Vi skriver som det passer os

22. sep 2023

Lør. den 18. november på DOKK 1 (Rampen) kl. 13-16.00. Kærlighed til håret er et kulturelt projekt i Aarhus i samarbejde med mange foreninger, aktører, kunstner, ildsjæle og frivillige kræfter. Det er en del af projektet: Vi skriver som det passer os.

Kvinder bør i hele verden have ret til selv at kunne bestemme, om de vil dække deres hår eller vise det frem - derfor titlen på vores arrangement "Kærlighed til håret". Vi vil med arrangementet fejre frihed og demokrati her i Danmark og sætte særligt fokus på vores kulturelle mangfoldighed. Vi er så privilegerede at vi selv kan bestemme over vores hår, mens andre kvinder i verden betaler den højeste pris for at kunne det samme.

Kulturer kan defineres på mange forskellige måder og vi har derfor lavet et bredt program, hvor besøgende får en god fornemmelse af hvad et land som Iran (det gamle Persien) er - udover det vi ofte ser i Nyhederne.

På dagen vil vi tage alle sanser i brug på dagsrejsen til landet gennem musik, azerbajdansk dans med flotte kostumer, mad, dufte, ordsprog, kalligrafi, poesi, litteratur, maleri, kunst, billeder, fotoudstilling og ikke mindst en skriveworkshop.

Formålet med dagen er skabe større forståelse for kvinder rettigheder og samtidig fejre friheden til at bestemme selv. Samtidigt vil vi styrke mangfoldigheden i Aarhus, så vi kan sikre at det stadig er en fantastisk by at bo i.

Kl. 13-14.00:

Åbning ved Rådmand Mahad Yussuf.

Persiske smagsprøver og mynthe te ved Safahus.

Digtoplæsning ved Jesper Lützhøft – musik ved Morten Carlsen (saxofon, taragot) – dans ved Maria Arianfar.

Kl. 14-15.00:

“Musik hvor verdener mødes” ved Camilla Dayyani (sang), Pouria Farahani (sang, klaver), Jens Christian ”Chappe” Jensen (saxofon) & Morten Carlsen (saxofon, taragot).

Foredrag ved Maria Arianfar, som fortæller om sin opvækst i Iran.

Fadavis Tegneværksted – udfold dit kreative tegnepotentiale.

Kl. 15-16.00:

Tekstoplæsning ved Tekst til tiden med PC Asmussen som tovholder.

Fadavis tegneværksted – udfold dit kreative tegnepotentiale.

Aserbajdsjansk dans.

Hele dagen:

Workshop ved Tekst til tiden og PC Asmussen – skriv tekster med kærlighed til sproget.

Kalligrafi ved Hosain Malek Zadeh – få skrevet dit navn med persiske bogstaver eller prøv selv.

Iransk fotoudstilling ved Inge Lynggaard Hansen.

Urolighederne i Iran for over et år siden var endnu et bevis på, hvor langt skal man gå for friheden og hvor høj en pris vores medmennesker skal betale for det. Kærlighed til hår arrangement er med til at vise et mere mangfoldigt billede af et land, som bærer på meget mere end urolighed og uretfærdighed.

Arrangementet afholdes på en lørdag for at give flest mulige borgere mulighed for at deltage - ikke mindst børnefamilier.

 

Initiativtager/arrangører:

Maria Brinks Arianfar

Inge Lynggaard Hansen

Poul Christian Asmussen

 

I samarbejde med:

Aarhus kommune - DOKK 1 - Aarhus musikskole - Safahus - Samara Bahrami - Aserbajdsjansk forening - Maziar Mazor Etemadi - Camilla Dayyani.

Arrangementet støttes af FO-Aarhus’ debatpulje.

Kærlighed til håret | AarhusBibliotekerne (aakb.dk)