren 2007. De havde aldrig før mødt hinanden, men blev så gode venner, at de besluttede sig for at lave et ”road show” sammen. Resultatet var dette energiske og underholdende show spækket med indtryk og fakta fra USA. ”Er USA et land præget af racisme, fattigdom, sygdom og kriminalitet? Eller bliver de negative sider i det amerikanske samfund overdrevet i den danske debat? Hvad kan Danmark lære af den amerikanske samfundsmodel, og hvad kan amerikanerne lære af Danmark?” Jacob Holdt og Henrik Fogh Rasmussen tog udgangspunkt i de ovenfornævnte spørgsmål med hver deres præsentation og efterfølgende debat. De to foredragsholdere ville igennem hele Roadshowet udfordre både hinanden og tilhørerne.
Jacob Holdt er forfatter til bogen og lysbilledshowet "Amerikanske Billeder", den længst kørende forestilling nogensinde i Danmark. Han rejste mellem 1971 og 1976 rundt blandt den amerikanske underklasse i 48 af USA’s 50 stater, og har siden boet periodevis USA, blandt andet som foredragsholder ved 330 forskellige colleges.
Henrik Fogh Rasmussen, søn af Anders Fogh Rasmussen og Anne Mette Fogh Rasmussen, er forfatter til bogen "Amerikanske Tilstande". Han har boet i USA siden 2000 og driver i dag selvstændig virksomhed som kommunikationsrådgiver i Washington D.C.
Studierabat på oplysningsforbundenes foredrag og kurser kan fra 2008 fås af studerende på en SU-berettiget uddannelse eller lærlinge med underskrevet uddannelsesaftale. Arrangementerne skal dog være afsluttet senest kl. 18.00.
Konference - Århus som international uddannelsesby 27. febr. (120 deltagere)
sTUDENTERHUS åRHUS har inviteret erhvervsliv, uddannelsesinstitutioner, kommune og region til en idé- og netværkskonference om Århus som international uddannelsesby. Foredrag og workshops fra kl. 13:00 - 17:30.
Facebook som socialt medie 26. marts (45 deltagere)
Onsdag den 26. marts var temaet Facebook og andre sociale medier, som blev diskuteret af to oplægsholdere. Det ene oplæg ved Jakob Linaa, forsker i digitale medier ved Institut for Medievidenskab Århus Universitet. Jacob Linaas oplæg tog primært udgangspunkt i Facebook hvor det andet oplæg som holdtes af Susan Wisenberg, fra reklamebureauet Envision, tog udgangspunkt i LinkedIn og SecondLife
"Innovation for bundlinje og en bedre verden" 15. april (40 deltagere)
Louise Koch er antropolog fra århus Universitet, og arbejder blandt andre ting som konsulent hos antropologerne.com, som hun også er partner i. Hendes speciale er innovation og organisation, og denne aften "underholdt" hun med, hvordan det er at være antropolog i felten, vigtigheden af hendes speciale: innovation og meget mere.
Etniske minoriteter 22. april (40 deltagere)
Et foredrag om etniske minoriteters tilknytning til det danske arbejdsmarked. Integrationen af etniske minoriteter i det danske samfund er et omdiskuteret politisk emne med overvejende fokus på tilknytningen til arbejdsmarkedet. Fra den politiske og offentlige debat in mente synes opgaven uløselig. I foredraget belystes integration fra flere vinkler (herunder deltagelse på arbejdsmarkedet og uddannelsessystemet) og fra et forskningsmæssigt perspektiv.
OL i Kina 8. maj (40 deltagere)
Kina var dagligt i medierne i 2008 og boykot af OL var på dagsordenen. Men hvordan ser det egentlig ud med de kinesiske myndigheders løfte om større pressefrihed? Og hvordan forholder omverdenen sig til Kina nu, hvor landet holder/har holdt OL og samtidig har en stadig voksende rolle på den internationale scene?
Paneldebat med fokus på Kinas syn på menneskerettigheder i forbindelse med OL. Paneldeltagerne: Clemens Stubbe Østergaard fra Institut for Statskundskab, Per Clausen fra Enhedslisten og Pernille Frahm fra SF. Efter debatten leverede Ulrik Kamp Kirkegaard stemningsfyldt musik.
Tonefilter Foredrag og Debat for unge kunstnere på vej 17. maj (50 deltagere)
Musiker, forfatter, debattør og foredragsholder Henrik Marstal (tidligere Ibens medlem) og musiker, producer og sounddesigner Henrik Munch (tidligere Sorten Muld) talte om elektronisk musik.
