Kosmos-optog søger medvirkende

17. mar 2022

Dragerne indtager Aarhus i årets KOSMOS Good Life Optog

 

Det er fjerde gang, at KOSMOS Good Life Optog indtager gaderne i Aarhus med sine tre meter høje dukker, maskefigurer, klovne, akrobater og livemusik. I år er der føjet nogle spektakulære drager, importeret fra Hong Kong, til programmet til årets to optog fredag d. 24 juni og lørdag d. 25. juni.

Forberedelserne til årets KOSMOS Good Life Optog er allerede i fuld gang. Produktionen, der er et samarbejde mellem Teatret Kosmos, GeLinde / ReThinkers og FO-Aarhus, er et hjertebarn af Maria Lexa, der er kunstnerisk leder af Teatret Kosmos og instruktør på optoget.  

- KOSMOS Good Life Optog er en parade, der benytter teater, dans, store dukker, maskefigurer, klovne, akrobater og livemusik til at skabe liv og glæde i byens gader. Det er et livsbekræftende optog gennem Aarhus midtby, hvor vi gerne vil sprede livsglæde i gaderne. Efter Covid tiden, det trænger vi til, siger Maria Lexa. 

Hun har fundet inspiration til årets nytilføjelse i sin hjemby San Fransisco. 

- Jeg har fundet dragerne i China Town i San Fransisco, men de kommer fra Hong Kong. De har et kæmpe kinesisk nytårsoptog hvert år i China Town, hvor jeg tit har set dragerne, og nu kommer de til Aarhus. De masker og dukker, vi bruger i optoget, er kunstværker i sig selv. De store dukker laver jeg selv, og maskerne er fremstillet blandt andet af traditionelle balinesiske maskemagere, og af danske kunstnere Jens Kirkedal Jensen og Kirsten Gitz-Johansen. 


KOSMOS Good Life Optog samarbejder med en række gæstekunstner grupper fra Regionen, der blandt andet  FGU Aarhus’ artistlinje, Masketeatret Dunkelfolket fra Aalborg og Teaterskolen Move N’ Act. Forestillingen er ledet af erfarne teaterfolk, der står for ledelse og organisation, men optoget består hovedsageligt at frivillige. 

- Der er fler end 50 frivillige som medvirker i optoget.  Andre frivillige deltager som vagter og laver mad. Det er en gammel model inden for amatørteater, at der er professionel ledelse og mange frivillige deltagere. Gadeteater er en gammel tradition, der går helt tilbage til middelalderen i Danmark. Den tradition vil vi gerne holde ved lige og gentænke. Det er nærmest en kulturarv, som vi udvikler og giver nyt liv i vores moderne tid. 


Hvis man sidder med en amatør-skuespiller i maven eller bare gerne vil høre mere om optoget, så bliver der holdt en informations aften, hvor det er muligt at høre mere. 

VIL DU VÆRE MED? 
Orienteringsaften om Kosmos Good Life 2022 
Hvornår: tirsdag d. 5 april, kl. 19.00 
Hvor: GeLinde, Balticagade 19 B, 8000 Aarhus C 

Info til medvirkende: 
Optog Datoer: fredag d. 24. juni kl. 16-17 og lørdag d. 25. juni kl. 13-14
-De medvirkende øver i arbejdsgrupper, hvor de får gratis træning med Maria Lexa. 
-Prøveperioden ligger mellem d. 23.april og d. 23. juni. Arbejdsgrupperne aftaler prøvedatoer indbyrdes.  
-De medvirkende kan bruge KOSMOS’ masker og kostumer til optoget.  
-Optoget bygger i høj grad på spontant interaktivt spil og der er ingen fast koreografi. Under optoget benyttes enkle gruppesekvenser, som de medvirkende lærer og øver under prøverne. 
-Bespisning for medvirkende ydes på spilledage. 
-Gæstegrupper er også meget velkomne til at deltage.  

INTERESSERET? 
KONTAKT: Maria Lexa: sunxmoon.lexa@gmail.com 
Mobil: 52492048