Forsamlingshuset - Aarhus Teater

04. dec 2023

Social dining, fællesmåltid, delemad. Kært barn har mange navne. I Forsamlingshuset holder vi af at spise sammen. For når man sidder ved langbordet og nyder et simpelt, men lækkert måltid flyder snakken så nemt. Restaurant Hack sørger for et vegetarisk måltid, hvor alle kan være med. Naturligvis inkluderet i billetprisen. Nyd selskabet før og under den officielle del af programmet. Måske du får nye øjne på et emne, der er dig nært? Måske du møder et menneske, der rummer mere end du anede?

24. jan. kl. 17-19.00: En samtale med Trine Holm Thomsen

- i Kampmannsalen på Aarhus Teater.

Spis, hyg og snak med os en aften i januar. Teaterdirektør Trine Holm Thomsen har på Aarhus Teater tegnet repertorie og kunstnerisk linje siden teatersæson 2015/16. I Forsamlingshuset skal vi denne aften med ind i maskinrummet på planlægningen af en teatersæson. Hvad er det for nogle overvejelser teaterdirektøren går til opgaven med? Hvilke hensyn skal der tages til at være Danmarks største landsdelsscene? Og er der forestillinger i hendes tid som teaterdirektør, der er hende særlig nær? Forsamlingshusets faste vært, højskoleforstander og idehistoriker Simon Axø styrer samtalen. Som altid i Forsamlingshuset vil der være fællesspisning, hyggeligt samvær og stemningsfulde indslag.

Præsenteres i samarbejde med FO-Aarhus og Testrup Højskole.

 

Simon Axø er forstander på Testrup Højskole og uddannet cand.mag. i Idéhistorie og samfundsfag. Har tidligere undervist i Politisk Teori og Idéhistorie på Statskundskab. Simon medvirker i radio- og tv-programmer om filosofiske emner og er en engageret stemme i den offentlige debat som foredragsholder, debattør, skribent mv. Simon underviser desuden på højskolens filosofilinje.

 

"Det er i teatrets rum, vi møder os selv og hinanden. Det er her, vi får en ganske særlig mulighed for at forbinde vores eget liv med andres. Det kan være med dem, vi ligner eller på ingen måde ligner. Dem, vi måske ikke ville møde eller hvis stemme, vi hører for første gang. Teatret giver os på samme tid udsyn og medlevende indblik.

Sådan har jeg det selv, når jeg er i teatret og er en del af publikum. Det er følelsen af nærvær. Af at være sammen med andre om noget særligt. Det er, som om teatret åbner os for omverdenen. På Aarhus Teater ønsker vi at skabe rum for fællesskaber, og det glæder mig, når vi lykkes med det."