Det gode ældreliv

27. okt 2023

Hvad er et godt ældreliv? Kom og diskuter det gode ældreliv med Ældre Sagen, borgmester Jacob Bundsgaard og statsminister Mette Frederiksen

I samarbejde med Ældre Sagen inviterer Socialdemokratiet i Aarhus alle borgere til en samtale om, hvad det vil sige at have en god alderdom, og hvordan vi i fremtiden skaber de bedste forudsætninger for netop dette. Det sker:

Fredag den 3. november kl. 12-15 I kulturhusbunkeren (Olof Palmes Allé 11, 8200 Aarhus).

Hvordan drømmer du om, at dit otium skal se ud?

Hvad betyder en god alderdom for dig?

Hvordan sikrer vi, at ældre bliver ved med at deltage i fællesskaber?

Statsminister-i-Bunkeren

Man holder ikke op med at drømme, fordi man er kommet lidt op i alderen. Vi holder heller ikke op med at være forskellige, når vi har passeret en bestemt alder. Nogle gange vil vi have brun sovs og kartofler andre gange, har vi lyst til pizza. I Aarhus skal det ikke være enten eller. Man kan både have lyst til ro og stilhed og til fart og fællesskab. Vi skal sikre, at ældre i Aarhus har mulighed for at deltage aktivt og bidrage med viden og erfaring. Men hvordan skaber vi de rigtige rammer for en tryg alderdom, hvor man ved, at når den dag kommer, så er der også den hjælp, man skal brug? Kan vi tænke fremtidens ældrepleje på en ny måde, der skaber mere inddragende, spændende og glædesfulde liv også, når tiden på arbejdsmarkedet er ved at være ovre?

Kom og giv dit besyv med om, hvad der skal til for at skabe en bedre fremtid for ældre.

Efter diskussionen med borgmesteren inviteres deltagerne til at besøge museum Ovartaci. Museet åbnede i maj og udstiller kunst skabt af mennesker med en sindslidelse.

Vi glæder os til at se dig!

Venlig hilsen

Ældre Sagen, FO-Aarhus og Socialdemokratiet i Aarhus.

Arrangementet støttes af FO-Aarhus' debatpulje.