Aarhus Synger Sammen

31. jan 2023

Aarhus synger Sammen er et projekt under FO-Aarhus hvis formål er, at skabe mere fællessang og samvær. Bag projektet står nogle af de drivende kræfter bag Maratonsang Aarhus.

” Vi har puslet med ideen igennem længere tid; men har måttet afvente de optimale rammer samt at det er muligt at forsamles til fællessang igen”, siger Louis Mogensen, der er den praktiske del af det lille afviklingsteam, der også består af Jesper Moesbøl og Steffen Jonassen.

Direktør i FO-Aarhus Torben Drejer glæder sig til at det hele kan skydes i gang:” Vi har overtaget den tidligere journalisthøjskole og dermed har vi lokaler til alt mellem 50 og 600 deltagere, og med Jesper og Steffen ved klaveret, er der næsten garanti for god stemning og stor faglighed”.

Jesper Moesbøl har været redaktør på Sanghåndbogen, der udkom samtidig med Højskolesangbogen, så han kender historien om samtlige 601 tekster og de tilhørende melodier. Som daglig bruger, ved Steffen hvad der hitter blandt højskoleelever.

Sangaftenerne vil bruge den nye højskolesangbog (19. udgave) men også inddrage andre sange. Dele af sangaftenerne vil være bygget op omkring et tema, og der er altid ønskekoncert fra højskolesangbogen Projektet aflønner musikere og sikrer en god afvikling.

19. jan. kl. 19-21.30: Vi synger fra højskolesangbogen, nyt og gammelt.

23. febr. kl. 19-21.30: Vi synger nye og gamle sange fra den nye højskolesangbog. Efter kaffepausen er der altid ønskekoncert fra hele sangbogen. Denne februar aften supplerer vi med nogle gode musicalhits.

23. marts kl. 19-21.30: Vi synger fra højskolesangbogen, nyt og gammelt. Der er et lille intermezzo hvor vi synger sange der har en jazzet melodi. Ønskekoncert fra hele sangbogen efter kaffepausen.

27. april kl. 19-21.30: Vi har tilrettelagt første del med sange fra Højskolesangbogen og nogle gode revyklassikere. Efter kaffepausen er der frit slag i hele højskolesangbogen.

25. maj kl. 19-21.30: Den aften er der fokus på kærlighedssange i første halvdel. Der er mange i Højskolesangbogen; men vi sniger et par andre ind. Efter pausen er der frit slag fra hele sangbogen.

9. juni kl. 8.30-21.30: Maratonsang er en årlig tilbagevendende begivenhed. Der synges fra morgen til aften og vi har inviteret dygtige pianister og spændende sangværter. Sangværterne vælger 3 – 4 sange indenfor det afsnit de har fået tildelt og publikum supplerer. Inden aftensangen er der ønskekoncert fra hele sangbogen.

Højskolemaratonsang foregår på Dokk1.

31. aug. kl. 19-21.30:

28. sept. kl. 19-21.30:

26. okt. kl. 19-21.30:

23. nov. kl. 19-21.30:

Aarhus Synger Sammen foregår i Frøberts Auditorium i Kulturhus Bunkeren på Olof Palmes Alle 11, Aarhus N (hvor ikke andet er anført).

Tilmelding: Aarhus Synger Sammen – Vi synger alle sammen sammen