Hooked - debatarrangement

15. aug 2022

Lykkerus og Abstinenser: Performance-salon om afhængighed lørdag d. 29. oktober 2022 kl. 14:00-17:00 hos Sager der Samler, N.J. Fjords Gade 2 bygning D, 8000 Aarhus C.

 

Arrangør: Kassandra Production.

Kassandra Production byder velkommen til denne performance salon, hvor vi sætter fokus på afhængighed i et format, der taler til både hjertet og hjernen. I et mix af oplæg, dialog og live performance – tilsat lidt lækkert til ganen – vil vi sammen blive klogere på de mekanismer, der ligger bag afhængighed, hvad enten det drejer sig om ludomani, alkoholisme, shopaholisme, porno-, apps- eller medicinafhængighed.

Hvad er afhængighed?

Hvad er det for interesser, der pusher os?

Hvad er det for en hunger, der driver os som mennesker?

Og når man først er afhængig – hvad skal der så til for at blive fri?

Kom og vær med, når vi åbner op for emnet i trygt selskab med hjerneforsker og ekspert i adfærdsdesign Jon Sigurd Wegener, og Kristine Rømer Thomsen, lektor ved Center for Rusmiddelforskning, Aarhus Universitet.

Tilmelding: Gratis adgang for alle (fra 16 år), men tilmelding nødvendig

Brug dette billetlink: https://forms.gle/F4p4Vpdt3wuYHTdLA

Medvirkende:

Oplægsholder: Kristine Rømer Thomsen

Oplægsholder: Jon Sigurd Wegener

Performere: Lisbeth Sonne Andersen, Tina Andersen, Annika B. Lewis

Vært: Annika B. Lewis, kunstnerisk leder af Kassandra Production

Teknisk afvikler: Jens Mønsted

Musik: Jens Mønsted & Anders Krøyer

Kassandra Production er en kunstnerdrevet platform for scenekunst i spændingsfeltet dans, teater og performance under kunstnerisk ledelse af Annika B. Lewis. Annika B. Lewis/Kassandra Production skaber aktuel og vedkommende scenekunst på en skæv og underfundig måde i en kombination af det trivielle og det filosofiske, det folkelige og det finkulturelle. Annika B. Lewis laver alt fra traditionelle teaterværker, dans og performance til interventioner og kulturaktivisme i mange forskellige sammenhænge. Se mere på www.kassandra-production.dk

Kristine Rømer Thomsen er psykolog og har en Ph.d. i medicin (neuroscience). Hun arbejder som lektor ved Center for Rusmiddelforskning på Aarhus Universitet. De sidste 10 år har hun forsket i mekanismerne bag afhængighed og skadeligt brugt af rusmidler som fx alkohol og cannabis. I hendes nuværende forskningsprojekter anvender hun denne viden til at udvikle og afprøve nye forebyggende indsatser (til børn, unge og voksne) samt nye behandlingsmetoder, der kan supplere de traditionelle terapi-baserede behandlingsformer.

Jon Sigurd Wegener: Hjerneforsker, foredragsholder og ekspert i adfærdsdesign. Jon har undervist i nudging og adfærdsdesign i mere end 10 år på Copenhagen Business School, og har også arbejdet praktisk med adfærdsdesign for offentlige og kommercielle kunder. Vi har inviteret Jon til at holde oplæg om sammenhængen mellem de mekanismer, der ligger bag afhængighed - og de mekanismer der bevidst arbejdes med indenfor adfærdsdesign.

Salonen er støttet af Aarhus Kommune, Salling Fondene, FO-Aarhus Debatpulje, Rød Fond, Sager der Samler.