United Change

08. aug 2023

Guidede walks: Gå en bæredygtig fremtid i møde. Teatret Svalegangen står bag United Change, som i 2023 kulminerer med 17 kunstneriske oplevelser i Aarhus byrum i 17 dage fra d. 24. aug. - 9. sep.

De 17 kunstneriske oplevelser refererer til FN’S 17 verdensmål. United Change har til formål at motivere flere danskere til at reflektere og agere i forhold til verdensmålene. Man vil bl.a. opleve de 17 verdensmålværker gennem gadeteater, street art, performance, video-kunst, musik og AR–augmentet reality. Emnerne er bl.a. inden for klima, forbrugsvaner og ligestilling.

Svalegangen tror på at kunsten har en vigtig rolle til udvikling af en bæredygtig fremtid, da kunst kan ramme en sanseligt og følelsesmæssigt. Videnskab og tørre facts taler mere til intellektet. Begge veje er vigtige til bæredygtig omstilling og adfærdsmæssig ændring. Men kunsten har hidtil kun haft en mindre rolle i den bæredygtige omstilling af Danmark. Og der er mange stærke holdninger til om kunsten skal bruges til dette.

Til United Change bruger Svalegangen kunsten som instrument til bæredygtig omstilling. Tre professionelle kunstformidlere (udlånt fra ARoS) tager således østjyder med på forskellige guidede walks, hvor man sanser og oplever de 17 verdensmål på en ny måde.

Walks for en bæredygtig fremtid

Der afholdes 30 i walks i perioden 25. aug-8. sept. Walkene starter på Teatret Svalegangen, hvor publikum bliver introduceret til tankerne bag United Change, og herunder det interessante spørgsmål om kunst fremadrettet skal bruges som instrument til samfundsudvikling og herunder bæredygtig omstilling.

Program for en debat-walk:

Velkomst og velkomstdrink på Teatret Svalegangen, hvor ARoS-kunstformidleren byder velkommen og introducerer deltagerne til United Change samt tankerne bag. Walk på 2 timer, hvor kunstformidleren tager deltagerne med ud i Aarhus C og oplever 4-5 verdensmålsværker og performances, der aktiverer sanserne, får dig til at smile og giver stof til eftertanke. Desuden fortæller de om tankerne bag værkerne. På walken gennem Aarhus’ gader opleves kunst om klima, forbrugsvaner, ligestilling og meget mere. 

Oplev spektakulær og smuk kunst i gadebilledet, f.eks. verdens største kjole af skrald i en satirisk hyldest til overforbrug, vind vilde klimabelastende præmier til Kokasse-bingo eller bliv forført af det første offentlige monument, som hylder ligestilling i argumented reality.

Afslutningsvis bliver deltagerne spurgt til om oplevelsen har motiveret til mere bæredygtige handlinger i fremtiden.

Sænk skuldrene, invitér familien, kollegaerne eller vennerne med og oplev FN’s 17 verdensmål gennem brølende relevant kunst i byrummet.

Datoer

Fredag d. 25. august – kl. 16.30 – 18.30

Lørdag d. 26. august – kl. 14.00 – 16.00

Søndag d. 27. august – kl. 14.00 – 16.00

Fredag d. 1. september – kl. 19.30 – 21.30

Lørdag d. 2. september – kl. 19.30 – 21.30

Kunstformidlere fra Aros bl.a. Line Tandrup og Alberte Edberg Behncke.

Praktisk info

Vi starter walken med velkomstdrink og præsentation af United Change hos Teatret Svalegangen.

Guidet walk (max 30 deltagere)

Varighed: ca. 2 timer

Oplev 4-5 værker: fx performance, gadeteater, lydværker, video og street art

Længde 2-4 km i Aarhus C

En valgfri velkomstdrink: vin, bobler, øl, sodavand

Pris 100 kr. inkl. drikkevare og gebyr (børn under 3 år er gratis)

Tilmelding: https://www.unitedchange.dk/walks-for-alle

Støttes af FO-Aarhus' debatpulje.