Aarhus Teater: Forsamlingshuset

01. feb 2022

14. marts kl. 19.00: Gi´r det mening? Kunstens betydning for unges dannelse. Aarhus Teater og Opgang2 Turnéteater inviterer til en levende samtale om kunstens betydning for unges dannelse.

Hvilken betydning har kunsten i forhold til at finde og skabe mening? Hvordan kan kunstens undersøgende tilgang til eksistens, være et modsvar til perfekthedskultur og målbarhedskultur i moderne ungdomsliv? Vi zoomer på denne aften ind på meningstab og meningsskabelse som centrale begreber i forhold til kunstens betydning for unges dannelse. Undervejs kommer vi bl.a. ind på tragediens (et møde med det ubærligt uretfærdige og meningsløse) betydning i et moderne ungdomsliv.

I denne lidt anderledes udgave af Forsamlingshuset kan du møde Sven Brinkmann, Professor ved Institut for Kommunikation og Psykologi, Aalborg Universitet, Anne Mette W. Nielsen, Lektor og ph.d. ved Center For Ungdomsforskning / CeFU, Aalborg Universitet, Pia Marcussen, Dramatiker, instruktør og kunstnerisk leder af Opgang2 Turnéteater, Journalist og litteraturhistoriker Mathias Wissing binder trådene sammen.

Vi starter første del traditionelt med indlæg fra panelet efterfulgt af et åbent spørgsmål til salen, som publikum undersøger med deres sidemakker og slutter efter pausen af med en samtale mellem paneldeltagere og publikum. 

160 kr.

Tilmelding: http://www.fo.dk/kurser/?course=22-1913