Hvorfor elsker vi gyset?

06. feb 2023

Onsdag den 1. marts: Hvorfor elsker vi gyset? Aarhus Teater slår dørene op i Forsamlingshuset til en samtale om gyset, det monstrøse og hvad det er, der drager os mod det uhyggelige. En aften hvor vi skal bevæge os ind i skyggernes verden.

På Store Scene spiller forestillingen Dracula, og i den anledning dykker vi ned i, hvad det er ved gys, horror og det foruroligende ukendte, som både frastøder og fascinerer os på samme tid.

 

Forsamlingshusets nye vært, forstander på Testrup Højskole, Simon Axø, vil, sammen med horrorforsker Mathias Clasen, kaste sig frygtløst ind i mørket. De får selskab af ensembleskuespiller Jacob Madsen Kvols, der spiller titelrollen i Dracula, og som vil byde ind med sine erfaringer om at vække det monstrøse til live på scenen.

 

Som altid er billetten inkl. en vegetarisk simreret til fællesspisning over den gode snak.

NB: Du behøver ikke at have oplevet forestillingen Dracula for at deltage i Forsamlingshuset

Præsenteres i samarbejde med FO-Aarhus og Testrup Højskole

Tilmelding: Forsamlingshuset (aarhusteater.dk)

 

Simon Axø er forstander på Testrup Højskole og uddannet cand.mag. i Idéhistorie og samfundsfag. Har tidligere undervist i Politisk Teori og Idéhistorie på Statskundskab.

Simon medvirker i radio- og tv-programmer om filosofiske emner og er en engageret stemme i den offentlige debat som foredragsholder, debattør, skribent mv. Simon underviser desuden på højskolens filosofilinje.

 

Mathias Claesen forsker i gyserfiktion og er forfatter/redaktør af flere fagbøger om gysergenren samt to gyserantologier.

Han er lektor i litteratur og medier ved Aarhus Universitet, hans alma mater, hvorfra han fik sin ph.d. i 2012. Her leder han også Recreational Fear Lab.

 

Jacob Madsen Kvols er uddannet fra Skuespilleruddannelsen ved Aarhus Teater i 2007. Lige siden har han været tilknyttet teatrets ensemble og medvirket i utallige forestillinger, heriblandt Antichrist, Frankenstein og David Bowies musical Lazarus.

For sin rolle som Frank´N´Furter i Rocky Horror Show modtog Jacob Madsen Kvols Årets Publikumspris og en Reumert-nominering for Årets Mandlige Hovedrolle. Han portræt af Scrooge i Et Juleeventyr gav ham nomineringer både til Teaterpokalen og Reumert i 2021.