International Women's Film Festival

26. aug 2022

FO-Aarhus støtter igen i år International Women's Film Festival med midler fra sin debatpulje.

Dette er festivalens tredje år, det er en fejring af film fra hele verden og en platform for kvinder til at fortælle deres egne historier. Det kommer til at finde sted i en uge, der vil blive vist film af forskellige genrer, dokumentarfilm, spillefilm og kortfilm, det er en mulighed for alle med film om sport, kunst, venskab, aktivisme, lesbisk / queer liv, moderskab, kønsroller, religion og romantik at være en del af det.

Den internationale kvindefilmfestival søger at uddanne og inspirere fremtidige generationer om kvinders oplevelser og bidrag gennem filmkunsten. Festivalen er en flerdages begivenhed, der er underholdende, informativ og giver publikum mulighed for at lære om de vigtige emner, der påvirker og inspirerer kvinder.

Under arrangementet er vi vært for kvindelige filmskabere, der vil være  netværksmuligheder, studenterworkshops og et panel af diskussioner om kvinders tilstand i filmindustrien.

Festivalen bringer dig de film, der ofte kun kan ses, på festivaler som Tribeca og Sundance, og det er, hvis du er heldig nok til at kunne rejse til sådanne filmfestivaler.

Det tilbyder et alternativ til traditionelle festligheder gennem kunst, det opfordrer både kvinder og mænd til kritisk at reflektere over relaterede uligheder mellem kønnene, mens de roser de resultater, der er opnået til dato. Tidligere udgaver af arabiske kvinders filmfestival bekræftede publikums interesse for nye former for engagement i kvinders rettigheder og ligestilling.

Den 18. august, kl. 18:  Leen Al Zayat og Waha Al Raheb, instruktører. Der blev snakket om det at være kvindelig instruktør i den arabiske verden med de udfordringer, det fører med sig, der blev indgået dialog med publikum i form af Q&A.

Den 19. august kl. 18: Flore Vassure, instruktør af filmen Bigger Then U. Der blev fortalt om filmen, og de udfordringer, der har været i forbindelse med optagelserne, også dialog og Q&A med publikum.

Den 20. august kl. 18: Marcia Romano, forfatter af filmen Robust. Der blev fortalt om hvordan bogen blev forvandlet til filmen og den proces, der fulgte med.

I Cinnemaxx og Øst for Paradis.

Støttes af FO-Aarhus' debatpulje.