Ovartaci: Kropsidealer

14. dec 2021

13. jan. kl. 16.30-18.00: KROPSIDEALER: Undertrykkelse & Frigørelse. Sted: Museum Ovartaci, Olof Palmes Allé 11, Aarhus N

 

I samarbejde med FO-Aarhus og Kulturhus Bunkeren inviterer Museum Ovartaci indenfor til fyraftensarrangement i særudstillingen KROPSIDEALER - Undertrykkelse & Frigørelse. I anledningen af Museum Ovartacis forestående flytning til Kulturhus Bunkeren præsenterer museet en spændende særudstilling om KROPSIDEALER – Undertrykkelse & Frigørelse.

Udstillingen er skabt i tæt samarbejde mellem Museum Ovartaci og museets fire ungeambassadører. Museet har længe ønsket at give unge en stemme til at tale om emner indenfor museets ansvarsområde.

Udstillingen KROPSIDEALER – Undertrykkelse & Frigørelse er en interessant og nærværende udstilling med bidrag fra både ind- og udland. De mange bidrag skaber sammen et polyfonisk samtalerum med en bred vifte af individuelle vinkler og personlige fortællinger om et relevant emne.

Kroppen opfattes af mange som noget, der kan og skal ændres og formes til et ønsket og forestillet ideal. Lykkes dette ikke, ses det bl.a. som et udtryk for den enkeltes egen moralske fallit. Samfundets og mediernes eksponering af kropsidealer er voldsom og presser således konstant især unge i jagten på en perfekt, redigeret og utopisk (uopnåelig) idealkrop.

Læg vejen forbi museet i Kulturhus Bunkeren på vejen hjem den 13. januar, og oplev selv de mange stærke, personlige værker.

Vi overholder gældende Corona retningslinjer - maske, afstand, Coronapas, mv. Medbring således venligst Coronapas. Der er max. plads til 20 personer.

Tilmelding: http://www.fo.dk/kurser/?course=22-1901

Arrangementet støttes af FO-Aarhus' debatpulje.