Kina og OL – er det virkelig så slemt? 20. maj (35 deltagere)
Et foredrag af eksperterne; Stig Thøgersen, professor ved østasiatisk Afdeling på Aarhus Universitet og direktør for Play the Game, Jens Sejer Andersen. Kina og OL var et højaktuelt emne, og spørgsmålet om boykot af OL var ofte på forsiden af aviserne. Men er kombinationen af Kina og OL virkelig så slem? Kan OL ikke være med til at åbne Kina politisk og erhvervsmæssigt og derfor med til at give en positiv effekt på situationen i Kina? Så ville en boykot overhovedet hjælpe på situationen? Og i al den snak om boykot blev OL så ofte glemt, men hvilken betydning ville en boykot egentlig få for OL i fremtiden? Og hvilken betydning har det for sport generelt, når man blander politik og sport?
Fair Trade fest m. bæredygtigt modeshow 17. juni (150 deltagere)
Danmarks mest retfærdige fest! Bæredygtigt modeshow, oplæg om Århus som fair trade by, live musik med Antiquila.
Er du intelligent? 26. sept. (40 deltagere)
Og kunne du tænke dig at vide det? Denne eftermiddag og aften var der mulighed for at finde ud af hvor intelligent man er, når Studenterhus århus i samarbejde med Mensa Danmark afholdt intelligenstest. Foredrag med Tina Refning Larsen om intelligens. Tina har stor erfaring med intelligens; både personligt og fagligt. Hun er medlem af European Council for High Ability og Mensa Danmark, og har også stiftet foreningen Gifted Children.
Oplevelser som udsendt soldat! 14. okt. (70 deltagere)
Foredrag ved Primære Løjtnant Anders Krogsgaard omkring det at være udsendt som soldat.Anders Krogsgaard har deltaget i de danske fredsbevarende missioner i Kosovo og senest Afghanistan hvorfra han netop er vendt hjem.Sted: Vejerboden!
Mission bold og blyant 30. okt. (200 deltagere)
KARMAFEST - DANS - med DJ NEW GIRLS ON THE ROCKS, DJ NYE INSTRUKSER, PANICPHOBIA og ODD MAN OUT AND ONE LOVE. Lykkehjulslotteri, hvor indtægterne gik ubeskåret til MISSION BOLD OG BLYANT
TalentFilm festival 05. og 26. nov. (150 deltagere)
Århus Studenterhus arrangerede Talentfilm Festival 2008 for nye spirende film-talenter i århus.
Skabelsesberetningen 15. til 16. nov. (200 deltagere)
En to-dages kreativ festival under titlen Skabelsesberetningen. Festivalen bød på mere end halvtreds workshops inden for arkitektur, dans, design, film, formidling, fotografi, gøgl, kunst,musik, poesi, litteratur, teater og tekstil design. Alt sammen med fokus på at skabe. Arrangementet havde til hensigt at samle kreative mennesker og organisationer i århus og sætte fokus på vitaliteten af den kreative proces. En proces der ofte drukner i jagten på resultater. Udover de mange workshops, talte festivalens aktiviteter blandt andet også en projektbar. Denne fungerede som idébank og projekttavle, så iværksættere kunne matches, og nye projekter realiseres. Festivalen havde således også fremadrettede perspektiver.
Bagom finanskrisen 19. nov. (50 deltagere)
Steen Bocian, cheføkonom for Danske Bank, gav sin faglige vinkel på den hverdag almindelige mennesker står i, i forhold til finanskrisen. For eksempel siger 4 ud af 5 danskere, at de ikke forventer finanskrisen kommer til at påvirke dem personligt. Samtidig mener de, den vil få alvorlige følger for andre. Det kan skyldes, at de fleste ikke rigtigt kan gennemskue, hvad en finanskrise egentlig er. Hvor slemt bliver det, og hvordan vil vi i givet fald kunne mærke det? Mister vi vores jobs? Bliver vores penge mindre værd? Hvad kan vi gøre for bedst at ruste os? Det var nogle af de spørgsmål Steen Bocian forsøgte at svare på.
Den Velsmagende Fredagsbar 21. nov. (150 deltagere)
En anderledes fredagsbar med masser af stemning, live musik med Inside the Whale, foredrag fra ernæringskyndige, der aflivede myter om kost og motion og ikke mindst smagsprøver.