Music for Bees

30. nov 2023

Aarhus Bibliotekerne og FO-Aarhus’ skriveværksteder på Dokk1 og Gellerup Biblioteker runder året af med at tage et af tidens mest aktuelle temaer under behandling.

21. dec. kl. 16.00: Music and Words for Bees.

Sted: Lille Sal på Dokk1.

Klimaforandringer og biodiversitet er på alles læber –for hvad mon fremtiden bringer? Kan man gøre noget for at stoppe de mange oversvømmelser og redde bierne? Eller…

Med afsæt i det fælles temaer vil skriveværkstedernes deltagere med poesi og kreativitet besvare de store spørgsmål. Publikum kan forvente at blive både rørt, klogere og beredt med nye argumenter når julesnakken falder på klimaforandringerne.

Skriveværkstedernes poeter akkompagneres under deres oplæsninger af jazzmusikerne Morten Carlsen (sax, taragot) og Benita Haastrup (trommer, percussion), sådan at nyt stemningsfuldt værk om klimaforandringer og biodiversitet træder frem.

Arrangementets intention er at bringe nye stemmer og synspunkter frem i den aktuelle klimadebat. Det vil ske gennem kreativformidling – altså gennem de tekster som deltagerne i skriveværkstederne ”Vi skriver, som det passer os” vil fremføre under arrangementet. Da de skrivende hverken er debattører eller eksperter i traditionel forstand, er det vores forhåbning, at tilhørerne oplever, at arrangementet bibringer nye perspektiver på den i igangværende debat – og at disse nye perspektiver vil inspirere til spændende samtaler om en af tidens store kriser.  Desuden tilbydes efterfølgende en samtalecafé med en ”samtalemenu” om klimaudfordringer og handling, som deltagerne kan tage med ud i vores café for at forsætte samtalen over en kaffe eller the.  

Arrangementet støttes af FO-Aarhus' debatpulje.