Livet til låns

11. okt 2022

I et tæt samarbejde mellem Teatret Svalegangen og Eutopia arbejder vi på at udvikle borgersceneforestillingen LIVET TIL LÅNS. For at afsøge muligheder og finde de historier der rører os alle startes nu et PILOTPROJEKT, nemlig en intens workshop hen over hele november måned 2022.

WORKSHOPPEN

Har du lyst til at få en forrygende oplevelse? Er du mellem 60 og 100 år og vil du opleve den helt unikke følelse det er at skabe sammen? Møde mennesker du måske aldrig ville have mødt, opleve det store fællesskab, den store nærhed, der er forudsætning for skabelsen af en teaterforestilling, så har du en helt unik chance nu.

I et intenst workshopforløb vil du opleve at blive en del af en gruppe, der løfter i flok. Vi vil grine og græde, forundres og lære nyt. Om os selv, om livet, om at ældes og leve i selv de sværeste stunder. Om det vi er. Den unikke historie der er det enkelte menneskes levede liv. Vi vil finde den værdighed ethvert menneske har, kun fordi det er menneske.

Du vil blive guidet gennem forløbet af professionelle teaterfolk, så du aldrig står alene. Du vil lære nyt om dig selv og opdage meget mere af det, der er dig. Gennem arbejdet med de helt personlige historier. Fortællinger om dit liv. Gennem arbejdet med teatrets teknikker, hvor krop og sind smelter sammen, bliver du hvirvlet ind i en verden af sammenhold og magiske øjeblikke.

Det kræver ingen forudsætninger at medvirke. Kun lysten, viljen og tiden. Forløbet afsluttes med en kort visning af arbejdet fra workshoppen for et interesseret publikum.

 

PRAKTISK & TILMELDING

Forløbet afholdes i FO-byen i centrum af Aarhus, to gange om ugen i fem uger. Tilmelding sker ved et informationsmøde fredag d. 28. oktober kl. 13:00 på Lille Scene, Teatret Svalegangen, Rosenkrantzgade 21.

Workshopforløbet er GRATIS og tilmelding sker efter først-til-mølleprincippet på informationsmødet. Har du ikke mulighed for at deltage i mødet, kan du i stedet kontakte dramaturg Stine Ebbesen på tlf. 6024 3984.

 

KURSUSLEDER BRIGITTE CHRISTENSEN

Brigitte Christensen har som skuespiller på film og tv samarbejdet med nogle af Europas førende instruktører som Thomas Vinterberg, Guiseppe Tornatore, Claude Cabrol, Sergio Citti og Ernst Josef Lauscher. Hun har modtaget flere prestigefyldte priser, blandt andet ”Premio Rosselini” for bedste hovedrolle. Som instruktør har hun i mange år beskæftiget sig med store teaterproduktioner

og har haft særligt fokus på at involvere almindelige borgere og hele bydele i professionelle forestillinger. Hun har udviklet sin egen metode til at inddrage borgere i teateret og har gennem et langt virke inden for borgerinddragende teater, udviklet et helt specifikt træningsprogram, der tager udgangspunkt i de mennesker, som deltager i projektet. Hun er desuden en anerkendt underviser og foredragsholder. Brigitte er bosat i København og i Rom, Italien.

 

OM SVALEGANGEN

Teatret Svalegangen er et markant samtidsteater på den danske teaterscene, og laver scenekunst, der reflekterer og debattere samtiden. Teatret har i mange år arbejdet med forskellige publikumsinvolverende koncepter, som alle har haft for øje at udfordre og overraske, men samtidig også ud fra et ønske om at styrke identitet og fællesskabet med publikum og verden omkring os.

 

OM EUTOPIA

Eutopia fødtes som et highlight-projekt under Aarhus 2017 Europæisk Kulturhovedstad i Gellerup, Aarhus. Med en overvældende succes med fuldehuse og en enorm interesse fra pressen, fra både ind- og udland, skabtes det, der af pressen blev kaldt ”magiske møder” & ”den særlige eutopia stemning.” Eutopia fortsætter sit arbejde og laver projekter i ind- og udland.

 

KONTAKT & YDERLIGERE INFORMATION

Jens Hyldgaard, Teatret Svalegangen: +45 4160 2112

Brigitte Christensen, kunstnerisk leder Eutopia: +45 2858 4931

Stine Ebbesen, dramaturg Eutopia: +45 6024 3984

Pilotprojektet Livet til låns produceres af Teatret Svalegangen i samarbejde med Eutopia

og støttes af Aarhus Kommune - Kultur & Sundhed, FO-Aarhus' debatpulje og Ældre Sagen Aarhus.