Kosmos Good Life Optog

22. mar 2023

Kosmos optog i Aarhus 16. juni og 26. aug.

 

Dette livlige, farverige, fortryllende og visuelt stærke optog præsenterer Teatret KOSMOS' 3 m. høje dukker, maskefigurer, klovne, livemusik og gæstekunstnere. KOSMOS Good Life Optog skaber liv i gaden og spreder glæde i interaktivt spil med mennesker i alle aldre og fra forskellige kulturer. Produktionen er et samarbejde mellem Teatret KOSMOS, GeLinde/ ReThinkers og FO-Aarhus. 2023 er det femte år, hvor paraden foregår i Aarhus.

Kunstnerisk leder / instruktør: Maria Lexa

Optog datoer og tider i 2023: Optoget varer ca.75 minutter.

Fredag den 16. juni kl. 16.00 og lørdag den 17. juni kl. 13.00

Lørdag den 26. august kl. 13.00 og søndag den 27. august kl. 13.00

Sted: Optoget starter og slutter i gården i FO-byen, Frederiksgade 78 og slanger sig gennem Aarhus Midtby. Omklædning for de medvirkende sker samme sted.

 

Hven kan være med i optoget?

Enhver som har lyst til at nyde festlig optræden i gaden kan være med. Det er en fordel at have erfaring med teater, dans, musik, maskespil, komik, improvisation, mv.

INFO-MØDE og orienterings-aften:

Hvornår: Onsdag den 12. april, kl. 19.00 – 21.00

Hvor: GeLinde, Balticagade 19, 8000 Aarhus C

Hvis du ikke kan komme til infomødet d. 12. april, kontakt os for at aftale en samtale.

Kom til gratis WORKSHOPS med Maria Lexa og lære teknikker om gadeteater og at optræde med masker og store dukker. Arrangeret af Street Performers Arts Association (SPAA)

Hvornår: Lørdag den 29. april, kl. 10 – 16 og søndag den 30. april, kl. 10.00 –16.00

Hvor: Folkehuset, Ankersgade 21, 8000 Aarhus C

Kom til én eller begge workshops. Kontakt os for tilmelding.

Instruktøren Maria Lexa, som oprindelig kommer fra San Francisco i USA, har en lang historie i Aarhus som skuespiller, mesterlærer, teaterleder og festivaldirektør med speciale i storslåede forestillinger i byens rum. KOSMOS Good Life Optog inddrager mange lokale kunstnere og gæstegrupper fra regionen, inkl. Rethinkers, Aarhus Universitet, HF Stage, FGU Artistlinjen, Masketeatret Dunkelfolket fra Aalborg og Ikarus Stage Arts fra Nordisk Teaterlaboratorium i Holstebro.

KOSMOS Good Life Optogs masker og dukker er kunstværker i sig selv. Produktionen benytter træmasker som er fremstillet af traditionelle maskemagere i Bali, mens andre er håndlavede af de danske kunstnere Kirsten Gitz-Johansen og Jens Kirkedal Jensen. Aarhus kunstner Helle Bull Sarning har fremstillet graciøse sommerfugle i pil og papir og Optogets unikke kæmpedukker er designet og skabt af Maria Lexa

INFO TIL MEDVIRKENDE:
+ De medvirkende øver i arbejdsgrupper, hvor de får gratis træning med Maria Lexa.
+ Prøveperioden ligger mellem d. 15/4 og d. 15/6. Arbejdsgrupperne aftaler prøvedatoer indbyrdes.
+ De medvirkende kan bruge KOSMOS’ masker og kostumer til optoget.
+ Optoget bygger i høj grad på spontant interaktivt spil og der er ingen fast koreografi. Under optoget benyttes enkle gruppesekvenser, som de medvirkende lærer og øver under prøverne.
+ Bespisning for medvirkende ydes på spilledage.

KONTAKT: Maria Lexa: sunxmoon.lexa@gmail.com Mobil: +45 52492048 SE OGSÅ: www.facebook.com/KosmosMariaLexa video om KOSMOS 2022 0ptog: https://youtu.be/Y8c0v93vsVc

Støttes af FO-Aarhus' debatpulje og Foras udviklingspulje.